HABERLER>GÜNCEL
3 Mayıs 2020 Pazar - 18:44

Bakan Selçuk duyurmuştu! Erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin bilişim teknolojileri alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla Google ve Cisco iş birliğinde, öğretmenlerin 'uluslararası akredite yazılım geliştirme' programlarını erişime açtı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Programlarla öğrencilerin mobil uygulama oluşturma, yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Bakan Selçuk duyurmuştu! Erişime açıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; lise öğrencilerinin yapay zekadan dijital güvenliğe kadar bilişim teknolojileri alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla uluslararası akredite yazılım geliştirme programları erişime açıldı. 'Flutter ile Yazılım Geliştirme' Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Google Fuşya ve web için uygulamalar geliştirmek amacıyla kullanılan ve birden çok platformda çalışan uygulamalar geliştirilirken, açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kiti olma özelliğini taşıyor. Flutter'da yazılan kodlar ile eş zamanlı, hem Android hem de IOS işletim sistemleri ile uyumlu mobil uygulama hazırlamak mümkün. Bu eğitim ile öğrenciler, kendi uygulamalarını yazabilecek ve geleceğin eğitim araçlarını geliştirme fırsatı yakalayacak. Sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere birçok büyük uygulamanın da kod yapısını oluşturan 'Kotlin' programlama dili ise açık kaynak kodlu, nesneye yönelik programlama imkanı sunan, Android cihazlar için yüksek performansa sahip uygulamalar geliştirmeyi sağlıyor. Gelişmiş kütüphane yapısı, Java başta olmak üzere diğer kod kütüphaneleri ile uyumluluğu ve az kod ile çok gelişmiş ve kararlı uygulamalar yapılmasına olanak tanıyor. Program kapsamında, Cisco iş birliğiyle, en çok kullanılan programlama dillerinden olan 'Python' eğitimi de uluslararası sertifikalı öğretmenler tarafından verilecek.

'ÖĞRENCİLERİN BİLGİ VE BECERİLERİNİN ARTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ'
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda, Google ve Cisco iş birliğinde, öğretmenlerin mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik bilişim teknolojileri alanında uzaktan eğitim faaliyetleri düzenlendiklerini, bu eğitimleri lise kademesindeki öğrencilere de açtıklarını kaydetti. Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz için başlatılan bu eğitimlere, Android mobil uygulama geliştirmek için gerekli teorik bilgiler ile programlama dillerini öğrenecekleri ve bol bol pratik yaparak eğlenceli ve öğretici uygulamalar yazacakları üç yeni eğitim daha eklendi. Google iş birliğinde 'Flutter ile Yazılım Geliştirme' ve 'Kotlin ile Yazılım Geliştirme' android uygulama eğitimleri, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Youtube kanalı üzerinden tüm öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açıldı. Google ve Cisco iş birliğinde hazırlanan bu programlarla öğrencilerin mobil uygulama oluşturma, yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz." (DHA)

 
Menemenspor'da kaptan başarıya inanıyor
 
Güney Kore'den Kim Jong açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ambulans helikopterin tarlasına inmesine izin vermedi!
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, ambulans helikopter, tarla sahibinin buğday ...
Ekonomik Sosyal Konsey çağrısı!
Üniversite öğrencileriyle video konferansla görüşen CHP Genel Başkanı ...
Apartman görevlisi pozitif çıktı, 119 kişi evlerinde karantinaya alındı
Eskişehir’de Odunpazarı ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'ndeki apartman ...
 
Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı!
"Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Erhan Bahargülü Operasyonu"nda, PKK'lı teröristlerle ...
Elazığ'da korkutan deprem!
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Nedim ATİLLA yazdı... Pandemiden sonra açlık mı, çevre mi?
Nedim ATİLLA yazdı... Pandemiden sonra açlık mı, çevre mi?
 
'76 ildeki yurtlarda 28 bin 700 vatandaş karantinada'
Bakan Kasapoğlu, 76 ildeki yurtlarda 28 bin 700 vatandaşın karantinada ...
Soyer açıkladı: 'Dünya İzmirliler Günü' ilan edildi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sevgili İzmirliler. Bugünden ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde kamyonla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü, bir kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva