HABERLER>SPOR
18 Nisan 2018 Çarşamba - 16:27

Bakanlığın ruhsat talebine Karşıyaka'dan ret!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karşıyaka Yalı’ya yapılacak yeni stat projesi için belediyeye yapılan başvuru sonuçlandı. Karşıyaka Belediyesi, bakanlığın ruhsat talebini ret etti. Belediye, resmi yazıda gerekçelerini ise tek tek sıraladı.

Bakanlığın ruhsat talebine Karşıyaka dan ret!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ (Özel Haber)- İzmir’de siyasetin de en sıcak tartışmalı konuları arasında yer alan stat projeleriyle ilgili süreç devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Konak Göztepe ve Alsancak Stadı’ndaki inşaatları sürerken Karşıyaka Yalı’ya yapılacak yeni stat projesi belediyeler ile bakanlığı karşı karşıya getirmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’daki projenin yerinin uygun olmadığını, ruhsat alamayacağını dile getirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inşaatı yapabilmek için alması gereken ruhsat başvurusu talebi İzmir Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yazısıyla Karşıyaka Belediyesi’ne geçtiğimiz günlerde iletilmişti. Belediye Başkanı Akpınar ve bürokratların teknik ekip oluşturarak üzerinde çalıştıkları başvuru dosyası karara bağlandı. Belediye, bakanlığın ruhsat başvuru talebini ret etti.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Öte yandan Başkan Akpınar daha önceki açıklamalarında ruhsat talebine en yakın sürede yanıt vereceklerini söylemişti.  Belediyenin bu kararı Karşıyaka camiasında da olumlu tepki bulurken gözler bakanlığa çevrildi. Kanun gereği, bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ruhsatı verebilecek.

İŞTE GEREKÇELERİ!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda talebin reddiyle ilgili gerekçeler tek tek sıralandı.

Stadyum projesinin iki adet parselde uygulanacağı belirtilirken parsellere ait projelerin onaylı yapı yeri uygulama ve kot krokileri, kırmızı kot yazıları, numarataj krokisi ve kurum bünyesinden görevlendirilmiş fenni mesul listesinin bulunmadığı vurgulandı. Yine imar durumunda belirtilen bazı konuların eksik olduğu vurgulanırken stat için plan notlarında yer alan İl Emniyet Müdürlüğü trafik uygunluk görüşünün iletilmediğinin altı çizildi.

-Söz konusu stadyum projesinin üzerinde toplam 15741 kişilik olduğu yazılmıştır. Ancak stadyumlarda oturma düzenlemelerinde bütün seyircilerin kendilerine ayrılmış bir koltuğu olmalıdır. Ayakta seyirci tribünü ayrılması ile kapasite arttırılması sağlıklı değildir.

-15741 kişi kapasitesine göre hazırlanmış projede yoğunluk artışı söz konusudur. 11 parselin vaziyet planı incelendiğinde yapılmak istenen stadyum projesinin birden fazla seyirci giriş-çıkışı, ambulans giriş-çıkışları olduğu görülmüştür. Ancak söz konusu ambulans giriş-çıkış yerleri stadyumun etrafında bulunan yaya yolundan ilişkilendirilmiştir. Yolun genişliği, niteliği ve etrafının konut parsellerinde oluşması nedeniyle yaya yolu? insan ve araç akışının sağlanması için yetersiz kalacaktır. Bu nedenle her hangi bir acil durumda buradan ambulans, itfaiye gibi araçların ve genel trafik akışının sağlanması mümkün değildir.

-Stadyum alanının imar planında çevresinde görülen iki adet bölgesel otoparkın ise kamuya ait otopark olduğu açıktır. Bu otopark alanında sağlanacak olan her türlü giriş-çıkış kamuya ait otopark cebinin özelliğini bozacaktır. Kaldı ki bu otoparklar ancak çevredeki konut parsellerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliktedir.

-İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esaslarına göre Spor alanlarında her 30 oturma yeri için 1 araç yeri ayrılması gerekmekte olup söz konusu stadyumun kapasitesine göre hesaplanan toplam otopark ihtiyacı 525 araçtır ve her araç için 20m2 den 525 araç için 10.500m2 yer ayrılması gerekir.

-Türkiye Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatının 151. ve 153.maddelerine uyulması gerekir. Protokol tribünü mensupları için, protokol tribünü yakınında ve halka açık araç park alanından ayrı, otobüs ve arabalar için yeterli büyüklükte ve mümkün ise, stadyum içinde bir otopark alanı bulunmalıdır.

-Protokol için bu otopark min.30 araçlık olmalıdır. Medya temsilcileri için, medya girişine yakın halka ait araçlardan ayrı bir park alanı bulunmalıdır. Medya için bu otopark min.20 araçlık olmalıdır. Polis araçları için stadyumun içinde ya da stadyumun bitişiğinde ve halka açık araç park alanından ayrı özel otopark alanı bulunmalıdır. Polis araçları için bu otopark min.20 araçlık olmalıdır

- İtfaiye araçları için, acil sahaya çıkış kapısına yakın, stadyumun içinde ya da stadyumun bitişiğinde ve halka açık araç park alanından ayrı otopark alanı bulunmalıdır. İtfaiye araçları için bu otopark min.2 araçlık olmalıdır. Ambulans araçları için ,acil sahaya çıkış kapısına yakın, stadyumun içinde yada stadyumun bitişiğinde ve halka açık araç park alanından ayrı otopark alanı bulunmalıdır. Ambulans araçları için bu otopark min.4 araçlık olmalıdır

-Görüldüğü üzere acil durum giriş çıkışlarının ana yollarla ilişkisinin çözümlenmediği, stadyuma ait otopark ihtiyacının gösterilmediği, yangın tahliye projelerinin tarafımıza gönderilmediği, ruhsata esas yazınızda bahsedilen evrakların sunulmadığı, 12 parselin de bölgeye getireceği yoğunluk göz önüne alınırsa söz konusu parselin de projelerinin ve evraklarının  müracaat ekinde gönderilmediği, İmar planı üzerinde stadyuma ulaşılabilirliğe dair yol bağlantılarının çözümlenmediği görülerek söz konusu parsele ruhsat verilmesi uygun olmadığından talebiniz iade edilmiştir.  

KARŞIYAKA MARKASI İTİBARSIZLAŞTIRILAMAZ
-Sonuç olarak Karşıyaka, Türkiye'de marka değeri tartışılmaz bir camiadır. 15.000 kişilik stadyum kulağa hoş gelse de projede 7223 kişi oturma kapasiteli olduğu açıkça görülmektedir. Futbol takımımız şanssızlık eseri bir alt kümeye düşse de Karşıyaka Markası hiç bir zaman alta inmez ve itibarsızlaştırılamaz.

-Bu stadyum projesi Karşıyaka'nın prestijini koruyamayacağı gibi şehrin daha nefes alamaz bir hale geleceğinin apaçık bir göstergesidir. Alanın spor alanı olarak 7/24 işlevsel olması sağlanmalıdır. Açık tenis kortları, spor salonu, yüzme havuzu ve gençlerin futbol oynayacağı bir tesis olarak hizmete sunulması? alanın daha sağlıklı kullanımını sağlayacaktır.

İŞTE SEYİRCİ SAYILARI

Normal Seyirci: 7223 kişi

Ayakta: 6126 kişi

Misafir: 364 kişi

Protokol: 308 kişi

Loca: 330 kişi

Basın:188 kişi

Masalı Basın: 54 kişi

Toplam:15741 kişi

Net Göremeyen: 122 kişi

 
Eski bakan İstanbul’da vahşice öldürüldü!
 
İYİ Parti Genel Başkanı adaylığını açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 19 Nisan 2018 Perşembe 13:03

Cck , eskiden stat vardı derken? Bilmeyen de zannedecek ki 30 bin kişilik stat vardı :) ayrıca eskiyi de bırak günümüze bak ! Yapılan iş mahalle arasında kalıyor mı kalmıyor mu ? Daha uygun yere daha iyisini yapmak varken bu ucube niye yapılıyor ? Ayrıca bu stada itiraz edenlerin AVM' leri desteklediğini nereden çıkardın ? Planları bakanlık yapıyor , belediye itiraz etse de bir şey değişmiyor.

Yorumu oyla      12      7  
Gürkan 19 Nisan 2018 Perşembe 12:07

Koskoca Karşıyaka ' ya yapılan stat tam komedi. Vatandaşın biri de 'fazla bile' diye yapılan işi savunuyor :) yapsana Çiğli 'deki araziye en az 25-30 bin kişilik bir stat, nedir bu inat? Yapılan iş tamamiyle iş yaptık demek için yapılmış bir iştir. Karşıyaka'ya hiçbir faydası olmaz. Aynısı Buca ' ya yapıldı. Ne oldu ? Küçük düşünürsen küçük kalırsın.

Yorumu oyla      12      7  
Cenk 19 Nisan 2018 Perşembe 11:59

Bostanlı stadı nı yapıp oynasınlar 15 bin çok bunlara

Yorumu oyla      11      5  
Cck 19 Nisan 2018 Perşembe 10:11

Mahalle arasına stad mı olur diyenler belli,hepsi Karşıyaka ''ya sonradan göçen,semtin tarihini bilmeyen kişiler. Çünkü eskiden orada sadece stad vardı. Mavişehir''de şimdiden trafik berbat ama yeni yapılan avm lere ses çıkarmıyorsunuz!!!

Yorumu oyla      11      8  
3.lige 19 Nisan 2018 Perşembe 09:38

bu kapasite fazla bile

Yorumu oyla      10      8  
Ege 18 Nisan 2018 Çarşamba 21:17

Guzel haber Karsiyakamiz icin hayirlisi olsun... Ancak stat Kapatisesi konusunda ise; kale arkalarındaki tribünlerin sadece üst bölümleri koltuksuz tribün yapılarak stat kapasitesi toplam 15 bin 600 kişiye çıkarılacak.diye biliyoruz.

Yorumu oyla      10      5  
volkan 18 Nisan 2018 Çarşamba 19:03

tebrikler baskan mahhale arasına stad olmaz sporu sadece futboldan ibaret olduğunu sanan zihniyet ksk li temiz taraftari kandirip bunu secim malzemesi yapmasin

Yorumu oyla      18      11  
Karşıyakalı 18 Nisan 2018 Çarşamba 18:37

Belediye ister izin versin ister vermesin , stadları izmirli olarak istiyoruz destekliyoruz

Yorumu oyla      16      15  
merak 18 Nisan 2018 Çarşamba 18:33

Stad lafı sadece oyalamak içindi, itiraz edileceğini bildikleri için inadına böyle yapıyorlar, yapacaktık, yaptırmadılar diyecekler. Ve tabii İzmirlileri biat eden ahmaklardan sanıyorlar! Eh, erken seçim de geldi, göreceğiz bakalım ne olur!

Yorumu oyla      19      8  
Bülent 18 Nisan 2018 Çarşamba 18:17

Belediye bu konuda çok haklı.

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe rakipleri durduramıyor
Spor Toto Süper Lig'de pazar günü deplasmanda oynayacağı Teleset Mobilya ...
Karşıyaka'da eski başkan Altuğ'a ceza yok
TFF 2'nci Lig'den 38 yıl sonra 3'üncü Lig'e düşmenin acısını yaşayan Karşıyaka'da ...
Denizlispor'un Samsun kabusu
Spor Toto 1'inci Lig'de pazar günü kendisi gibi 34 puanı bulunan düşme ...
 
Menemen'de Suat Kaya'nın duygusal maçı
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü kümede kalma savaşı veren Bucaspor'a ...
Altınordu'nun yıldızı Göz-Göz yolunda!
Spor Toto 1'inci Lig'de Play-Off hattında yer alan Altınordu'nun genç ...
Altay'da kaptan dönüyor
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta pazar günü evinde Play-Off yarışı veren Hacettepespor'la ...
 
Göztepe'ye tek uzak yol Konya
Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u evinde 2-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne ...
Karşıyaka Stadı'nda yeni gelişme: İlk adım atıldı!
TFF 2. Lig'den 38 yıl sonra 3. Lig'e düşmenin acısını yaşayan Karşıyaka'da ...
Kebapçı davası: Fatih Terim'den flaş hamle
Galatasaray teknik patronu Fatih Terim 'kebapçı davasında' karşı atağa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva