HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2020 Salı - 09:29

Askerlerin terhis işlemleri ne zaman olacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından uygulanan corona virüsü tedbirleri kapsamında, terhis ve celp işlemlerinin bir ay ertelendiği duyurulmuştu. Alınan bu karar, 2019 Kasım'da silah altına alınan yaklaşık binlerce askeri doğrudan etkiledi ve Kasım celbi bir ay ertelenmiş oldu. Yaşanan bu durum üzerine, '2019 Kasım celbi ne zaman terhis olacak?' sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, Kasım celbi askerler ne zaman terhis olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlerin ne zaman terhis olacağını açıkladı.

Askerlerin terhis işlemleri ne zaman olacak?

Kasım 2019'da silah altına alınan binlerce genç, terhis olmayı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan'ın onayı ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Kasım celp döneminde askere alınanların terhisleri bir ay ertelenmişti.

Yaşanan bu durum üzerine, askerler ve aileleri tarafından 'Kasım celbi ne zaman terhis olacak?' sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

ASKER TERHİSLERİ BAŞLADI MI?
Zira, kışlalardaki binlerce asker için Kasım celp dönemi terhis tarihi oldukça önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Peki, Kasım celbi asker terhisleri ne zaman başlayacak?

TERHİSLER NE ZAMAN OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan askerlerin ne zaman terhis olacağını açıkladı. Erdoğan, "Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. " dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Savunma Bakanlığının atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran'da yeniden başlayacaktır" açıklamasını yaptı. 

BAKAN AKAR NE DEMİŞTİ?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" dedi.

CELP ERTELEME VE HİZMET SÜRESİ UZATILMASI
Bu kapsamda TSK'nın komuta kademesi ve ilgili personelle değişik çözümler üzerinde kapsamlı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akar, "Bugün yaptığımız nihai toplantı sonucunda, bugüne kadar TSK bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay süre ile uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bildiğiniz gibi daha önce bedelli askerlik ile personelimizin atamaları ve uzun süreli görevlendirilmeleri de ertelenmişti. Çalışma sonuçları en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunulacaktır. Bahsettiğimiz terhis ve celplerin ertelenmesi ile ilgili düzenlemeleri, milletimizin bağrından çıkan TSK'nin operasyonlarına ve diğer faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak şekilde planladık" değrelendirmesinde bulundu. (NTV)

 
ABD'den Türkiye'ye yardım teşekkürü!
 
Dünya genelinde iyileşenlerin sayısı 1 milyon 200 bini geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK'ten çok önemli sınav hamlesi: Baraj puanları düşürüldü!
YÖK, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan ...
'Makas' faciası! Otomobil metal yığınına döndü
Antalya’da ‘makas’ atan otomobil önce seyir halindeki bir araca, sonra ...
İzmir'de feci kaza: Metrelerce sürüklendi
İzmir'in Konak ilçesinde, yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaya, yaralandı.
 
6 bakanlığa ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ...
Jandarmadan kaçan gencin talihsiz ölümü!
Antalya'da, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu saatlerde dün arkadaşıyla ...
İzmir'de salgın ortasında kumar partisi: Dolapta saklanırken yakalandılar!
İzmir'in Çeşme ilçesinde polisin, kumar oynandığı belirlenen villaya düzenlediği ...
 
İzmir'de dehşet! Denizden ceset çıktı
İzmir'in Konak ilçesinde denizden kayıp olarak aranan kişinin cesedi çıkarıldı.
İğrenç olayda anne ve sevgilisi için karar çıktı!
Eskişehir’de 14 yaşındaki kızını kendi sevgilisi ile birlikte olmaya zorlayan ...
Zincir marketin bölge sorumlusu baskın!
Adana'da zincir marketin bölge sorumlusu zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva