HABERLER>EKONOMİ
17 Eylül 2014 Çarşamba - 13:17

IBM İzmir’de iş dünyasıyla buluştu

İzmir’de düzenlenen IBM Türk etkinliğinde, kurumların yeni dünyada rekabet ve müşteri deneyimini iyileştirmek için yapması gerekenler masaya yatırıldı. Etkinliğin konuk konuşmacısı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise teknolojiyle evrilen iş dünyasına ilişkin deneyimlerini aktardı.

IBM İzmir’de iş dünyasıyla buluştu

İZMİR - IBM Türk, geçtiğimiz günlerde Hilton Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlik ile teknolojinin gerek yerel gerekse global pazarlarda rekabet  için oynadığı stratejik rolü, daha sistemli daha akıllı işleyen işletmelere sahip olmak için atılması gereken adımları anlattı. Etkinlikte, bulut sosyal iş ağları, akıllı altyapı, büyük veri ve iş analitiği gibi yükselen teknolojilerin iş dünyasına sunduğu avantajlara değinildi. Akıllı Dünya olarak adlandırılan, bilgi akışının hız, hacim ve çeşit olarak önlenemez yükselişi, operasyonların dijital olarak yürütüldüğü, sosyal medya araçlarının gündeme damgasını vurduğu bir ortamda iş dünyasına başarı getiren stratejilerden bahsedildi.
 
Açılış konuşmasını yapan IBM İzmir Bölge Müdürü Kamer Gürbakır, IBM Türk’ün 1938 yılından bu yana ülkemizde devam eden atılımlarını, IBM’in Türkiye dahil 70 ülkeden, 20 sektörden, 4.183 üst düzey yöneticiyle yüz yüze görüşme yapılarak hazırladığı Müşterisinden Güç Alan Kurumlar araştırmasının çarpıcı sonuçlarını da paylaştı. Gürbakır konuşmasında: “Araştırmamıza göre müşterinin kurum üzerindeki etkisi Türkiye’de (%63) dünya ortalamasının üzerinde (%54). Dolasıyla, kurumların bu etkiyi doğru yönetmesi gerekiyor. Zira, 3-5 yıl içerisinde müşteri ile her yoldan ve doğru biçimde iletişim kuramayan şirketler tehlikede olacak. Müşteri deneyimini iyileştirmek için Türk yöneticilerin en öncelikli girişimi yükselen trendlere çabuk yanıt vermek olarak açıklanıyor ve Türk yöneticiler bu alanda da dünya ortalamasının daha üzerinde bir performansa sahip (dünyada yüzde 79, Türkiye’de yüzde 86 ). Öte yandan, karar alıcılar ellerindeki verileri doğru analiz ederek hareket etmiyorlar, veriler doğru yönetilmiyor. İş dünyası bilgi ve verileri iyi kullanmalı, kararlarına dahil etmelidir. Bunun yanı sıra bulut bilişim kavramının önemini fark etmeli ve insan odaklı sistemler kurmalıdır.”
 
IBM SolutionsConnect İzmir etkinliğinin konuk konuşmacısı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş oldu. Kendi ticari hayatına teknolojiyi nasıl dahil ettiğini anlatarak konuşmasına başlayan Demirtaş, teknolojik cihazların değişiminden ve iş yaşamının buna paralel evriminden bahsetti. İzmir Ticaret Odası ve bünyesinde bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yaptıkları bilişim yatırımlarını da aktaran Demirtaş ve Ticaret Odasına üye şirketlere bu konularda danışmanlık vermek üzere çalışmalar yaptıklarını da ekledi.
 
Ardından IBM Türk Teknoloji ve Sektörel Çözümler Satış Müdürü Server Tanfer, bulut bilişimin, iş dünyasının teknoloji adaptasyonuna sağladığı avantajları ve BT’nin kullanımında yarattığı dönüşümü anlattı. Etkinliğin geri kalanında IBM Türk yöneticileri en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alan güvenlik, veri yönetimi ve iş analitiği, esnek altyapı çözümleri ve veri merkezi dünyasındaki en son trendleri aktardılar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müteahhitlik yasası sil baştan!
Değiştirilmesi söz konusu olan yasa, Türkiye’deki yaklaşık 300 bin müteahhitin ...
İzmir’in patronlarından ‘işçi’ zirvesi: Masada güvenlik!
İşçi sağlığının ve güvenliğinin işverenler tarafından benimsenmesi için ...
Zeytinyağında kalpazanlık yeniden hortladı!
Stokları dibe vuran, litre fiyatı 10 liranın üstüne çıkan zeytinyağında ...
 
Babacan’dan ‘FED’ güvencesi: Karamsar olmaya…
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde yaptığı ...
Belediyelerden İZKA’ya para yok!
İzmir Kalkınma Ajansı'nın en büyük gelir kalemlerinden olan belediye payları ...
İzmir Limanı’nda yeniden rıhtım ihalesi
İdari şartnamenin uygun olmaması nedeniyle iptal edilen İzmir Alsancak ...
 
İTO'ya aidat borcu olanlara 8 taksit müjdesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Kanun ...
Bank Asya'dan flaş 'mudi' açıklaması
Bank Asya "Bankamız bu güne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur ...
8 aylık periyotta dev bütçe açığı
Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe açığı Ocak-Ağustos döneminde ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva