HABERLER>TARIM
6 Şubat 2019 Çarşamba - 14:17

Bakan Pakdemirli: Evlatlarımız artık Kiraz'dan göç etmeyecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi, burada 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti için oy isteyen Bakan Pakdemirli, ""Evlatlarımızın artık Kiraz'dan göç etmeyecek. Devletimiz çok büyük. Kiraz gibi bir yerde bile artık üniversitemiz var" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli: Evlatlarımız artık Kiraz dan göç etmeyecek

Bakan Bekir Pakdemirli, Kiraz'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Burada katılımcılara seslenen Bekir Pakdemirli, Kiraz'ın Suludere Mahallesi'nde yer altı barajı projesi ile ilgili çalışma yapacaklarını belirtti. Yine Kiraz'da veterinerlik fakültesi kurulduğunu hatırlatan Pakdemirli, "Evlatlarımızın artık Kiraz'dan göç etmeyecek. Devletimiz çok büyük. Kiraz gibi bir yerde bile artık üniversitemiz var" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında sözü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne getiren Pakdemirli, "90'lı yılları kayıp olarak görmek lazım. 2000'li yıllardan itibaren AK Parti tek başına iktidara geldi ve 16 yıldır da iktidarda" dedi. 31 Mart yerel seçimlerine dair de konuşan Bakan Pakdemirli, "Bu seçim ister istemez, vatandaş tarafından teveccüh edilen başkanlık sisteminin bir tasdiki, bir noter onaylaması gibi, bu sistemin devamı veya devamı değil yönünde bir onaylamanız olacak. Bu belediye seçimlerinin iki önemli unsuru var. AK Parti belediyeciliğinin devamını istiyorsanız, AK Parti'ye vereceksiniz. Bir de parlamenter sisteminin tekrar konuşulmaması, başkanlık sisteminin devamı ve bu sitemin daha da oturması anlamında hükümete, devlete destek olacaksınız" diye konuştu. Bakan Pakdemirli, "Çocuklarımızın geleceği için, gönlünüzdeki parti ne olursa olsun AK Parti'ye desteklerinizi istiyorum" dedi.

'195 MİLYON LİRA HİBE VERDİK'
Tarımla ilgili rakamlar da veren Bakan Pakdemirli, "Türkiye dünyada tarımsal hasılada 7'nci sırada. Hani ilk 10'a girmeye çalıyoruz ya... Süt sığırında Avrupa'da 1'inci sıradayız. Destekleri 8 misli artırdık. Bu yıl 16,1 milyar TL desteğimiz olacak. Orman varlığımızı artıran nadir ülkelerden biriyiz. Kiraz'a son 16 yılda tarım ve hayvancılık alanında 195 milyon lira hibe verdik. Kiraz'ın tarımsal hasılası 772 milyon TL'ye gelmiş" diye konuştu.

SÜS BİTKİSİ MÜJDESİ
Üzerinde çalıştıkları projelerin olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Seracılık ile ilgili çok ciddi bir hibe projesi başlatmak üzereyiz. Kış zamanında özellikle sebze ve meyve fiyatları gündemimizi kaplıyor. Biz burada seracılık alanını artırabilirsek, gerekli tedariki sağlayabilirsek, fiyat probleminden inşallah çıkartacağız. Süs bitkisi yetiştiricileri için de projeler var. Mevcut orman fidanlıklarından ihtiyaç fazlası olanları özel fidanlık sahiplerine kiraya veriyoruz. Bunun yanında, ormanlık alanlarda süs bitkilerinin de yetiştirilebileceği özel orman fidanlığı kurulmasına izin verilmesini sağlayacağız. Hayvancılığın geliştirilmesine ormanların katkısının artırılması için orman alanlarında otlatmaya açılan alanları artırarak yüzde 53'e çıkartıyoruz. Ayrıca ormanlık alandan geçen enerji nakil hatları ile yangın, emniyet yol ve şeritlerinde yem bitkisi yetiştirilerek hayvancılık yapan vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanması sayesinde de yem maliyetleri düşürülecek, hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağız. Bölgemizde ormanlık alanlarda yetişen yabani zeytinleri aşılayıp 3 yıl bakımını yaptıktan sonra, orada yaşayan köylülerimize eşit bir şekilde ücretsiz olarak dağıtıp, 49 yıllığına ürününü kendilerinin toplamasına izin vereceğiz" diye konuştu.



İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada, kentin son günlerde çok fazla yağış aldığını ve yapılan yatırımlar sonucu, yağışların berekete dönüştüğünü belirtti.

Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar da, ilçeyi hayvancılık üssü haline getirmek istediklerini söyledi.

BAKAN SELÇUK'U TELEFONLA ARADI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Kiraz ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra yol üzerinde gördüğü 80. Yıl Suludere Ortaokulu'ndaki öğrencilerin yanına gitti. Bakan Pakdemirli, öğrencilerin ek bina talepleri üzerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u telefonla aradı. Telefonunu hoparlörünü açarak öğrencilerin bina taleplerini Bakan Selçuk'a ileten Pakdemirli, "Milli Eğitim Bakanımıza ulaştırdık talebinizi, inşallah ek binanız en yakın zamanda yapılır. Orman Genel Müdürümüz de okul bahçesindeki ağaçlandırmaları yapacak" dedi. Pakdemirli, daha sonra öğrencilerden derslerinde başarılı olmaları yönünde söz istedi. Öğrenciler de derslerinde başarılı olacaklarının sözünü vererek Pakdemirli'ye teşekkür etti.



TUNÇ SOYER'İ ELEŞTİRDİ
Daha sonra Kiraz'ın Suludere Mahallesi'ndeki meydanda vatandaşlara seslenen Bakan Pakdemirli, burada CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pakdemirli, şunları söyledi:

"Benim evim Seferihisar'a 10 kilometre uzakta. Konak, Urla, Güzelbahçe, Seferihisar belediyeciliğini biliyorum. Seferihisar'a hiçbir şey yapılmadı. Sanki çok şey yapılmışçasına şimdi tuttular Seferihisar'daki belediye başkanına, 'Sen büyükşehir adayısın' dediler. Seferihisar'da ne yaptı ki; İzmir'de yapacak diyorum. İnşallah bu seçimde hep birlikte AK Parti'nin devamını sağlayacağız."

'35 PROJE EVİMİN BODRUMUNDA YAZILDI'
Tarım ve hayvancılığın önemine de değinen Bakan Pakdemirli, vatandaşların toprağı terk edip köyleri boşaltması halinde milletin karnının aç, buzdolaplarının boş kalacağını söyledi. Daha sonra TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, İzmir'den milletvekili adayı olduğu 2011 seçimi öncesi yapmayı vaat ettiği 35 projeye değinen Bekir Pakdemirli, "35 projenin bir kısmı yapıldı, bazıları da yapılıyor. Bu projeleri Sayın Binali Yıldırım ile bodrum katında yazdık. Projeler yazılırken rahat bırakmıyorlardı o dönemde sayın başkanımızı. Nereye gidelim diye düşündük. Bizim evin bodrumunda oturduk, projeleri yazdırdık" dedi.



ÖDEMİŞ KAYAK MERKEZİ İÇİN TARİH VERDİ
İzmir'in Kiraz ilçesindeki programının ardından Ödemiş'in Balabanlı Mahallesi'nde üreticilerle buluşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada ilçe sakinlerine seslendi. Konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Pakdemirli, "Çiftçiye ait ne kadar destek borcu varsa, bunları ocak ayı içerisinde kapattık. 2018'lerin de erken ödenmesi için çalışma yapıyoruz. 'Mevcut hak edişlerin hepsini ödeyebilir miyiz' diye bir çalışma yapıyoruz ama bütçe kaynakları içerisinde" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imkanları  doğrultusunda çalışma yaptıklarını açıklayan Bakan Pakdemirli, "Ağustos ayında bir ekonomik taarruz yaşadık ve ciddi bir şekilde döviz fiyatları arttı. Allah'a şükür döviz fiyatları geriye düştü ama bu arada yem, gübre, ilaç fiyatları artı. Girdimiz arttı ve sizleri de biraz zorladık ama inanın sizler uyumuyorken biz de uyumadık. Gübre, yem fiyatlarını ne kadar geriye çekebiliriz, diye çalışma yaptık. Buğday ve arpa konusunda desteklerimizi artırdık, birçok konuda desteklerimizi artırmaya ve sizleri rahatlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Ödemiş- Tire yem fabrikasının 14 Şubat'ta ihalesini yapacaklarını da söyleyen Pakdemirli, "İhalesi yapıldıktan sonra en kısa zamanda temelini atacağız. Bu fabrikanın bölge ekonomisine desteğini inşallah göreceğiz" dedi. Bozdağ Kayak Merkezi'ne de değinen Pakdemirli, kayağı sevdiğini ve zamanında Bozdağ'da kayak yaptığını vurgulayarak "Bozdağ'ı inşallah önümüzdeki sene kış turizmine açmamız lazım. Gençlerimiz için çok önemli. Burada karları görüyorum. Bu karı, kâra çevirmemiz lazım. Avusturya'da milli gelirin yüzde 50'si, 60'ı sadece kardan geliyor. Bölge ekonomisi bu işten para kazansın istiyorsak, biz üstümüze düşeni yapacağız. Önümüzdeki sezona yetiştirecek şekilde biz gereğini yapacağız" dedi.

'İLÇE İLE BÜYÜKŞEHİR AYNI OLMADIĞI ZAMAN YETERLİ HİZMET ALINMIYOR'
Yerel seçimlere değinen Bakan Pakdemirli, ilçe ile büyükşehir aynı olmadığı zaman yeterli hizmet alınamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hoş sedanın devamını istiyorsak, Münir Bezmez kardeşimizi destekleyeceğiz. Sadece Münir Bezmez kardeşimiz değil, İzmir bu kez makus talihini yenecek. Yaşım 46. Dörde bölsek, ilk çeyreğini İzmir'de geçirdim, son çeyreğini gene İzmir'de geçirdim, fotoğraf karesi aynı. Artık İzmir'in hizmete ihtiyacı var. Burası AK Parti belediyeciliği ile tanıştı ama ne kadar yaparsanız yapın ilçe ile Büyükşehir aynı olmadığı zaman yeterli hizmet alınmıyor. O nedenle hem ilçede hem de Büyükşehirde sizlerin değerli desteğini bu kardeşlerim alabilirse güzel olur. Büyükşehirde Nihat Zeybekci kardeşim, Denizlili ama İzmir'de iş yapan, o da Ege'nin efesi, sizler gibi. Ona da destek, Bezmez'e de destek. Benim de size sözüm; Bakanlığımın gücü yettiği sürece, hükümetim yettiği sürece ben de Ankara'da sizlerin elçisi olarak, sizlerin istediklerinizi dile getirerek, bunların takipçisi olacağım. Ben sizlere sahip çıktığım kadar, sizlerin de bölge insanı olarak bana Ege'de sahip çıkmanızı isterim." (DHA)

 
İzmir'deki askeri casusluk kumpasında yeni gelişme!
 
Altınordu'nun korkusu yok!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 7 Şubat 2019 Perşembe 09:06

Bakanımız geldi hoş geldi.Partisinin reklamını yaparak oy istiyor.Bunu yaparken diğer partileri de kötülemeyi ihmal etmiyor.Bunun dışında sayın valimiz de onunla beraber dolaşıyor.Peki diğer partilerde gelince valimiz onlarla dolaşacak mı?Mazot gübre kaç paramı oldu dediniz????

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 7 Şubat 2019 Perşembe 01:29

2002 den beri izmire yapmadıgınız haınlık kalmadı.izmir vadeli işlemler borsasını istanbula taşıdınız.... expoya 2 defa aday olduk lobi yapıp sahip çıkmadınız.. ıl ozel idare mallarını hazıneye devredip gasp ettiniz..formula 1 pıstını selçuk yerıne istanbula yaptınız.. sırf izmire inat selçuga allahın dagına efes kongre merkezi yaptınız.. daha neler neler... siz izmiri aslaaaa alamayacaksınız bunu git ustana söyle!!!!

Yorumu oyla      13      5  
Misafir 6 Şubat 2019 Çarşamba 23:34

Tire belevi yolu bittimi. Garaja metro yapıldımı.bu projeler kimin..

Yorumu oyla      13      5  
sevgi 6 Şubat 2019 Çarşamba 23:01

halk neyin ne olduğunu iyi bilir sayın Bakanım sizin göreviniz seçim taraflılığı değil 80 milyonun pazardan eli boş dönmesini engellemek pazar tezgahları ateş pahası tarım Bakanı yerelde oy sohbetinde lütfen görevinizi yapınız bugün 1 kg patlıcan 15 lira biber 20 tl patates 5tl tarım bakanım pazara gelin pazara

Yorumu oyla      13      5  
ksk 6 Şubat 2019 Çarşamba 19:41

35 projenin 2011 yılında evinin bodrumunda yazıldığını söylüyor sayın bakan.Bir kısmı devam ediyor diyor yani aradan 7 yıl geçmiş biz İzmirin yatırımlarını hizmetlerini kaplumbağa hızında yapacağımızın itirafını yapıyor.İzmirli akıllıdır,zekidir ve 31 mart seçimleride de akıllı olduğunu gösterecektir.

Yorumu oyla      22      6  
gürkan 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:50

Çarşı-pazar yanıyor, tarım bakanı da Seferihisar diyor :)

Yorumu oyla      21      6  
Mister No 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:43

Allahim ne 35 Projeymis öyle. Herhalde 2035 secimlerindede ( tabii AKP kalirsa ) , 35 Projeden bahsedecekler. 5 yilda 5 ´ini bile yapamadiniz be kardesim.

Yorumu oyla      18      6  
sezarın hakkı sezara 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:36

Ülkede tarımı bitirenelrin gelipte tarım için şunları yaptık, şu kadar hibe verdik demesi nasıl bir ironidir ! okadar hibe vermişsiniz demekki yetmemiş sayın bakan. yeteri kadar yatırım yapmamışsınız. şu ülkede inşaat balonuna verdiğiniz desteğin yarısını tarıma verseydiniz bugün ne ülke bu halde olurdu nede sebze meyve fiyatları bu halde olurdu. 2. olarak 35 projenin kaçı yapıldı? açıklayın yahu bunu? bir konak tüneli var,birde sabuncu beli var ve birde istanbul otobanı var. istanbul otobanı da zaten fahiş fiyatlı YID projesi. onu saymak bile aptallık olur. 3. olarak soyer ne yaptı diyorsun da adam seferihisara zaten ne yapabilir? 30.000 nüfuslu bir ilçe ,tatil beldesi seferihisar. yani ne bekliyorsunuz ? yollar? köprüler? tüp geçitler? ne beklediklerini de söylemiyorlar! adam 30.000 nüfuslu bir ilçe için yapabilecegi en iyi şeyi yaptı. seferihisara bir vizyon sundu. "cittaslow" programına soktu. seferihisar tarihinde hiç görmediği kadar yabancı turist geldi. teos marina da tekne bağlıyacak yer kalmadı. hayır seferihsar sanki karşıyaka ,konak belediyesi de ona göre bütçesi varmış gibi konuşmayı bırakın. 30.000 nüfuslu ufak bir ilçeye bu vizyonu katan adam 4.5 milyon nüfuslu bir eşhre nasıl bir vizyon katar onu da siz düşünün. şunu da söylemeden geçmeyim. soyer bir an önce somut projeler sunmalı. bir şeylerden bahsediyor ama sanki henüz kendide ne yapacagını biliyor gibi değil. ancak ben soyer e güveniyorum ve oyumu soyerden yana gönül rahatlıgı ile kullanıcam.

Yorumu oyla      19      6  
M.E.Aslan 6 Şubat 2019 Çarşamba 18:07

35 projeyi bodrumada yazmışlar. Bilirsiniz bodruma lüzumsuz eşyalar konur.

Yorumu oyla      18      7  
İzmirli 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:43

Beton yığını bir Seferihisar oluştu 10 yılda. Yolları daracık ve yeşil alansız.Güya tarımı destekliyor Tunç Bey. Bütün tarım alanlarını imara açarak destek mi olur.

Yorumu oyla      12      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık Ziraat Odası, Murat Tosun ile 'devam' dedi
Kınık Ziraat Odası'nın iki aday ile gidilen seçimli olağan genel kurulunda ...
Torbalı Ziraat Odası Başkanı Girgin güven tazeledi
İzmir'in Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, bugün yapılan seçimde ...
'Doğal afet nedeniyle portakal fiyatı artacak'
Antalya'da geçen hafta yaşanan hortum felaketi sonrasında zarar gören ...
 
İzmir Borsası'ndan 'kimyon ve anason' raporu
Tarımsal ticarette iki önemli ürün olan kimyon ve anasonun tarımı ve ticaretinin ...
Yağmur bitti, çilesi kaldı: Foçalı çiftçiden yardım çığlığı!
İzmir'in Foça ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Gediz Nehri'nin taşmasıyla ...
Rusya, Türkiye'den alacağı domates kotasını yükseltti
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Rusya'ya girişine izin verilen Türk ...
 
Soğan fiyatlarında düşüş beklentisi
Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Tavşan, soğanda gümrük vergisinin ...
Soğanda 'gümrük vergisi' hamlesi!
İthalat Rejimine Ek Karar ile kuru soğanda gümrük vergisi 28 Şubat'a kadar sıfırlandı.
Köy Koop Başkanı Neptün Soyer: Ziraat, çim sahaların bankası!
İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, 2019 yılında tarıma ayrılan kaynağın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva