HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2013 Cumartesi - 20:21

Ankara Emniyet ve belediyeye rağmen öpüştü!

Ankara'nın Kurtuluş semtindeki Ankaray istasyonunda yapılan 'ahlak anonsu'nu protesto etmek için 'öpüşme eylemi' yapmak isteyen gençler, önce bölgeye gelen bir grubun, ardından da polis ve belediye görevlilerinin engellemesine rağmen amaçlarına ulaştı.

Ankara Emniyet ve belediyeye rağmen öpüştü!

ANKARA - Eylem öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve metro güvenlik görevlileri istasyon önlerinde 2'şer kişilik ekipler halinde nöbet tuttu. Ayrıca Kurtuluş istasyonunun girişinde ve çıkışında 5 adet polis aracı da hazır bekletildi.
 
Saat 18.30'da eylem için Kurtuluş istasyonunun önünde bir araya gelen 30 kişilik grubun eylemi başlar başlamaz, ortaya ikinci bir grup çıktı. Tekbir ve sloganlar eşliğinde öpüşme eylemi için gelenlere müdahale eden gruptakiler yer yer fiziki müdahalede de bulununca iki grubun arasına Çevik Kuvvet polisleri girdi.
 
ETTEN DUVAR DA DURDURAMADI
Öpüşme eylemini protesto eden grup bir süre slogan atıp Tekbir getirdikten sonra polisle konuşup bölgeden uzaklaştı. Bu esnada sayıları 200'e ulaşan öpüşme eylemi yapan gruptakiler de metro istasyonuna yöneldi. Polis ile zabıta ve metro güvenliği etten duvar örerek metroya girişi engellemeye çalıştı ancak gruptakiler güvenlik engelini aşarak metroya girmeyi başardı. 
 
METRODA ÖPÜŞTÜLER
Yaklaşık 10 dakika boyunca metro istasyonunda kalan gruptaki bazı çiftler öpüşürken 'ahlak anonsu'nu protesto eden grup kısa bir açıklamanın ardından istasyondan ayrıldı.
 
SALDIRIYA UĞRADILAR
Bu arada eylemin sona ermesinin ardından bölgeden uzaklaşan birkaç eylemcinin, yol kenarında bekleyen bir grubun saldırısına uğrayarak yaralandığı öğrenildi. Yaralı eylemciler tedavi altına alınırken saldırgan gruptakiler ise taksiyle bölgeden uzaklaştı.
 
ÖPÜŞME EYLEMİNE KARŞI ATAK
Sosyal medyada “25 Mayıs Cumartesi Saat 18:30’da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz” şeklinde duyurulan eyleme, Ak Partili gençler karşı eylemle yanıt verdi. Kendilerine “AK Ekip” adı veren gençler, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım Ve Medya Başkan Yardımcısı Celal Karaman imzasıyla sosyal medyada “KurtuluşMetroda Ahlaksızlığa Hayır” kampanyası başlattılar.
 
Bu eyleme karşılık olarak sosyal medya gündemi yarattıklarını söyleyen Karaman, “AK Ekip olarak bu tür ahlaksız eylemlere karşı olduğumuzu duyurmak istiyoruz” dedi.
 
'AHLAKSIZLIK ÖZGÜRLÜK DEĞİL'
“Kurtuluş Metroda Öpüşüyoruz” eylemine tepki gösteren Karaman, başlattıkları karşı eylemle ilgili Hürriyet’e şu açıklamada bulundu: “Özgürlüğü yanlış anlayan bu arkadaşlara ve Türkiye’deki diğer arkadaşlara bir mesaj vermek istedik. ‘KurtuluşMetroda AhlaksızlığaHayır’ başlığıyla da aslında ahlaksızlığın özgürlük olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük. Özgürlük adı altında yapılan bu tür ahlaksız eylemlere her zaman tepki göstereceğimizi, yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiren her sosyal medya ekibine karşı olduğumuzu buradan bildiririm."
 
Celal Karaman başkanlığında AK Parti'ye gönül veren insanların sosyal medyada birlikte hareket etmeleri ile oluşturulan ‘AK Ekip’ alt yapısı 1 yıl önceye dayanmasına rağmen tam olarak 1.5 ay önce çalışmalara başlayıp, Türkiye’de twitter ve facebook'da gündem yaratıyor. Karaman, AK Ekip’in gerçek amacının sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve doğru bilgileri zamanında ve yerinde vermek olduğunu belirterek, yaptıkları işi şu sözlerle açıkladı:

“AK Ekip videoların belli bölümlerini keserek suni gündem yaratmak yerine, videoların, resimlerin tamamıyla ilgilenen ve sosyal medyadaki kullanıcılara gerçek bilgiyi anlatmaya çalışmayı kendine prensip bilmiştir. Bundan sonra daha fazla çalışacak ve particiliğin dışında gerçekleri herkese duyurmaya çalışan bir ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz.” (Hurriyet.com.tr)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 25 Mayıs 2013 Cumartesi 21:49

AKP ekip oluşturup nelerle uğraşıyor, size ne milletin öpüşmesinden herkes sizin gibi düşünüp yaşayacak diye bir kural mı var sizi zorla öpüştüren mi var?

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çöp savaşını kazanan Işıkkent bu kez ‘sanayi’ye karşı!
İlköğretim Okulu civarına yapılacak katı atık transferi tesisinden vazgeçtiğini ...
Alkol yasağına protesto: Marketini yaktı
Antalya’da bir esnaf gece 22.00 ile 06. 00 saatleri arasında perakende ...
İzmir’de yine koca vahşeti: Uykusunda haşladı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ilk eşinden gördüğü şiddet yüzünden ayrılan ...
 
İzmir’de korkunç son: ‘Hoşça kal Dünya’ yazdı ve…
İzmir Üçkuyular vapur iskelesi yakınlarında banka not bırakan kimliği ...
Bir döneme damga vuran Vali’ye veda…
İstanbul’daki evinde intihar eden eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ...
Hırsızları ‘kurukafa’ duası da kurtaramadı
Yedi ilde 97 evden hırsızlık yapan çetenin 46 üyesi yakalandı. Zanlılardan ...
 
Foça’nın şarabı Dünya Haritası’nda!
İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Ilıpınar Köyü’nde bir yıl önce ilk üretimi ...
Ve Deniz Gezmiş yeniden üniversitede
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kaldırılan Deniz Gezmiş heykeli ...
Kordon’da kabus: Sarhoş atlar zamanı!
İzmir’de yol çalışması ve kortejdeki kalabalıktan ürken faytonun iki atı, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva