HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2015 Pazar - 13:50

Antalya’da pusula krizi: Baykal yanlış oy kullandı

Antalya'da ön seçime aday adayı olarak giren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, oy pusulasında fazla sayıda işaretleme yaptı. Düzeltme için yeni bir oy pusulası isteyen Baykal'a sandık kurulundan 'ret' cevabı geldi.

Antalya’da pusula krizi: Baykal yanlış oy kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjan teklifini reddederek memleketi Antalya'da ön seçime giren Deniz Baykal, öğle saatlerinde kızı Aslı Baykal Ataman'la oy kullanacağı Muratpaşa Telekom Anadolu Lisesi'ne geldi. Oy kullanmadan önce partililerle selamlaşan Baykal'a ilgi yoğundu.
 
Partililerle kısa sohbetin ardından Baykal, oyunu kullanacağı 11 numaralı sandık salonuna geldi. Baykal, önce sandık kurulu üyelerinin elini sıktı, pusulasıyla zarfını teslim alırken nüfus cüzdanı ve cep telefonunu teslim etti. Baykal, oy kabinine girmeden önce kurul başkanından oylamanın nasıl yapılacağını dinledi. Sandık kurulu başkanı 96 aday adayının bulunduğu listede en az 7, en fazla 13 aday adayının işaretleneceğini anlattı.
 
Kurul başkanını dinledikten sonra oy verme kabinine giren Baykal, bir süre sonra sandık kurulundan yeni bir oy pusulası istedi. Sandık kurul başkanı, sandığa kayıtlı seçmen kadar oy pusulası bulunduğunu, veremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Baykal, kabinden çıktı yeni pusula için ısrarcı olundu. Kurul başkanı bu kez telefonla İl Seçim Kurulu Başkanı'nı aradı, yeni pusula vermenin mümkün olup olmadığını sordu. Telefondan alınan ret cevabının ardından Baykal yeniden kabine döndü ve kısa bir süre içerde kaldıktan sonra pusulasını sandığa attı.
 
CHP eski Genel Başkanı'nın üzerinde düzeltme yaptığı pusulanın geçerli sayılıp sayılmayacağına, oyların tasnifi sırasında sandık kurulu karar verecek.
 
'ADAY ADAYI OLARAK KATILMAKTAN MUTLUYUM'
Oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Baykal, partisindeki önseçimin Antalya ve Türkiye siyaseti ve CHP için çok önemli bir gün olduğunu vurguladı. Baykal, "İlk kez hakim gözetiminde bütün üyelerin katıldığı gerçek anlamda bir önseçim yapılıyor. Şu ana kadar katılım iyi, fena değil. 40 bin üyemiz var. Daha önce 'Bunun yarısı katılabilir' diye tahminler yapılıyordu. Öyle bir bekleyiş sürüyor" diye konuştu. 96 aday adayının içinden üyelerin gerekli seçimi yapacağını kaydeden Baykal, şunları söyledi:
 
"Ben böyle bir seçime aday adayı olarak katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerçek anlamda taban siyaseti yapmakta olduğumuzu görüyorum ve bunun hepimiz için, Türkiye siyaseti, demokrasimiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Antalya'da şu ana kadar çok olumlu etkiler yarattı. Bundan sonra da devam edecektir. İyi bir liste çıkacağını umut ediyorum. Çünkü çok geniş, zengin, nitelikli aday adaylarımız var. İçinden iyi bir liste çıkar. Bu umarım Türkiye siyasetine örnek olur."
 
Baykal, oy kullanırken yaşananlara ilişkin de "Düzelttim. Hallettim" diye karşılık verirken, oyunun geçerli olacağını tahmin ettiğini söyledi. Baykal, 96 aday adayının isminin bulunduğu bir liste üzerinde işaretleme yapıldığını belirterek, "Burada tabi saya saya işaretlemek lazım. Çok fazla sayıda partiliyi insan desteklemek istiyor. O yüzden bir süre sonra 'hop' diye bir duygu geliyor. Frene basman gerektiğini anlıyorsun. Üzerine parmağını koymuşsun kontrol edeyim diye baktım anlaşılıyor ki işaret aynen kalacak. Gereken düzenlemeyi yaptım" diye konuştu. Baykal, ön seçim sonuçlarını evinden takip edeceğini söyledi.
 
Diğer yandan yarışın bir diğer ismi Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın da Konyaaltı İlçesi'nde oyunu kullandıktan sonra Muratpaşa'da oylamanın devam ettiği okulları ziyaret etti. Baykal'ın oy kullandığı okula gelen Akaydın, sesinin kısıldığı bir kampanya sürecini geride bıraktığını belirterek "Kendimi şanslı görüyorum, o kadar. En iyi sonuç sandıktır" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100 sayfalık ‘Ak’ beyanname: Başkanlık da var!
AK Parti'nin seçim beyannamesinde başkanlık sistemi, 'Yeni Anayasa Ve ...
AK Partili Sulayıcı’dan Menemen salvosu!
AK Parti Menemen İlçe Başkanlığının dayanışma yemeğinde konuşan AK Parti ...
AK Parti Tuğçe Kazaz’a kapıyı kapattı!
Sosyal medyada paylaştığı AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu Tekin'in oğluna kız istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Sekreteri Gürsel ...
Demirtaş sert çıktı: Devlet içinde tek kişilik devlet
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı'na örtülü ödenek ...
CHP'li Güven: Yasalar korkuların üzerine çıkarılıyor
CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Aday Adayı Prof. Dr. Hülya Güven, AKP ...
 
Kılıçdaroğlu ağlamamak için kendini zor tuttu…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi hayatını anlatan "Anadolu'nun ...
Çelik’ten Erdoğan’a eleştiri: İtfaiyeci yangın…
AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Davutoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Bizzat ben yazdım!
Başbakan Davutoğlu, "Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva