HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2017 Salı - 11:06

Bahçeli: Skandaldır, aymazlıktır, rezalettir!

Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayrağının Barzani'nin Türkiye ziyaretinde göndere çekilmesine de sert tepki gösterdi: 'Skandaldır, aymazlıktır, rezalettir.'

Bahçeli: Skandaldır, aymazlıktır, rezalettir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''1000 yıldır üzerinde yaşadığımız kutlu vatan coğrafyası zor şartlara sahiptir. Vatanın bedeli şehit kanıyla ödenmiştir. Vatan toprakları namusumuza emanettir. Dünyanın gözü üstümüzdedir. Milli varlığımızı kıskananlar birlik ve kardeşliğimizi kaldıramayanlar yeni hesaplar yazmaktadır.

''DARBE VARSA DEMOKRASİ YOKTUR''

94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde demokrasi birçok kez kesintiye uğramıştır. Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Demokrasi ve hukuk egemenliğinin tesisi milli uzlaşma ile sivil ve asker dayanışması ile sağlanmalıdır. Darbe varsa demokrasi yoktur. İktidarların seçimle gelip bu yolla gitmesi demokratik kültür ve mirasın gereğidir.

''15 TEMMUZ DARBELER TARİHİMİZİN EN KARANLIK HALKASIDIR''

15 Temmuz'da darbenin ne demek olduğunu acı duyarak ama asla geri adım atmayarak yaşadık ve şahit olduk. 15 Temmuz darbeler tarihimizin en karanlık halkasıdır. TSK'ya yuvalanan FETÖ artıkları son bir hamle ile silaha sarılmıştır.

''KARARGAH RAHATSIZ'' HABERİ

TSK'nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır. 2007'den bu tarafa TSK çok yara almış çok hırpalanmıştır. Hürriyet gazetesi 25 Şubat'ta '7 eleştireye 7 yanıt' manşeti ile tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtüşmesinde başarılı olan bir bayan gazetecinin şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması da tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.

''BUNDAN GOCUNMAK, FARKLI YERLERE ÇEKMEK ANLAMSIZDIR''

TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hiyerarşik sırayla hassasiyetlerini aktarması doğaldır, beklenmelidir. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek ise anlamsızdır.

''BİZİM DE KAFAMIZA TAKILAN PEK ÇOK SORU İŞARETİ VAR''

TSK'nın meşru imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi, eleştirilere cevap verme çabası neden çok görülmektedir Mesela, TSK'nın kıyafet yönetmeliği değiştirilip başörtüsü yasağı kaldıracaksa ki bize göre yerindedir, bununla ilgili Genelkurmay'ın görüşü niçin alınmaz? Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır ama bunların konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır.

''RUM YÖNETİMİ İLLA YUNANİSTAN'A BAĞLANMAK İSTİYORSA...''

İran, Türkiye'yi tehdit etmekte 'sabrın da bir sınırı var' uyarısı yapmaktadır. Avusturya'dan Almanya'dan, Türkiye karşıtı açıklamalar gelmektedir. Kıbrıs müzakereleri çıkmaza sürüklenmiştir. Rum lider kapıyı sert bir şekilde vurarak çıkıp gitmiştir. Adadaki Türk varlığına tahammül edemeyen Rumlar şunu iyi anlasın ki Kıbrıs Türk'tür. Enosis kuyruklu yalandır, masaldır ayaklarımızın altındadır. Rum yönetimi illa Yunanistan'a bağlanmak istiyorsa adayı terk edip Yunanistan'a göç etmesi samimi tavsiyemizdir.

''EĞER Kİ TEKRAR DENİZE DÖKÜLMEYİ İSTİYOR KOVALANMAYI CANI ÇEKİYORSA BUYURSUN''

Yunanistan Balkan savaşlarında işgal edilmeyen Lozan'da verilmeyen ada ve kaylıkları düşmanmca işgal altına almıştır. Anlayamadığımız Yunanistan'ın amaç ve hedefinin ne olduğudur eğer ki tekrar denize dökülmeyi istiyor kovalanmayı canı çekiyorsa buyursun Türk milleti buna hazır bunu bir kez daha yapacak imandadır. Birileri Yunanistan hükümetine 1921'de 1922'de nelerin olduğunu Sakarya'da Dumlupınar'da hangi kudretin hangi zilleti yere serdiğini anlatmalıdır.

IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ'NİN BAYRAĞININ GÖNDERE ÇEKİLMESİ

26-27 Şubat'ta Barzani ziyaretinin neden ve sonuçları şimdilik değerlendirmelerimiz arasında değildir. 26 Şubat'ta Barzani'nin ziyareti üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi bayrak direklerinden birisine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. Cumhurbaşkanı veya Başbakanın Erbil'e ziyaretleri esnasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağı ile birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Bu Irak'ın kendi iç meselesidir ama aynı bayrağın Türkiye'de Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir.

İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdırı. Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır? Sayın Başbakan Çankaya'da Barzani ile konuşurken arkasına dönüp de 'Nedir bu bayrak kim koydu buraya?' diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Türkiye ne zamandır Irak'ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden tutuklu HDP'lilerin bırakılması için görüş sarf eden Peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır. Bizim Barzani'nin bayrağını vatan semalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur. Bu şahıs önce PKK'ya desteğinin hesabını vermelidir.''

 
İzmir’de 10 yıldır aranan PKK’lı yakalandı!
 
Türkiye’de bir ilk: Fuarizmir’in kalitesi tescillendi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 1 Mart 2017 Çarşamba 21:48

GÜNAYDIN

Yorumu oyla      11      5  
BAYRAM 28 Şubat 2017 Salı 14:05

Sayın bahçeli yeni mi anladın bunu yapan senin ortağın.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan Tire çıkarması: Adliyeye siyaset girecek!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Tire’de meslek kuruluşlarında, ...
Kılıçdaroğlu, Yaşar Kemal'i andı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefatının ikinci yılında yazar Yaşar Kemal'i andı.
MHP İl Başkanı Karataş: Çok şükür 397 yıl rezaleti bitti!
MHP İl Başkanı, Büyükşehir davasında çıkan beraat kararı sonrası Başkan ...
 
CHP'nin referandum logosu belli oldu
CHP referandum boyunca propaganda malzemesi için kullanacağı logoyu belirledi.
Ankara'da gündem Rakka, masada operasyon!
Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay ...
CHP’li Bakan: Elektriğe şimdiden yüzde 100 zam geldi!
CHP İzmir Milletvekili, Akkuyu Nükleer Santrali’nden üretilecek elektriğin ...
 
Anayasa Mahkemesi’nden CHP'ye ret
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun ...
Dışişleri'nden Kurz’un açıklamalarına sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz’un, ...
AK Partili Dağ'dan 'Büyükşehir davası' mesajları: En başından beri...
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva