HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2020 Cumartesi - 10:54

Askerlik yapıyordu... 19 yıl sonra cinayet itirafı!

İstanbul Hasdal’da 19 yıl önce askerlik yapan İsmet Işık, esrarengiz biçimde kayboldu. 11 yıl sonra baba Durmuş Işık’a, "Oğlunuz, Orhan Doğan ve Bekir Şahin adlı asker arkadaşı tarafından öldürüldü ve toprağa gömmüşler” diye bir ihbar geldi. Bu isimlerden Orhan Doğan bir başka cinayet suçundan cezaevindeydi. İki şüpheli hakkında dava açıldı. Hasdal bölgesinde yapılan tüm aramalara rağmen Işık’ın cenazesi bulunamadı. Suçlamaları kabul etmeyen iki şüpheliye müebbet hapis cezası verildi. 19 yıl sonra katillerden birinden itiraf geldi.

Askerlik yapıyordu... 19 yıl sonra cinayet itirafı!

Konyalı İsmet Işık (21),Kasım 2000'de askerliğini yapmak için İstanbul Hasdal Kışlası'na geldi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, 24 Haziran 2001 günü kantinde çalışan genç, akşam üzeri arkadaşlarıyla çay içtikten sonra bir arkadaşının yanına gideceğini söyledi. Ancak ertesi gün kantini açmayınca kayıp olduğu anlaşıldı. Askeri yetkililer, Baba Durmuş Işık'ı arayıp oğlunun kantine ait 800 lirayı da alarak firar ettiği söyledi. Aradan günler geçti Işık bir türlü bulunamadı.

11 YIL SONRA GELEN İHBAR
Oğlunun hırsızlık yapıp firar ettiğine inanmayan babaya 2012 yılında arayan bir kişi şoke edici bilgiler verdi. Adının A.A. olduğunu belirten kişi, "İsmet Işık'ın Hasdal Kışlası'nda askerlik yaparken öldürülüp gömüldüğünü, olayı oğlu İ.A.'nın cinayeti işleyenlerin ağzından duyduğunu" belirtti. Bu ihbar sonrası polis soruşturma başlattı. A.A. bulunup oğlu İ.A.’nın ifadesi alındı.

"ÖLDÜRÜP GÖMDÜK" DEDİ
Savcılığın talimatı üzerine ifadesi alınan İ.A. "Orhan Doğan ile birlikteyken silahını çıkarıp İsmet Çakmak'ı vurdu. Sonra beni kimseye söylemeyeyim diye tehdit etti. Bana 10 yıl önce de, Hasdal Kışlası'ndaki kantinci eri kantin parası için Bekir Şahin’le ile öldürdüklerini anlattı. Askeri hayat kadınına götüreceğiz diye tel örgüden geçirip bot ipliği ile boğmuşlar. Sonra da cesedini gömmüşler.

AYNI BİRLİKTE ASKERLİK YAPMIŞ
Anlattıklarına göre o askerin adı ya İsa ya da İsmet'miş" dedi. Polis, İ.A.'nın ifadesi doğrultusunda Sivas'ta işlenen cinayeti araştırdı. Cinayetin faili olarak yakalanıp tutuklanan Orhan Doğan’ın 2001'de Hasdal'da maktul İsmet Işık ile aynı birlikte askerlik yaptığı ortaya çıktı. Suç ortağı Bekir Şahin’in de aynı dönemde Hasdal Kışlası'nda asker olduğu belirlendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Elde edilen bu bilgilerin ardından 2 şüpheli hakkında 2014 yılında “Adam öldürmek “suçundan iddianame hazırlandı. 2 şüpheli cinayeti itiraf etmeyerek, suçlamaları kabul etmedi ve Hasdal bölgesinde yapılan tüm aramalara rağmen İsmet Işık'a ait cansız beden bulunamadı.

GEÇEN YIL MÜEBBET CEZA ALDILAR
Önce ‘firar’ olarak kayıplara geçen ancak cinayete kurban gittiği anlaşılan İsmet Işık cinayetiyle ilgili bir yıl önce bir gelişme yaşandı. Yargılanan Orhan Doğan ve Bekir Şahin, yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezalarına çarptırıldı. Yargıtay verilen bu cezayı onadı.

19 YIL SONRA İTİRAF GELDİ
Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan şüphelilerden birinden bir yıl sonra itiraf geldi. Cezaevinde tutuklu bulunan Orhan Doğan, İsmet Işık’ı parası için öldürdüklerini itiraf etti. Yetkililere cesedin atıldığı yeri de göstermek istediğini söyledi.

KIYAFETLERİ VE KEMİKLERİ BULUNDU
Sivas’ta cezaevinde bulunan Orhan Doğan savcılığın talimatı üzerine geniş güvenlik önlemi altından İstanbul’a getirildi. Hasdal Kışlası’nın bulunduğu bölgeye götürülen Doğan, ormanlık alanda gösterdiği yerde kazı yapıldı. Yapılan kazıda zanlının tarif ettiği, İsmet Işık’a ait mavi renkli eşofman, atlet, terlik ve bazı kemik parçaları bulundu. Bulunan kıyafetler zanlının anlattığı kıyafetlerle uyum sağlıyordu. İnsana ait olduğu belirtilen kemik parçaları ve kıyafetler incelenmek üzere Adlı Tıp Kurumu’na gönderildi.

 
Avrupa şampiyonu geçim derdinde: İnşaatlarda çalışıyor
 
Vaka sayıları artarken bağışıklığı güçlendirmek için nasıl beslenmeliyiz?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuraklığa karşı uzmandan 'atık su arıtma' önerisi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Su kaynakları Anabilim Dalı ...
Taksiyle polisten kaçarken yakalandılar
Büyükçekmece'de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle devriye gezen polis ...
İzmir'deki dev operasyonda 116 tutuklama, 60 itirafçı!
İzmir merkezli 50 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
 
Kısıtlama cezasına 'beddualı' yanıt!
Konya'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda, ...
Önceki kulübesi yakıldı şimdiki çalındı!
Konya’da kulübeleri ateşe verilen sokak köpeği ile yavrusuna hayvanseverler ...
İzmir'de kayıp alarmı! 'Tuvalete gidiyorum' dedi, evinden çıktı
İzmir´in Bornova ilçesinde, arkadaşlarıyla birlikte Şahin Tepesi mevkisine ...
 
İran'ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Dışişleri Bakanlığına çağrılan İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'e, ...
56 saatlik sokak kısıtlaması başladı
Türkiye genelinde 56 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama, ...
Bakan Koca'dan aşı açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların gücüne inandıklarını belirterek, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva