HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2018 Perşembe - 14:44

Bakanlık'tan Demirtaş'a kötü haber: Üniversitedeki görevi de gidecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,  İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda görev alacak kişilerin odadaki görevi bitince görevlerinden ayrılmasını istedi. Karara göre, eski başkan Demirtaş’ın görevleri son bulacak.

Bakanlık tan Demirtaş a kötü haber: Üniversitedeki görevi de gidecek!

EGEDESONSÖZ- İzmir ekonomi ve iş dünyasının günlerce yakından takip ettiği İzmir Ticaret Odası’ndaki yarışı Mahmut Özgener kazanırken seçim sürecinde en çok tartışılan konular arasında oda bünyesindeki İzmir Ekonomi Üniversitesi de yer aldı. Bütçesi, mali yapısı ve çalışan personel sayısıyla dikkat çeken üniversitenin mütevelli heyet başkanlığını İzmir Ticaret Odası’nın eski Başkanı Ekrem Demirtaş yürütüyordu. Odadaki seçimleri kaybetmesine rağmen üniversite mütevelli heyetindeki başkanlığı devam eden Demirtaş’a bakanlıktan kötü haber geldi.

İzmir Ticaret Odası’nın yeni başkanı Mahmut Özgener, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na oda bünyesinde faaliyet gösteren vakfa ait üniversitenin mütevelli heyetinin durumunun ne olacağını sordu.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden gelen  konuyla ilgili ayrıntılı yazı geldi. Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücer imzalı yazıda, oda yönetim kurulunun onayıyla mütevelli heyetinde yer alan kişinin odadaki görevinin bitmesi halinde mütevelli üyeliğinin de sona ereceğinin altı çizildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Eğitim Sağlık Vakfı’nın da bu kapsama girdiği belirtildi.

İŞTE O MADDELER!

Resmi yazıda;

-Oda muamelat ve Borsa muamelat yönetmeliklerinin ilgili maddelerinde yapılan değişikliklerle; oda ve borsalarca kurulacak vakıflarda, vakıf yönetim kurulu üyeliklerinin çoğunun mütevelli heyet üyesi olması şartı aranmaksızın oda/borsa tarafından önerilen oda/borsa organlarında görevli kişilerden oluşmasının zorunlu olduğu

-Vakıf senedinde odaca/borsaca önerilen kişinin odadaki/borsadaki görevinin sona ermesi halinde vakıf organlarındaki asil/yedek üyelik görevlerinin de kendiliğinden sona ereceğine ilişkin bir hükme yer verilmesi gerektiği

-Vakfın kuruluşundan sonra bu şartlara aykırı olacak şekilde vakıf senedi değişikliği yapılamayacağı,

-Ayrıca odalarca/borsalarca kurulmuş vakıfların senetlerinin yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde söz konusu şartlara uygun hale getirileceği ve bu hususların yerine getirilmesinden yönetim kurullarının sorumlu olduğu hükme bağlanmış ve söz konusu hükümlerin uygulanmasını teminen karar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yazıda, bu hükümlerin İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan Eğitim ve Sağlık Vakfı için de geçerli olduğunun altı çizildi. Bakanlık, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni bünyesinde bulunduran vakıf ile ilgili çok önemli bir tespiti de yapmış oldu.

KİMLER VAR?
Bakanlığın yazısına göre, İZTO’da seçimleri kaybettikten sonra üniversitedeki koltuğunu korumak için gayret gösteren Demirtaş’ın bu görevini bırakması gerekiyor.  Yeni yönetim ile eski yönetim arasında krize neden olacak önemli konular arasında bulunan üniversitenin durumu vakıf genel kurulunda ayrıca masaya yatırılacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sahibi olan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Demirtaş, yardımcısı sıfatıyla Adil Ertuğrul Tüzemen bulunuyor.  Vakfın Muhasip Üyeliğini Tayfun Eyiel, yönetim kurulu üyeliklerini ise İlknur Kızıltoprak, Yusuf Telek, Ömer Biçer, Emine Öğmen, Ahmet Dönmezler, Engin Kıbrıslı yapıyor.  Denetim Kurulu’nda ise Ahmet Hikmet Tünay, İbrahim Güdüm, Erol Eroğlu, Mustafa Karataş, Mehmet Pamuk bulunuyor.

“VAKFA AİT DEĞİL” DEMİŞTİ
İZTO seçimleri döneminde tartışmalara neden olan üniversitenin durumu ve vakıfla ilgili Demirtaş, önce olağanüstü toplantı kararı almış daha sonra da iptal etmişti. Demirtaş yaptığı açıklamada, vakfın İzmir Ticaret Odası’na ait olmadığını, odanın kuruculardan birisi olduğunu vurgulamıştı. Kendisinin de şahsen kurucular listesinde yer aldığını gösteren vakıf senedini kamuoyuyla paylaşmıştı. Toplam 20’ye yakın ismi de yayınlayan Demirtaş, odanın tüzel kişilik olarak kurucular arasında yer alanların içinde bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmıştı.

BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI
İZTO Başkanı Özgener son meclis toplantısında konuyu tekrar gündeme getirdi. Özgener, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Odamız tarafından kurulmuş vakfın yönetim kurulunda temsil çoğunluğunu belirlemek Odamız Meclisi'nin en doğal hakkıdır ve bu hakkın korunması için önümüze bir fırsat çıkmıştır. Göreve gelir gelmez meclisimizin daha önce kendisinden alınan hakkı nasıl geri alacağına dair çalışma yapmaya başladık. Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'na konuyu netliğe kavuşturmak için yazı yazdım. Gelen cevaba göre İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı gerçek yuvasına dönmüştür diyebilirim. Bizler Vakıf Yönetim Kurulu'na bildirilecek olan meclis üyelerimizi yine bu meclisin takdiri ile seçeceğiz. Vakfımızı da üniversitemizi de hep birlikte yöneteceğiz. Ben değil biz yöneteceğiz."

 
Erdoğan ve Yıldırım İzmir'e geliyor: Programında neler var?
 
YSK seçim takvimini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartvizitle gelenler 26 Nisan 2018 Perşembe 20:46

Üniversiteye kartvizitle akademisyen olanlarda inşallah değerlendirilir.Örnek araştırma görevlileri kimlerin çocukları gibi, sözlüde yüksek puan verilenler gibi araştırılınca dahası çıkar

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı esnafına müjde!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, İzmir Büyükşehir ...
İzmir'in turizm cennetine 'desibel' ayarı!
Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi'nde geçen yılların en çok tartışılan ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar / TL dün Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ilk tepki olarak ...
 
Başkan Özgener ilk mecliste değişimi başlattı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mahmut ...
Tütün ihracatçılarının yeni başkanı Ömer Celal Umur oldu
Ege Tütün İhracatçıları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ömer Celal Umur seçildi.
Faiz kararına doların ilk tepkisi!
Dolar / TL faiz kararının açıklanacağı Merkez Bankası'nın PPK toplantısı ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Politika faizi ...
Erken seçim şoku: Turizmde iptaller art arda geliyor!
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, "'Force majeure' olarak ...
DİSK'ten 1 Mayıs çağrısı: İzmir’i Gündoğdu’ya davet ediyoruz!
Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu 1 Mayıs demokrasi özgürlük ve laik ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva