HABERLER>EKONOMİ
17 Eylül 2014 Çarşamba - 13:34

Aslan’dan isyan: Projelerimize sahip çıksalardı…

Ege-Koop Başkanı Aslan: Yerel seçim sürecinde Ege-Koop Proje Merkezi olarak açıkladığımız projeler siyasi birer argüman olarak görüldü. Oysa bu projeler İzmir’e gerekli olduğu için hazırlandı. Sadece Sağlık Serbest Bölgesi için uğraş verilip, sonuca bağlansaydı bugün İzmir markalaşmanın ilk adımını atmış olacaktı…

Aslan’dan isyan: Projelerimize sahip çıksalardı…

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, son zamanlarda kent kamuoyuna daha da hakim hale gelen ‘İzmir iyi yönetilmiyor’ algının projeci ve vizyoner yönetim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.
 
Aslan, “Yerel seçim sürecinde Ege-Koop Proje Merkezi olarak açıkladığımız projeler siyasi birer argüman olarak görüldü. Oysa bu projeler İzmir’e gerekli olduğu için hazırlandı. Sadece Sağlık Serbest Bölgesi için uğraş verilip, sonuca bağlansaydı bugün İzmir markalaşmanın ilk adımını atmış olacaktı” dedi.

Aktarmalı ulaşım sistemine yönelik tepkilerden tercüman skandalı ile büyük prestij kaybeden İzmir Fuarı’na  pek çok alanda bocalayan bir yerel yönetim anlayışı ile kente zaman kaybettirildiğini kaydeden Aslan, ‘İzmir’in projeci ve vizyoner bir yönetime her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
 
“BİR TEK SAĞLIK SERBET BÖLGESİ YETERDİ”
İzmir’in yıllardır ulaşmaya çalıştığı marka kent hedefini ancak bu şekilde gerçekleştirebileceğini vurgulayan Aslan, özellikle belediye başkanlarının kentin yararına ve geleceğine dair öneri, çalışma ve projeleri dikkate almamasından yakındı.
 
Kentte ‘ben yaparım olur’ mantığının belirgin hale geldiğini öne süren Aslan, “ Hemen her kesimden büyük destek gördüğümüz projelerimizi kenti idare edenler hiçe saydılar. Bunu söylemek zorundayım. Sadece kendi çabalarımızla Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıdığımız Sağlık Serbest Bölgesi’nin arkasında durulsaydı bugün bambaşka bir İzmir’i konuşuyor olacaktık. Tek başına bu proje İzmir’i marka kent yapacak çapta bir projedir. İzmir’in termal zenginliğini sağlık turizmine dönüşterek, kent ve ülke ekonomisine inanılmaz bir katma değer yaratacak bir projedir. Ancak gerekli çaba yerel yöneticiler tarafından gösterilmediği için proje şu anda askıya alınmış durumda” dedi.
 


“ULAŞIMDA ÇÖZÜM; YENİ NESİ SİSTEMLERDİR”
Yaz mevsiminin başında uygulamaya konan ve kısa sürede İzmirlilerin kabusu haline gelen aktarmalı ulaşım sisteminin de sorunun çözümünden uzak olduğunun görüldüğünü söyledi. Aslan, “ Bu sorunun çözümü de yine Ege-Koop Proje Merkezi’nin ortaya koymuş olduğu yeni nesi ulaşım sistemleriydi. İki metro hattı önermiştik kent için trafiği azaltmak için. Yine İngilterede, Macaristan’da ve pek çok Avrupa ülkesinde hem karadan, hem denizden yolcu taşıyan anfibi otobüs alınmalı demiş, hava treni projesinin İzmir’e şart olduğunu söylemiştik. Başka bir kentte bu projeler için teşekkür edilir, bunları gerçekleştirebilmek için işbirliği önerilirdi. İzmir’de ise bu projeler siyasi argüman olarak görülüp, umursanmadı” şeklinde konuştu.
 
“DERDİMİZ İZMİR SİYASET DEĞİL”
Aslan, sözlerini şöyle noktaladı: “ Hem üretici, hem tüketici kazansın dedik EGEM 35’i geliştirdik, ATAYOL ile havalimanı yolunu transit şekilde düzenledik,  Tarım Kampüsü ile tarımda da söz sahibi kent olalım dedik. Tüm bu projeler kamuoyunda büyük heyecan uyandırırken yerel yönetimlerin ‘bu sizin işiniz mi’ türünden suçlamalarını dinledik.  Bunca emek harcayarak, ulusal ve uluslararası yetkinliğe sahip geniş bir teknik kadroyla hazırladığımız bu mega projelerin gerekliliğini, derdimizin İzmir olduğunu yerel idarecilerimize bir türlü gösteremedik.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IBM İzmir’de iş dünyasıyla buluştu
İzmir’de düzenlenen IBM Türk etkinliğinde, kurumların yeni dünyada rekabet ...
Müteahhitlik yasası sil baştan!
Değiştirilmesi söz konusu olan yasa, Türkiye’deki yaklaşık 300 bin müteahhitin ...
İzmir’in patronlarından ‘işçi’ zirvesi: Masada güvenlik!
İşçi sağlığının ve güvenliğinin işverenler tarafından benimsenmesi için ...
 
Zeytinyağında kalpazanlık yeniden hortladı!
Stokları dibe vuran, litre fiyatı 10 liranın üstüne çıkan zeytinyağında ...
Babacan’dan ‘FED’ güvencesi: Karamsar olmaya…
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde yaptığı ...
Belediyelerden İZKA’ya para yok!
İzmir Kalkınma Ajansı'nın en büyük gelir kalemlerinden olan belediye payları ...
 
İzmir Limanı’nda yeniden rıhtım ihalesi
İdari şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edilen İzmir Alsancak ...
İTO'ya aidat borcu olanlara 8 taksit müjdesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Kanun ...
Bank Asya'dan flaş 'mudi' açıklaması
Bank Asya "Bankamız bu güne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva