HABERLER>SPOR
17 Şubat 2017 Cuma - 17:10

Altınordu jimnastik şubesini dev bir transferle açtı!

Bugüne kadar hayata geçirdiği projeler, tesis yatırımları, uluslararası turnuvalar, sportifbaşarı, futbol okulları ve genç takımlar organizasyonuyla ilkleri gerçekleştiren Altınordu, açtığı jimnastik şubesinin ilk aktif sporcusu olarak Dünya çapındaki yıldız Ferhat Arıcan ile anlaştı.

Altınordu jimnastik şubesini dev bir transferle açtı!

2016 Rio Olimpiyaları’nda ülkemizi temsil eden  Ferhat Arıcan’ın Altınrordu’ya katılımıyla ilgili Başkan Seyit Mehmet Özkan ile İcra Kurulu Üyeleri Dr. Salih Mertan, Barış Orhunbilge ve Ali Ergöçmez’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ferhat Arıcan, Jimnastik Şubesi Sorumlusu Coşkun Boncuk ile sporcular da hazır bulundu.

JİMNASTİKTE İLK VE TEK
Ferhat Arıcan’ın artistik jimnastikte olimpiyata katılan ilk ve tek Türk sporcusu olduğunu vurgulayan Başkan Seyit Mehmet Özkan, genç sporcunun Tokyo’da da madalya şansının bulunduğunu kaydetti. Avrupa’da 30 milyon genç nüfusa sahip başka bir ülke bulunmadığının altını çizen Özkan, “Ferhat Arıcan gibi değerlerin çoğalması, desteklenmesi gerekir. Çocuklarımıza olanak sağladığımız taktirde ülkemiz olimpiyatlarda çok daha kısa sürede yol alacaktır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor'a büyük teşekkürler ettiğini belirten Seyit Mehmet Özkan, “Bu günlere getiren Antrenör Reyhan Karanlık'a çok büyük teşekkür ederiz. Ferhat'ın bugünlerine büyük emekler harcamıştır. Bunu asla gözardı edemeyiz” diye konuştu.

ROL MODEL OLACAK
Milli jimnastikçinin Altınordu çatısı altındaki tüm çocuklara ve gençlere rol model olacağını da ifade eden Özkan, “Çocuklarımızın ellerindeki tabletlerden ve cep telefonlarından kurtulup aktif hale gelmelerini istiyoruz. Bunun için Yeşilyurt’taki Sait Altınordu Yerleşkesi’nde bir jimnastik salonu açtık. Düzenlediğimiz kurslardaki sporcu sayımız 87’ye yükseldi. Ferhat Arıcan, çocukların spora yönlenmesi konusunda önemli bir rol model olacaktır. Kulüp olarak bizim üzerimize düşen; onlara iyi şartları sağlamaktan öte bir şey değil” ifade etti.

SADECE FUTBOL KULÜBÜ DEĞİL
Altınordu’nun sadece bir futbol kulübü olmadığını özellikle vurgulayan İcra Kurulu Üyesi ve Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Dr. Salih Mertan ise  “Basketbolda ülkemizin ilk şampiyonuyuz. Masa tenisinde amatörden 2. Lig’e kadar yükseldik. Altınordu markasını çok daha geniş kitlelere yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Ferhat Arıcan, bizim (İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu) misyonumuza çok uygun bir isim. Kulübümüz için hayırlı olsun” yorumu yaptı.

DOĞRU İNSANLARLA DOĞRU YER
Doğru insanlarıma doğru yerde olmanın çok önemli olduğunu ifade eden İcra Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge “Böyle pırıl pırıl değerlerle Altınordu arasının bir araya gelmesi, bu camianın bir ferdi olarak bizleri çok mutlu ediyor” saptamasında bulundu.

RİO’DAN SONRA TOKYO
Ferhat Arıcan da sporculuk kariyeri açısından bugün itibariyle çok önemli bir organizasyona dahil olduğunu söyleyerek, “Olimpiyat, bir sporcunun ulaşabileceği en üst noktadır. Ben, Rio’da bunu yaşadım. Tokyo için de önümde uzun bir süreç var. Tokyo’da önce ülkem, ardından Altınordu arması için mücadele edeceğim. Altınordu, bir futbol kulübünün çok ötesinde bir organizasyon. Bana inandılar ve olimpiyat yolunda artık birlikte yürüyeceğiz” dedi.

BİR HAYALLE BAŞLADI
Bir yıl önce bir hayal kurarak yola çıktıklarını belirten Coşkun Boncuk ise şunları söyledi: “Altınordu çatısı altında uzun bir süredir futbolculara jimnastik eğitimi veriyoruz. Futbol, hız ve koordinasyon isteyen bir spor. Jimnastik, bir futbolcunun gelişiminde çok önemli bir unsur. Ferhat Arıcan’ın aramıza katılmasıyla her konuda çok daha hızlı yol alabileceğiz.”

 
Afganistan'da DEAŞ karakola saldırdı: 17 ölü
 
Wyndham Grand İzmir Özdilek doğa dostu adımlara devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nida Erkut 28 Ocak 2019 Pazartesi 20:10

Jimnastik grubu kaç yaştan başlıyor acaba?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özkan: Çağlar’ın değeri 25 milyon euro
Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, sezon başında 2.5 milyon ...
TJK'dan İzmir'de atla terapi merkezi
TJK İzmir’de Atla Terapi Merkezi açıyor. Engelli çocuklara yönelik eğitim ...
İzmir’in muhteşem yedilisi!
Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'nda İzmirli judocular toplam 6 madalya ...
 
Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı!
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında konuk olduğu Krasnodar ...
UEFA kafa vuruşlarını mercek altına aldı
Futbolda kafa vuruşları ile bunama arasında bağlantı olduğuna ilişkin ...
Bucaspor'da futbolculardan boykot!
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta pazar günü Kocaeli Birlikspor'u konuk ...
 
Altınordu özüne dönemedi
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, öze dönme projesi doğrultusunda ...
Karşıyaka'da derbi telaşı
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta pazar günü yeni teknik direktörü Atilla ...
Basketbolun nabzı Bornova’da atacak
Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kente ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva