HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2013 Çarşamba - 12:42

Bakan Günay kazılara kaynak yağdırdı

Ege Bölgesi'nin tarihsel zenginliğini ortaya çıkarmak için sürdürülen antik kentlerin kazılarında ödenek rekoru yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı son 5 yıl içinde ödeneği tam 6.5 kat artırdı

Bakan Günay kazılara kaynak yağdırdı

İZMİR - Türkeye'nin tarihi eserlerinin ait olduğu topraklara dönmesi için büyük çaba gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülkede sürdürülen tarihi kazılara da büyük önem veriyor. Egeli Sabah’tan Sezen Özsavrangil’in haberine göre eskiden ödenek çıkarılmadığı için çok ağır ilerleyen birçok ören yerinin kazısına el atan Bakan Günay, yer altındaki tarih için para yağdırdı. Günay'ın talimatıyla, 2007'den bugüne kadar Ege Bölgesi'ndeki kazı ödeneklerine yüzde 556 oranında artış yapıldı. Böylece, 2003- 2006 yılları arasında bölgedeki 24 yerli kazı için gönderilen toplam ödenek 4 milyon 852 bin liradan 2012 yıl sonu itibariyle 31 milyon 856 bin liraya ulaştı.

KAYNAK SIKINTISI YOK
Son yıllarda kazılara çok önem verdiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu sayede ülkedeki bütün kazı çalışmalarının kaynak sıkıntısı olmaksızın ilerlediğini söyledi. Ege Bölgesi ve özellikle İzmir'deki kazı alanlarının da kendileri için büyük önemi olduğunu belirten Günay şöyle dedi: "Hem maddi kaynakları olarak hem de bu alandaki ilgiyi en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Gayretlerimizin sonucunda tüm Türkiye'de kazılar büyük ölçüde kaynak sıkıntısı olmaksınız ilerliyor. Her bölgede hem bilimsel olarak hem de görsel olarak çok iyi sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. Metropolis, Teos gibi ören yerleri başta olmak üzere bir çok kazı alanını gezilebilir ören yeri haline getirmeye çalışıyoruz. Efes ve Bergama gibi yabancı kazı ekiplerinin çalıştığı alanlara bakanlık olarak çevre düzeni planlarıyla katkı yapıyoruz. Tarihe sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Bu çalışmalarımız artarak sürecek."

MÜZE SAYISI ARTIYOR
Kazıların yanısıra Türkiye ve Ege'de kazı buluntularının sergileneceği yeni müzelerin kurulması için de girişimleri olduğunu belirten Bakan Günay, "Bildiğiniz gibi Akhisar, Aydın ve Milet müzelerimiz açıldı. Fethiye, Denizli ve Manisa'da özel ve kamusal sponsorluk projeleri imzaladık. Uşak ve Afyon müzelerimiz inşaat halinde. İzmir'e yeni bir müze projesi üzerinde çalışıyoruz. Alan üzerinde tahsis çalışmaları sürüyor. Tüm bunlar yoğun çalışmalarımızın sonucu ortaya çıktı" diye konuştu.

KAZILARIN ÖNÜ AÇILDI
Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Arkeolog Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, 5 yıldır kazı başkanlığı yaptığını ancak bütçelerdeki büyük artış yüzünden son dönemde çok olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Bütçe artışının ören yerlerinde daha uzun soluklu çalışma imkanı sağladığını ifade eden Ersoy, "Bunun yanı sıra eserlerin belgelenmesi ve değerlendirilmesinde de kazı çalışmalarının önünü açılıyor. Bu iki unsur önemli. Eski günleri düşününce son dönemdeki ödenekler oldukça iyi rakamlar. Önceleri bir-iki ay kazı yapılırken bu süre 4 aya kadar uzadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
engin 16 Ocak 2013 Çarşamba 17:10

megaköylü bu izmir bunlara layık değil demişsin ya.niye layık değil bir söylede bilelim.akp büyükşehir belediyesini kazanırsa mı layık olucak bu yatırımlara.

Yorumu oyla      15      5  
megaköylü 16 Ocak 2013 Çarşamba 15:44

göç edeceğimde,izmirden daha iyi bir köy bulamadım.Ertuğrul günay gibi dürüst bir insan yok.Onun dna sı chp yi kabul etmedi.doğru yolu buldu.

Yorumu oyla      11      11  
Süleyman 16 Ocak 2013 Çarşamba 14:49

Megaköylü göç etsede kurtulsak...neyse şaka bi yana gene konuyu kavrayamamışın, adam bunu İzmir için yapmıyor Türkiye için yapıyor. Ayrıca pek akp ile alakasının kalmadığını son zamanlarki tüm beyanatlarında bulabilirsin...adamın DNA sı sizi kabul etmiyor...Ayrıca arkeolojik olarak dünya da Ege Bölgesinin üstüne yer yok...nereye para yağdıracak...

Yorumu oyla      19      7  
megaköylü 16 Ocak 2013 Çarşamba 14:09

bakanım süpersiniz.ama bu izmir bunlara layık değil bilesiniz.

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böcek İzmir'e sıçradı: AK Partili Başkan’ın odasında cihaz
Bayındır İlçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Mehmet Kertiş’in makam odasında, ...
7 şehit için komutana 25.5 yıl hapis istemi
Hakkari’de 7 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili davada Tuğgeneral ...
İzmir’de deprem teyakkuzu: Mühendis haritası!
Ege Denizi’nde meydana gelen orta şiddetteki depremlerin son zamanlarda ...
 
YÖK'ten baş örtüsü için kritik adım
Öğretim üyelerinin derslere türban ve sakalla girmesinin önü açılıyor. ...
'Vicadansız yalaka'ya RTÜK'ten şaşırtan yanıt
Habertürk TV’de karikatürist Salih Memecan için ‘’Vicdansız yalaka’’ denildi. ...
Aziz Nesin'lik öykü: Boru dedi mi demedi mi?
Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 29 Nisan 2009’daki basın toplantısında ...
 
İzmir’de feci kaza: Aynı aileden biri bebek 3 ölü
İzmir’de aşırı hız sonucu virajı alamadığı ileri sürülen hafif ticari ...
Çalıştırmak için ittiler, denize uçtu!
Zonguldak'ta yaptığı arıza nedeniyle iterek çalıştırılmak istenen minibüs, ...
Ve Deniz Feneri davası nihayet başlıyor!
Almanya’da sanıkları bir yılda yargılanıp mahkum edilen, Türkiye’de ise ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva