HABERLER>YAŞAM
26 Şubat 2019 Salı - 19:24

Avatar Atakan o davadan beraat etti

Kamuoyunda "Avatar Atakan" olarak tanınan Çağan Atakan Arslan'ın, bir videoda söyledikleri nedeniyle "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan yargılandığı davada beraatine hükmedildi.

Avatar Atakan o davadan beraat etti

Kamuoyunda "Avatar Atakan" olarak tanınan Çağan Atakan Arslan, bir videodaki ifadeleri nedeniyle "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Çağan Atakan Arslan ve avukatı Ersin Köylü katıldı.

Duruşmada, dosyaya gelen evrakın okunmasının ardından tanık Murat Ismık'ın ifadesi alındı.

Sanık Arslan ile uzun süredir arkadaş olduklarını ve olay günü çekimi kendisinin yaptığını anlatan Ismık, bu çekimde sanığın cep telefonunu kullandığını söyledi. Çekim başladığında, sanık ile rakipleri hakkında konuştuklarını ifade eden Ismık, "Atakan milli kick boksçudur. Kendi aramızda esprili küfürlü sohbet edip gülüşüyorduk. O sırada Atakan'ın kulağında kulaklık vardı ve yüksek sesle müzik dinliyordu. Dışarıya kadar ses geliyordu. Ayrıca ortamda başka sesler de vardı, ben de bilgisayardan müzik açmıştım. Atakan'ın boynunda madalyaları vardı ve onlar dahi ses yapıyordu. Rakipleri hakkında sorduğum sorulara duyabildiği kadarıyla esprili cevaplar veriyordu. Bazen soruları anlamayıp ilgisiz cevaplar veriyordu, ben de gülüyordum" diye konuştu.

Bu esnada iddiaya konu soruyu sorduğunu belirten tanık Ismık, şunları anlattı:

"Atakan'ın soruyu anladığını sanmıyorum. Küfürlü bir cevap verdi. Dediğim gibi rakipleri hakkında konuşurken espri mahiyetinde küfür de içerebilen cevaplar veriyordu. Bu maç öncesi sporcuların kullandığı bir taktiktir. Bu şekilde kendilerini motive ederler ve rahatlarlar. Videonun yaklaşık 5 yıl kadar önce çekildiğini sanıyorum. Bu çekim Atakan'ın telefonundaydı. Ne şekilde başkalarının eline geçti, bunu da bilmiyorum. Bende herhangi bir şekilde aslı ya da nüshası yoktur. Ayrıca dava dosyasına konu olan bu konuşma ve çekim yine bir maç öncesinde yapılmıştır."

"SORUYU VE VERDİĞİM CEVABI FARK ETMEDİM"
Hakim, sanığa, çekimi daha sonra izleyip izlemediğini ve çekimde kendisine sorulan soruya verdiği karşılığı hatırlayıp hatırlamadığını sordu.

Sanık Arslan, "İzleyip izlemediğimi hatırlamıyorum. Ancak bu kayıt yayınlanana kadar ben oradaki soruyu ve verdiğim cevabı fark etmedim. Fark etseydim kesinlikle kaydı yok ederdim. Kaydın ne şekilde başkalarının eline geçtiğini bilmiyorum" dedi.

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Arslan, milli bir sporcu olduğunu ve Türkiye'ye pek çok altın madalya getirdiğini söyledi. Ülkesi ve bayrağı için dövüştüğünü kaydeden Arslan, "Benim Türk milleti hakkında sorulan bir soruya o şekilde cevap vermem mümkün değildir. Ben soruyu duymadım. Suçsuzum, Türk milletine hakaret etme kastım yoktur, olamaz. Beraatimi talep ederim" ifadelerini kullandı. 

Sanık avukatı ise dava konusu kaydın, müvekkilinin izni ve rızası dışında ele geçirilerek kullanıldığını, bu nedenle hukuki delil olmayacağını savunarak beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, tanık Murat Ismık'ın ifadesinin, sanık Arslan'ın başlangıçtan beri değişmeyen savunmalarını doğruladığı, sanığın dava konusu videoda verdiği cevapta "Türk milleti" kelimesinin geçmediği ve suç kastı bulunmadığı gerekçeleriyle sanık Arslan'ın beraatine hükmetti.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIM"
Duruşmanın ardından basın mensuplarına değerlendirme yapan Arslan, karardan memnun olduğunu söyledi.

Kendisine iftira atıldığını aktaran Arslan, "Pek çok kanalda ve programlarda hakkımızda asılsız şekilde konuşanlara da adaletimiz en güzel cevabı verdi. Onun için de ayrı bir suç duyurusunda bulunacağım. Adalet yerini buldu. Benim herhangi bir şekilde, tarihte ilk altın madalyayı ülkemize getirmiş bir Türk olarak böyle bir suç işlemem çok komiktir. Bu bize zarar vermek adına basına sızdırılmış bir video. Hakimimiz de gerekli kararı verdi. Bu tarz olaylarla gündeme gelmek istemiyoruz." şeklinde konuştu.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çağan Atakan Arslan'ın 21 Haziran 2016'da bir televizyon kanalında, daha önce çekilen videoda "Murat" isimli bir kişiyle yaptığı röportajın yayınlandığı anlatılıyor.

Murat isimli kişinin, "Türk halkına başka söyleyeceğiniz bir şey var mı?" sorusuna sanık Arslan'ın cevaben söylediklerinin, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" kapsamında değerlendirildiği vurgulanan iddianamede, Adalet Bakanlığının verdiği izin üzerine soruşturma başlatıldığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Çağan Atakan Arslan'ın Türk Ceza Kanunu'nun "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen 301. maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.(AA)

 
3 haneli köyde muhtarlık yarışı
 
Genç hakem gözyaşlarıyla toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü Oyuncu Aytaç Arman yaşamını yitirdi
Sinema ve tiyatro oyuncusu Aytaç Arman hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mabel Matiz'e telefon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, babasını kaybeden Mabel Matiz'e taziye telefonu etti.
İzmirli milli dansçıdan acı haber
İzmirli milli dansçı Kaan Özelçam (17), 7 yıldır tedavi gördüğü lösemi ...
 
Bergamalı Kore gazisi, son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'in Bergama ilçesinde, 81 yaşında vefat eden Kore gazisi Nurettin ...
Deniz Çakır'a yeniden yargı yolu göründü
Deniz Çakır hakkında bir AVM'de başörtülü kızlara sarf ettiği sözler yüzünden ...
İzmir'de hafta sonu planı yapanlar dikkat!
İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ...
 
Koşamayanlar için koşacaklar
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla ...
Ünlü Tarihçi Karpat hayatını kaybetti
Tarih alanında çok sayıda makale ve kitap kaleme alan Prof. Dr. Kemal ...
Duayen gazeteci Mahmut Sabah hayatını kaybetti
Kayseri'nin duayen gazetecilerinden, birçok gazeteci yetiştiren Mahmut ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva