HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2013 Cumartesi - 17:50

Bakan Çelik’ten EXPO yarışına ve Sümerbank krizine bakış

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Bakanı Çelik Yürütme Kurulu zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik’ten EXPO yarışına ve Sümerbank krizine bakış

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Bakanı Çelik, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği binasında Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyeleriyle bir toplantı yaptı.

- AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDA GÜNDEM MESAJLARI…

- KRİTİK TURİZM ZİRVESİ

Çelik, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederek, "Teknik olarak şimdiye kadar gelinen süreci gözden geçirdik. Bundan sonra yapılacak şeyler, oylamada oy kullanacak ülkelerle teması attırmak ve iletişimi yoğunlaştırmak olacak. Hepimizin tek tek üzerine düşen görevler var. Örneğin ben, Kültür ve Turizm Bakanı olarak, EXPO konusunda karar verici mercinin Kültür ve Turizm Bakanı olduğu ülkelere daha bir yoğunlaşacağım. Diğer bakan arkadaşlarımızla ilgili benzer bir görev paylaşımları söz konusu olacak" diye konuştu.

Bakan Çelik, şimdiye kadar yürütülen çalışmalar açısından İzmir'in EXPO 2020'ye hazır olduğunu kaydederek, "Zaten devletin bütün kurumlarının EXPO sekreterliğine verdiği destekle, yapılan işlerle herkesin üzerine düşen mükellefiyeti yerine getirmesiyle yürütülmüş bir süreç" ifadelerini kullandı.

"EXPO'YLA İLGİLİ SON ÖDEVİMİZİ ALDIK"
İstanbul'un 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik oyunlarının adaylık oylamasında olduğu gibi mümkün olan en güçlü bir şekilde Türkiye'yi EXPO oylamasında temsil edileceklerini dile getiren Çelik, şunları söyledi:
"Bakan arkadaşlarımızdan müsait olanların oylamada bulunacağını biliyorum. Bütün bakanlarımız ve bakanlıklarımız buna çok emek verdi. Ne zaman yurt dışına çıksak mutlaka yanımızda EXPO ile ilgili bir dosya oldu. Bundan sonra maraton bitti ve son 100 metre koşusuna girdik. Burada arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar takdire şayan. Son dönemece girdik. İnşallah final İzmir'in olsun. Bugün EXPO'yla ilgili son ödevimizi aldık, şimdi dersimizi çalışmaya başlayacağız."

ESKİ SÜMERBANK ARAZİSİNİN MÜLKİYET DEVRİ TARTIŞMALARI
Çelik, İzmir'de Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulacağı alanla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yaşanan tartışmalardan haberi olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Tartışmaları izliyorum, herkese şunu tavsiye ederim, İzmir'e iyi bir müze ve eser kazandırmak için uğraşıyoruz. İzmir artık küçük projelerle anılan bir yer olmasın, büyük projelerle dünya çapında müzeleriyle anılan bir yer olsun istiyoruz. Buraya dünyanın büyük turizm destinasyonlarında olduğu gibi büyük bir müze kazandırmak istiyoruz. Burada İzmir'in tanıtılması konusunda çok büyük imkanlar var.

İzmir bir seçenek değil. İzmir'in büyütülmesi ve daha çok geliştirilmesi, kazanımlarımızı korumak için bir mecburiyettir. Bütün projelere bu çerçevede bakmak lazım ve bunu buradaki politik tartışmalara konu etmemek lazım."

Yapılan eleştirilerde üsluba dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Çelik, "Biz buradan bir şeyi alıp başka bir yere götürmüyoruz yine İzmir'e kazandırmaya çalışıyoruz. Ama burada İzmir'in kendi içindeki işbirliğini bozacak şekilde yanlış bir üslup kullanılırsa bu doğru bir şey olmaz. Eleştiri tabii ki saygı değerdir, itiraz edenler olabilir. Bizim buradaki perspektifimiz İzmir'e dünya çapında bir eser kazandırma gayretidir, bu konuda da ısrarlıyız" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut Esat ASLAN 27 Ekim 2013 Pazar 08:45

Turizm Bakanı Ömer ÇELİK, bakan olduktan 9 ay sonra İzmir'e geldi. İzmir'i bilmeden, gerekli incelemeyi yapmadan bir müze kuralım diyor. Güzel de nasıl ve nerede bir müze? Ertuğrul Günay'a da defalarca yazdım. İzmir'in 14. müzeye ihtiyacı yok. İzmir'in MEGA MÜZE'ye ihtiyacı var. Bu müzenin de nasıl olacağı hakkındaki projeleri varsa bunu da kamu oyuna açıklasınlar hep beraber tartışalım. Sümerbank arazisi de İzmir İl Genel meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. Gerisi laf salatası.

Yorumu oyla      11      6  
26 Ekim 2013 Cumartesi 18:04

expo adayı şehire bakan yeni geliyor.ne kadar ilgi yoğun.ulusal basın da çok ilgili.destek sıfır.expo hayal.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP o ilçede 35 yıl sonra aday çıkardı
Tokat’ta CHP Pazar İlçesi’nde 24, Reşadiye ilçesinde ise 35 yıl aradan ...
Bakan Çelik’den gündem ve Anayasa sürecine bakış
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde ...
Erdoğan’dan ‘Beşyol’ mesajları: Bu sadece başlangıç!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda toplu açılış töreninde ...
 
Arınç: Bu asırda kötülükleri ancak…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu asırda kötülüklerden ancak evlilikler ...
AK Parti’de Alptekin Menemen’e aday
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Meclis Üyesi Tekin Alptekin ...
MHP Karşıyaka'dan Andımız protestosu
MHP Karşıyaka İlçe teşkilatı “Andımız” programına devam ediyor. Çarşı ...
 
AK Parti'de Baykalmış Gaziemir'e talip
AK Parti Gaziemir’de Belediye Başkanlığına son talip, halen Gaziemir Belediye ...
Kocaoğlu’na ilk tepki Şengül’den: Yüreği yetiyorsa...
Başkan Kocaoğlu’nun haftaya damga vuran ‘Gezi’ ve ‘Ölmüş eşek’ çıkışlarına ...
AK Parti İzmir’de temayül zamanı: Söz teşkilatta!
Yerel seçime kısa bir zaman kala AK Parti İzmir Teşkilatı sandık başına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva