HABERLER>GÜNCEL
11 Mayıs 2017 Perşembe - 11:24

Bakan Arslan Körfez Geçiş Projesi'ne dava açılmasına ne dedi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak ÇED raporuna yönelik iki dava birden açılmasını değerlendirdi.

Bakan Arslan Körfez Geçiş Projesi ne dava açılmasına ne dedi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik iki ayrı dava birden açtı. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Doğa Derneği ve 85 kişi birlikte, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ise ayrı bir davayla projenin fizibıl olmadığı, imar planlarında yer almadığı, körfezi kirleteceği, sulak ve doğa alanlarına zarar vereceği gerekçeleriyle ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, canlı yayın konuğu olduğu ulusal bir televizyon kanalında kendisine yöneltilen soru üzerine İzmir Körfez Geçişi'ne iki dava açılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu proje bizim gerçekten prestij projemiz. Batırma tüp, yatay ada ve köprüyle geçilecek. Hem batırma tüp hem köprü olacak. Raylı proje olacak. İzmir körfezini düşündüğünüzde şehir yarım ay trafiği yaşıyor. Ring sistemi olacak. Trafik rahtalayacak, konfor artacak. Zaman ve yakıttan tasarruf olacak. Bu büylüklüktü projeyi çalılışırken ÇED sürecinde bir şeyi atlamamız mümkün değil. Yapay ada dahil hepsi bütün unsurları dikkate alarak Körfez'e zarar vermeyecek şekilde çalışma yaptık. Taraflarla çalışma yürüttük. ÇED sürecinde tarafların düşüncelerini aldık. İhale süreci devam ediyor. İtirazlarına saygımız var tezlerini ortaya koyacaklar biz de cevabını vereceğiz. ÇED sürecinde bütün sorular soruldu ve cevabı verildi. Körfez temizliğinin yapılarak ekolojik dengenin bozulmayacağı bir proje orataya koyduk. Bütün bunlara rağmen sordukları soruların cevabını almışken mahkemeye götürmelerini anlamlı bulmuyorum. Cevaplarını vermeyip arka planda gizli gizli bir şey yapılsaydı bu soruların sorulması haklıydı. Hepsiyle ilgili gerekli tedbirler alındığı ortaya kondu. Bir aksilik olacağını beklemiyorum çalışmalarımızı yaptık. Sırf kamuoyu oluşturmak 'hayır' dedim demek için bazılarırın 'hayır' demesini ben anlamıyorum." (DHA)

 
Başbakan ABD Savunma Bakanı ile görüştü
 
İzmir'de sanayici eşleri öğrenciler için sahnede
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemal 12 Mayıs 2017 Cuma 09:20

Körfez içine ada yapılmadan geçiş yapılabilinirse sorun olmaz ama aksi; körfezin yapısında geriye dönüşü olmayan sonucu şimdiden kestilemeyen olumsuzluklar oluşabilecektir.

Yorumu oyla      11      6  
tuna 12 Mayıs 2017 Cuma 08:23

İzmirli bunu gerçekten istiyor mu?Belediye,Karayolları veya Bakanlık İnternet üstünden anket yapsın...görelim o zaman kim istiyor,kim istemiyor...bence en adil yol bu..

Yorumu oyla      11      5  
konuk 12 Mayıs 2017 Cuma 05:28

Avanak avanak yazmayın! Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılması planlanan tüm yatırımlara karşı çıkmanız yararınıza olur! Bakın ne diyorum, projenin olabilirliğini değil, bedelini kimin ödeyeceğini konuşalım! Osmangazi köprüsü, boğazın 3ncü köprüsü ne olduysa bu da öyle olacak! Yükleniciye söz verdikleri kadar geçen olmazsa, farkı halkın vergisinden ödeyecekler! Amaç İzmir'e yatırım mı, havuza kaynak yaratmak mı?

Yorumu oyla      11      6  
nick 11 Mayıs 2017 Perşembe 20:24

herkes de proje uzmanı olmuş millete akıl veriyor. önce gidin bakın projenin ayrıntıları nedir, nereye tam olarak ne yapılacak öğrenin sonra ahkam kesin.

Yorumu oyla      13      7  
11 Mayıs 2017 Perşembe 20:18

maliyetinin 1 milyar 820 milyon dolar olduğunu hangi kaynaktan öğrendiniz ? metro yapılsın diyoruz kötü mü denmiş de metro da yapılsın körfez geçişi de ... bakanlık otogara metroyu yapacak, zahmet olmazsa kaynak problemimiz yok, kredi notumuz aa diyen belediye de kalan hatları yapsın. her şeyi bakanlık yapacaksa belediye ne yapacak ?

Yorumu oyla      13      9  
sezarın hakkı sezara 11 Mayıs 2017 Perşembe 19:51

yapay ada körfeze zarar vermeyecek diyor !!! allah aşkına su sirkülasyonu sıkıntılı olan bir körfezin ortasına 800m lik ada yaparsan nasıl zarar vermez? anlamadıgım şey üniversite raporları zarar verecek derken sayın bakan hangi kuruluşun onayı ile zarar vermeyecegini söylüyor? sayın bakan ve AKp li milletvekilleri bugüne kadar hiç bir bilimsel veri sunmadılar çünkü sunamıyorlar. kendileri de biliyor zarar vereceğini. son sözümde bu isimsiz yorumculara! burada az çok sürekli yorum yapan insanlar var ve genelde birbirimizi isimlerimizden biliyoruz. çokmu zor kendinize birer nick bulmanız ve sürekli aynı nick ile yazmanız???? kimin kimi trollediği buradan belli. birde utanmadan bizi istemezükçülük ile suçluyorlar. bu proje yapılırsa gün gelecek biz ne yaptık diyecekelr ve diyeceksiniz. bakın arakdaşlar tekrar söylüyoruz. bu proje bu haliyle yanlış !!! Tamamen batırma tünel olarak yapılmak zorunda. yada çoğrafya elverişli olsaydı tamamen köprü olarak yapılmak zorundaydı. proje bu haliyle yanlış ve zararlı ama tamamen tüp geçit oalrak yapılmasında zarar boyutu minumum da.

Yorumu oyla      15      9  
TC misafir 11 Mayıs 2017 Perşembe 18:58

Hiçbir İzmirli maliyeti 1 milyar 820 milyon dolar yani 6 milyar 500 milyon TL eski ifadeyle 6,5 katrilyon paranın körfez kirliliğine de yol açacak Osmangazi köprüsündeki gibi garanti geçiş taahhüdü olan geçiş ücreti 5 dolar yani yaklaşık 20TL olan bu projeye destek vermez yeter ki insanlara gerçekler anlatılsın. Kimse proje yapılmasın demiyor, adam gibi şehrin öncelikli ihtiyacını karşılayan çevresel etkisi göz önünde bulundurulan kamu kaynaklarının verimli harcandığı verimli projeler olsun istiyoruz. Metro yapılsın diyoruz kötü mü? Harcanacak bu kadar para üretime harcansın istihdam artsın diyoruz kötü mü? Körfez kirlenmesin diyoruz kötü mü? Bu kadar paraya nelerin yapılabileceği ifade edilmiş bunları aklınıza ameliyatla mı sokmamız lazım? Aşağıdaki yorumumda sormuşum cevap bile verememişsiniz geçiş için 20TL öder misiniz?

Yorumu oyla      14      9  
11 Mayıs 2017 Perşembe 17:17

İzmirli bu projeyi destekliyor. Trollere bakmayın.

Yorumu oyla      17      14  
11 Mayıs 2017 Perşembe 17:13

Trollerin kim oldukları belli. Burada istemezükçü dernek üyeleri her zaman ki gibi İzmir' e proje yapılmasın diye kendini parçalıyor 😀

Yorumu oyla      17      13  
Izmirli Genc 11 Mayıs 2017 Perşembe 16:47

Bu projeyi yurekten destekliyoruz. Izmir bu tarz gereksiz itirazlar yuzunden cok geri kaldi. Buyuk sehir olmaktansa yavas yavas kasaba halini aliyor. Gecekondular eski apartmanlar bozuk yollarla ilerleme saglanamaz. Biz Izmirde yasayan gencler olarak Izmire yapilacak her projeyi ve yatirimi destekliyoruz. Ozellikle Korfez Gecis Projesini dört gözle bekliyoruz.

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan ABD Savunma Bakanı ile görüştü
Başbakan Yıldırım, Somali Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu İngiltere'nin ...
Hakkari'den kara haber: Yaralanan asker şehit oldu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 gün önce yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ünal şehit düştü.
MİT'i suçlamak için Reyhanlı saldırısına...
MİT tırlarını durduran ve FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı "ByLock"u kullandığı ...
 
Emre Uslu hakkında soruşturma açıldı
Denizli'de trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ...
Dışişleri'nden Almanya'nın FETÖ kararına tepki
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın FETÖ'cülere sığınma hakkı vermesine tepki ...
İzmir'de terör operasyonu: 11 gözaltı
Güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör ...
 
Siirt kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Siirt kırsalında bugün düzenlenen hava harekatında, ...
Yaşlı kadın otobüste servet unuttu!
Mersin'de yaşlı kadın, engelli oğluyla bindiği belediye otobüsünde, içinde ...
İzmir'de kanlı gece: Sokak ortasında infaz
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde 20 yaşındaki Abdullah K., tartıştığı amcasının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva