HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2017 Salı - 08:05

Anlaşma sağlandı! İşte memura yapılacak zam!

3.2 milyon memur, 1.9 milyon emeklinin gözü dün Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerdeydi. Gün boyu süren müzakereler gece yarısından sonra sonuçlandı.

Anlaşma sağlandı! İşte memura yapılacak zam!

Toplam 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisine; 2018-2019 yılında yapılacak zam oranları için toplu sözleşme görüşmelerinde gece yarısından sonra anlaşma geldi.  Hükümet son teklifini 2018 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 3.5, 2019 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak açıklarken; Memur-Sen bu teklifin müzakereye açık ancak imzaya kapalı olduğunu belirtti. Yapılan anlaşma ise, 3.5 +4+4+5 oranları üzerinden gerçekleşti.

Memurlarla toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde hükümetin yeni teklifini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı. İlk tekliflerini 2018 yılı ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, 2019 yılı için de ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 olarak yaptıklarını belirten Sarıeroğlu, sonraki süreçte sendikalarla diyaloglarının devam ettiğini dile getirdi. Sarıeroğlu, “Bu sırada teklifimizi güncellemiştik. Ara değerlendirme sonrasında teklifimizi; 2018 yılın ilk altı ayı için yüzde 3.5 ikinci altı ayı için yüzde 3.5, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 3.5, ikinci altı ayı için yüzde 3.5 şeklinde revize ettiğimizi heyetimizle paylaşmıştık” dedi. Sarıeroğlu, şöyle devam etti: “80 milyon vatandaşımızın da menfaatleri doğrultusunda son teklifimizi Kamu İşveren Heyeti olarak oluşturduk. Bu bağlamda teklifimiz; 2018’in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3.5, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5 şeklinde belirlenmiştir. Az önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu teklifimizi, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanımıza illetim. Bundan sonraki aşamada kendileri değerlendirmelerini gerçekleştirecekler.”

İYİ BİR TEKLİF VERDİK
Açıkladıkları rakamların kendileri için son teklif niteliğinde bulunduğunu belirten Sarıeroğlu, *Biz bütün parametreleri, bütün argümanları toplu olarak, bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirdik” dedi. Teklifin maliyetiyle ilgili sorulara da Sarıeroğlu, “Maliyet unsuru olarak bakmıyoruz. Bir bütün olarak bakıyoruz” yanıtını verdi.

MÜREKKEPSİZ KALEM
Bakan Sarıeroğlu’ndan sonra teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise, “Elimize kalemi veriyor ama içine mürekkebi koymuyor. Dolayısıyla bu teklifin kalemi verdiği gibi mürekkebi de içine koyması gerektiği açık. Teklif, adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın kapısını aralamıyor. Bu teklif kalkınmanın kapısını da aramalı” dedi. Teklifin müzakere edilebilir olduğunu söyleyen Yalçın, “Bir tek amacımız var, üzüm yemek. Bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz bu ülkenin sevdalısıyız. Hakeme zorlanmak gibi bir süreci yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARIM PUAN ARTIRILDI
Mevzuata göre, 21 Ağustos’a kadar hükümetle memur sendikaları arasında uzlaşma sağlanmazsa, hakem kurulu devreye giriyor. Memur-Sen “21 Ağustos sabah mesai başlayana kadar süreç devam edebilir” şeklinde yorumlayınca, görüşmelerin sabaha kadar sürmesinin yolu açıldı. Gece yarısından sonra ise, hükümetin teklifinde 2018 yılı ikinci yarısı için yarım puanlık artış yapıldı ve mutabakat açıklandı.

4-5 PUAN DAHA VAR
Akşam üstü de tekrar kameralar karşısına geçen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, önlerinde toplusözleşme görüşmelerinin tamamlanması için 8 saat kaldığını ve bu 8 saatin Türkiye’yi rahatlatacak bir toplu sözleşme metni yazmak için yeterli olduğunu söyledi. Gelen son teklifin yeterli ve ikna edici bir rakam olmadığını söyleyen Yalçın, “Bize sunulan teklif, memuru enflasyona karşı korumaktan uzak. Bu teklifi imzalamaya yakın olmak gibi bir durumumuz yok. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var” ifadelerini kullandı. Yalçın, istedikleri 4-5 puanın yan ödemelerle de verilebileceğini de sözlerine ekledi. (Hürriyet)

 
Konyaspor Başkanı'nın evinde arama!
 
İzmir'de kanlı gece: Balkonda otururken...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 22 Ağustos 2017 Salı 16:46

Yine eskiye göre iyi sözleşme yapmışlar. Daha önce memur-sen enflasyon oranının altında sözleşmeye imza atmıştı. Işci ve bağ kur emeklisi hiç toplu görüşme yapmadan enflasyon oranın da zam alıyor.

Yorumu oyla      11      5  
22 Ağustos 2017 Salı 12:39

Yarım puan ile mürekkep dolmuş ??

Yorumu oyla      11      5  
22 Ağustos 2017 Salı 10:36

Grevlerin siyasi olduğu kabak gibi nasıl da belli. Enflasyonun altında zamma evet diyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 22 Ağustos 2017 Salı 09:26

RAHMETLİ LEVENT KIRCA , DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR. https://www.youtube.com/watch?v=f-V0FF8DIH4

Yorumu oyla      12      5  
Ali Cengiz Kurt 22 Ağustos 2017 Salı 09:22

Belanızı versin.Enflasyon bu oranları aşarsa ne olacak.Büyüyoruz diye iddiaları var akepenin nerede refah payı.Artış sadece enflasyon ve refah payına sabitlenmeli.Pazarlık gereksiz kaybeden hep çalışanlar.akepeye oy vermeyin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇAYKUR'da yaş çay bedeli ödemeleri belli oldu
Temmuz ayı yaş çay bedeli olan 340 milyon lira, üreticilere ödenmeye başlandı.
Motorine 7 kuruş indirim yapıldı
Motorinin litresinde bu gece yarısından geçerli olmak üzere 7 kuruşluk indirime gidildi
Yılıdırım: İhracatçılara 40 milyar dolar finans desteği sağlanacak
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, yılın 7 aylık döneminde ihracatçılara ...
 
Sanayi 4.0 anketi memnun etmedi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis toplantısında konuşan EBSO Başkanı ...
İzmirli balıkçılara o ülkede şok! Gemiler esir edildi!
Avlanmak üzere Moritanya'da bulunan bazı Türk balıkçıların, teknelere ...
Hükümetten zam teklifine memurlardan yanıt!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin ...
 
Bakanlık İzmir'de umudu büyüttü: Sürüsüne bereket!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek ...
Araç sahiplerine indirim müjdesi!
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) motorin fiyatlarında 22 Ağustos ...
Karşıyaka Belediyesi-KOSGEB ortaklığı ile girişimciye büyük fırsat!
Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB ortaklığıyla yürütülen Uygulamalı Girişimcilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva