HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
13 Aralık 2023 Çarşamba - 10:42

Bakanlık'tan İnciraltı kararı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnciraltı planlarını revize ederek yeniden askıya çıkardı. Askıya çıkan planlarla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya “İzmir'imizin 50 yıllık bir kronik sorununu çözüme kavuşturmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugün askıya çıkartılan planla birlikte, İzmir'imiz kazandı.” dedi.

Bakanlık tan İnciraltı kararı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- İzmir’de yılan hikayesine dönen İnciraltı bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda planlama süreci tamamlamıştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı İnciraltı planlarına 70 vatandaşın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nden itirazlar gelmişti.

İtirazları değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği planlarını askıya çıkardı. 

Askıya çıkarılan imar planlarına 30 gün içinde itiraz edilebilecek. 

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ve Plan Açıklama Raporu 06.11.2023 tarihli ve 7874168 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile onaylanmıştır. Söz konusu İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ile Plan Açıklama Raporu 1 ay süreyle 13.12.2023–11.01.2024 tarihleri arasında Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü), Anadolu Caddesi No:41/2 Bayraklı/İzmir adresinde 4. kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak İzmir Valiliğince (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) askıya çıkarılarak ilan edilecektir" denildi. 

PLANLAR HAKKINDA
Planlarla birlikte toplam 513.28 hektar büyüklüğündeki sahip planlama alanının 214 hektar (yüzde 41,73) büyüklüğündeki kısmı ticaret turizm konut alanı, 31 hektar büyüklüğünde kısmı (yüzde 6,12) ticaret turizm alanı, 15 hektar yüzde 3) büyüklüğündeki kısmı günübirlik tesis alanı, 21 hektar büyüklüğündeki (yüzde 4,20) kısmı ticaret alanı, 82 hektar büyüklüğündeki (yüzde 15) kısmı yeşil alan (park, rekraaktif alan ve pasif yeşil) alan, 120 hektar büyüklüğündeki kısmı (yüzde 23) yol, geriye kalan alanlar ise kamusal alanlar (eğitim, cami, tesis, yurt, sağlık, açık spor tesisi) ilan edildi. 

TİCARETE, TURİZME 3, KONUTA 2 KAT
Ticaret, turizm ve konut alanları için 0,60 emsal oranı ve 3 kat, turizm alanı için 0,80 emsal oranı ve 3 kat, konut alanı için 0,60 emsal oranı ve 2 kat, günübirlik tesis alanı için 0,20 emsal oranı ve 4,50 metre yükseklik izni verildi.

AK PARTİLİ KAYA:  İZMİR'İMİZ KAZANDI!
Askıya çıkan planlarla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya “İzmir'imizin 50 yıllık bir kronik sorununu çözüme kavuşturmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugün askıya çıkartılan planla birlikte, İzmir'imiz kazandı.” dedi.

Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

Avrupa'daki şehirleri kıskandıracak şehircilik vizyonuyla hazırlanmış olan İnciraltı planları bugün askıya çıktı.

İzmir'imize hayırlı ve uğurlu olsun.

Güzel İzmir'imize değer katacak bir şekilde, düşük yoğunluklu olarak, üç katı geçmeyecek mimaride planlanan İnciraltı'nda, 2 milyon metrekare yeni sosyal donatı alanını, bir yeni kent ormanını daha, yeşil alanları, parkları, eğitim ve spor alanlarını kentimize kazandırıyoruz.

İnciraltı'nın planlanmasıyla birlikte, İzmir'imizin Avrupa'nın sağlık turizmi merkezi olmasının önü açılmıştır. 

Tamamen açık ve şeffaf, katılımcı bir süreçle hazırlanan ve planlama tarihinde örnek olacak bir nitelikte olan İnciraltı planlarıyla İzmir'imiz kazandı.

Yeşil alanlarıyla, eğitim kampüsleri, ilkokul, ortaokul ve üniversite alanlarıyla, altyapı tesisleriyle, spor alanlarıyla, İzmir'imize yakışacak bir şekilde planlanan İnciraltı, kentimizin gözbebeği ve cazibe merkezi olacak.

Bugün askıya çıkartılan planla birlikte, İzmir'imiz kazandı.

 

 
MEB'den okullara 'yılbaşı' talimatı!
 
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nur Kömürcüoğlu 18 Aralık 2023 Pazartesi 09:43

Planlar hayırlı olsun,inşallah en kısa zamanda Narlıdere deki gecekondu işgalli bölgeyede el atarlar 60 yıldır vergilerini ödediğimiz arsalarımız gecekondu işgali altında, umarım bu yorumumu ilgili merciler okur,

Yorumu oyla      1      1  
Ercan 14 Aralık 2023 Perşembe 12:55

Izmir e cok yakışacak projeler olacak berbat halinden kurtulacak izmirin artık ayağa kalkması lazım bi kaç grubun elinde mezbelelik hale geldi ideolojik tipler artık itiraz edemeyecek

Yorumu oyla      2      4  
Yiğit 14 Aralık 2023 Perşembe 12:19

Burada olumsuz yorum yapanları anlamıyorum. Şehire katmadeğer sağlayacak, tarımın bittiği kaçak nargile ve düğün salonlarının olduğu düzensiz bir yerin planlanarak turizme istihdama katkı verecek olmasının ne zararı olabilir. Ayrıca inciraltının için yorum yapanlar Güzelbahçe Seferihisar taraflarında yeşil alanlar katlwdilştken neredeydiler. Bilip bilmeden kimse konuşmasın. Şehrimize ülkemize hayırlı olsun inşallah.

Yorumu oyla      2      4  
İçimizden Birisi !! 14 Aralık 2023 Perşembe 09:29

Emeği Geçenlere Teşekkür ederiz. 90 yıllarda ilan edilip te bugüne kadar gelen süreç sonunda mutlu sonla noktalandı.yetkililere teşekkür ederiz.Buradan ayrıca İfade edeyim, Balçova Arsa mağdurlarınında Probleminin Kısa Süre çözülceğine İnanıyorum.Atilla Kaya Vekil Diyorsa O İş olur..!!! Saygıalrımla..

Yorumu oyla      2      4  
Merhaba 14 Aralık 2023 Perşembe 09:24

Merhaba Aslında bu planlama Süreci 1990 lı Yıllarda Ülke Genelinde 50 Ye yakın ilanedilen turizm geliştirme alanları içinde en sona kalanıdır.Yani süreç 30 yıldan fazladır bekliyor!! Burada Sn.cumhurbaşkanımızın,İktidar nezdinde ki bakanlığın çalışması,Sn.Vekil Atilla kaya'nın Dernek Başkanının ve halkın Takdiri İle Sonunda Tamamlanmıştır.O Sebeten Şehrin Ortasında Atıl Durumdaki Kamuya Faydasız Bir Alan Planlanarak Şehri Kazandırıldı.Ve Bu Arazılerin Yüzde 99 Özel Mülktür.Planlama İçeriği İse Özellikle Dİkkatinizi Çekerim ; İzmirde En Düşük Emsalllerin ve Kat Yüksekliğinin Olduğu Bölge Burasıdır !! Etrafında 3 Adet Gökdelen olamsına Rağmen Burada Maks.2 ve 3 Kat yükseklik Hakimdir.Tekrardan Hakkı Geçen Herkese Çok Teşekkür Ederiz.Egede Sonsöz Ailesine de Süreçte Destekleri İçin teşekkür Ederiz.Saygılarımla.

Yorumu oyla      2      4  
Bayar 13 Aralık 2023 Çarşamba 22:12

Bir Balçova nüfusu daha eklenecek buraya, beton, trafik, kavga gürültü ne varsa en az 200 Bin artı ilave nüfus olacak. Yazık oldu.

Yorumu oyla      7      8  
sezarın hakkı sezara 13 Aralık 2023 Çarşamba 18:56

Adamlardaki mantık "madem tarım yapılamıyor o zaman yüzbinlerce m2 lik yeşil alanı imara açalım" mantığı. Allahtan turizm için 3 kat sınırı koymuşlar. konut içinde 2 kat!! bu bazı arsa sahiplerini illaki üzmüştür. sanırım akp de daha fazla kat izni verip tüm izmirin dikkatini ve tepkisini çekmemek için yapılaşmayı o.60 emsal de tutmuşlar.

Yorumu oyla      7      7  
hüseyin kaya 13 Aralık 2023 Çarşamba 16:37

narlıdere bld başkanı boşuna mı çabalamış oldu oranın imara açılması için?

Yorumu oyla      4      5  
İsmail Yıldız 13 Aralık 2023 Çarşamba 15:01

İzmir''e örnek güzel bir plan oldu.. Emeği geçen herkese teşekkürler..

Yorumu oyla      5      9  
Ahmet 13 Aralık 2023 Çarşamba 14:56

Şu yeşil alan yalanina bu insanları kim inandırmişsa sağlam aşı yapmış,şuan orada tarım yapılamiyor,zaten alanın %99 u şahıs mülkiyeti,mangalcılar düğün salonları ve nargileciler ile bu kent gelişemez,yerine yapılacaklar bilim ve ekonomik kalkınmaya yönelik yani tamamen vizyon meselesi imar planını okuyun, Yaşa Mahmut Atilla Kaya ve tüm emeği geçenler

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi… Ev fiyatlarında düşüş!
Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, yaşanan ...
Büyükşehir askıya çıkardı... İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?
Sahipleri arasında Koç Holding'in yönetim kurulu üyesi Caroline Koç'un ...
İzmir’de o bölgelerde kiralarda düşüş!
Son günlerde kiralarda fahiş fiyatların düşmesi dolayısıyla İzmir’de de ...
 
'Büyükşehirlerde kiralar gerilemeye başladı'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle büyükşehirlerde kiralarda ...
İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 2,2 arttı
İnşaat maliyet endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 2,2, yıllık bazda yüzde 65,93 artış gösterdi.
Tarihi köşke koruma kalkanı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yer alan Tarihi Penetti Köşkü ve çevresi ...
 
Planlar yeniden askıda… Belediye hizmet alanı gitti, konut geldi!
Danıştay tarafından iptal edilen Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının ...
CHP'nin kiracı önerisine ret!
CHP'nin ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunların nedenlerinin ...
Aralık ayı kira artış oranı açıklandı
Aralık ayı kira artış oranı, kasım ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva