HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2023 Cuma - 11:04

Aydın'da küçük aile işletmelerine yem desteği!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerine yem desteklemesinde bulunmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde girdi maliyetlerindeki yüksek artışlardan dolayı üretimin sekteye uğramaması için gerçekleştirilen yem hibesi bu kez Didim ve Kuşadası ilçelerindeki üreticilere yapıldı. Küçük aile işletmelerinin ayakta kalması için yapılan hibeden iki ilçedeki 5 ve altında büyükbaşı olan tüm üreticiler faydalandı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, desteklerin devam edeceğini söyledi.

Aydın da küçük aile işletmelerine yem desteği!

Üreticilere verilen desteklerde öncü olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yem desteklemesi devam ediyor. Yem desteklemesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan, Aydınlı üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle buluşturan Ege Yem’in süt ve besi yemleriyle yapılıyor. Verilen destekten dolayı memnuniyetlerini ifade eden üreticiler Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Barış Altıntaş: İnsanların artık dayanacak gücü kalmadı
Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Barış Altıntaş, “Biz 17 ilçemizdeki hayvancılıkla uğraşan bütün küçük aile işletmelerine yem desteklemesinde bulunuyoruz. Sadece yem değil, toprakla uğraşan çiftçimize de desteklerimiz devam ediyor. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu ülkemizde desteğe ihtiyacı olan çiftçimizin yanındayız. Daha önce doğu bölgemizde dağıtım yapmıştık, şimdi batı bölgesindeyiz. Bu şartlarda Türkiye'de tarım ve hayvancılık ciddi sıkıntı içerisinde. İnsanların artık dayanacak gücü kalmadı. Vatandaşlarımızın emekli maaşıyla yem alıp hayvanlarına yedirdiğini düşünürsek, durumları gerçekten çok kötü. Bu durumda hayvanlarını kesecekler, topraklarını satacaklar; bu da tarım anlamında ülkemizin geri gitmesi demek. Bu kadar toprak zenginliğinin içerisinde bu tip sıkıntıları yaşamak çok normal değil. Biz Aydın bölgesini Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ayakta tutmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Batıköy Muhtarı İnce: Krizlerden dolayı üreticilerimiz çok kötü durumda
Didim Batıköy’ün kadın muhtarı Fadime İnce, “Hayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerine destek verdiği için öncelikle Özlem Başkan’a çok teşekkür ederiz. Krizlerden dolayı maalesef üreticilerimiz çok kötü durumda. Küçük çiftçi bitmiş durumda ve desteğe gerçekten de çok ihtiyaçları var. Üreticilerimizin kimisi emekli, kimisi çiftçilik yapıyor. Özlem Başkan sayesinde küçük çiftçimim yüzü gülecek” şeklinde konuştu.

Şaban Cepken: Yem fiyatlarından dolayı hayvanlarımı satmayı düşünüyorum
Batıköy Mahallesi’nde yaşayan üretici Şaban Cepken, 5 büyükbaşı olduğunu ifade etti. Hayvanlarının sütünü değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Cepken, “Sütü 8-8.5 liradan sütçüye veriyoruz. Vermediğimiz günlerde peynir yapıyoruz. Samanı ve yemi dışarıdan alıyoruz. Yemin çuvalı 320-330 lira. Emekli maaşı şu an 5 bin 500 lira oldu. Hayvanlarımız aç kalmasın diye emekli maaşımla yem alıyorum, ineklerime yediriyorum, başka bir şey yapamıyoruz. Bize hiçbir şey kalmıyor. Üretici zorlanıyor, yem çok pahalı. 10 çuval alsak 3 bin 300 lira yapıyor, bu da ancak 15-20 gün yetiyor. Yemin pahalı olmasından dolayı hayvanlarımdan birkaç tanesini satmayı bile düşünüyorum” dedi.

Balat Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Halil Nalbant ise, “12 yaşımdan bu yana hayvancılıkla uğraşıyorum. Şu pahalılıktan elimde ne sığır bıraktım, ne de koyun; hepsini sattım. Sadece üreticilik yapan birisiydim. Bundan sonra yapılmaz. Yapılacak durum kalmadı. Bir ineği olup da bir torba yem alamayan nice vatandaşlarımız var. Duyarlılığından ötürü Allah Özlem Başkan’dan razı olsun” dedi.

 
Flamingo ve pelikanların üreme alanları tehlikede!
 
İEKKK'da 'kongre' mesajı: Türkiye'ye ilham verecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da yüzlerce yıkım kararı!
Balçova Belediyesi ilçedeki yüzlerce kaçak yapı için yıkımı için ihaleye çıkacak.
Konak'ta 100'üncü yıla özel yarışmalar!
Konak Belediyesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümüne ...
Menderes'in lezzetli festivali başladı!
İzmir’in Menderes ilçesinde coşkuyla başlayan Gastronomi Kültür ve Tanıtım ...
 
Başkan Sengel’den ‘adaylık’ yanıtı: Yakıştırılıyor olmak gurur verici
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin anılmasını değerlendiren ...
Bornova'da sahnelerin yıldızları yetişiyor!
Bornova Belediyesi ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin ortaklaşa ...
İZSU’dan gece mesaisi!
Kent genelinde etkili olan sağanak yağışa karşı 500'e yakın personelle ...
 
İzmir İktisat Kongresi için yeni sponsor!
“Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihlerinde ...
İzmir’de suya indirim… Ne zaman geçerli olacak?
İzmir’de son dönemlerde tartışmalara neden olan ve zamlarla gündeme gelen ...
İktisat Kongesi’nde ikinci İstişare Kurulu toplanıyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi etkinlikleri kapsamında ana kongrenin ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva