HABERLER>SPOR
23 Eylül 2013 Pazartesi - 11:19

Altındağ sporun merkezi olacak

Doğanlar’da 10 bin kişilik stadyumun yapım ihalesini tamamlayan Bornova Belediyesi ilçeye yeni bir spor salonu da kazandırıyor. Bornova Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Altındağ Spor Salonu’yla ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İhalesi tamamlanan 15 milyon liraya mal olacak tesisin temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Altındağ sporun merkezi olacak

İZMİR - İlçede yaşayan herkesin spor yapmasını sağlamak için projeler üreten Bornova Belediyesi, önümüzdeki günlerde günlerde temeli atılacak Altındağ Spor Salonu ile sporda büyük bir adım daha attı. Bornova Belediyesi, önceki yıl açılan içinde yarı olimpik kapalı ve açık havuzların bulunduğu Işıkkent Spor Tesisleri’nden sonra Doğanlar’da 10 bin kişilik stadyumun da ihalesini tamamladı. Altındağ Spor Salonu’nun da devreye girmesiyle, Bornova Belediyesi spor alt yapısındaki öncülüğünü sürdürecek.

Toplam 20 bin metrekare inşaat alanına sahip, 2 bin 500 izleyici kapasiteli spor salonu, İzmir’in en görkemli tesisleri arasına girecek. 3 katlı olacak tesiste 4 tribünlü 2 bin 500 kişilik spor salonu ile tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu bulunacak. 2 bin 500 kişilik spor salonunda engelli izleyiciler için düzenleme yapılacak, 130 kişilik basın ve 165 kişilik VIP tribünleri yer alacak. Salonda 4 adet yangın çıkışıyla birlikte içlerinde birer kafe bulunan VIP salonu ve basın salonu, 2’si engelli sporculara ait olmak üzere 4 adet soyunma odası bulunacak. Ayrıca 3 adet kondisyon ve fitness salonu, 2 adet hakem, 4 adet antrenör odası, birer adet teknik komiser, acil müdahale, gözlemci, FIBA ve doping odası, seyirciler için kafeterya ve tuvaletler ile idari ofis, personel ve teknik servis için ayrılmış mekanlar yer alacak.

Bunlara ek olarak 236 kişilik antrenman salonuna ait 2 adet soyunma odası, 2 adet antrenör ve 2 adet hakem odası, acil müdahale odası, kafeterya ve tuvaletler ile bina geneline hizmet edecek olan personel için soyunma odaları ve depolar yer alacak. Tesisin bodrum katı otopark olarak düzenlenecek.
 
HERKESE SPOR İMKANI
İhaleyi kazanan firma 12 Ağustos 2013’te yapılan yer tesliminin ardından hazırlıklarını tamamlayarak projeyi temel atma aşamasına getirdi. 15 milyon 239 bin liraya malolacak tesisin 450 günde tamamlanması hedefleniyor.
 
İlçede 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için projeler ürettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Herkesin spor yapmasını sağlamak için hem fiziki anlamda yatırım yaparak, hem de spor kursları düzenleyerek olanaklar oluşturuyoruz. Amacımız bu olanaklardan herkesin yararlanabilmesini sağlamak. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, yüzme, tekvando gibi dallarda sporcularımız yurt çapında şampiyonluklara imza atıyorlar. Ayrıca Işıkkent Spor Tesislerimizde yarı olimpik havuzlarda yüzme fırsatı sunuyoruz. Yurttaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Altındağ’da yapacağımız spor salonunun önemli bir fonksiyonu olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derbi yarım kaldı: Peki şimdi ne olacak?
Çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan derbide hükmen mağlup sayılması ...
Olaylı derbi raporu: 67 kişi serbest
Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve tamamlanamayan derbi maçta, ...
Liglerin en çılgın ikilisi: Bucaspor-Adana Demirspor!
Bucaspor’un Adana Demirspor’la üst üste iki buluşmasında toplam 19 gol atıldı.
 
Potada Avrupa’nın en büyüğü Fransa!
Eurobasket 2013'ün en büyüğü Fransa oldu. Fransızlar, finalde Litvanya ...
Düelloda bu kez kaybeden Buca: 4-5
Sarı-lacivertli takım Adana deplasmanında seyircisiz oynanan maçta düelloyu ...
Dev derbide ortalık karıştı: Maç tatil, 66 gözaltı!
Beşiktaş - Galatasaray arasında oynanan derbi karşılamasının 90+3. dakikasında ...
 
Karşıyaka'dan duygu yüklü zafer
PTT 1'inci Lig'de Mersin İdmanyundu ve Orduspor yenilgilerinin ardından ...
Altay'ın en büyük derdi 'disiplin'
Körfez Futbol Kulübü'ne evinde 3-1 yenilerek ilk mağlubiyetini alan Altay'da ...
Rakipler Göz-Göz'e çalıştı
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'taki ilk galibiyetini cuma günü Dardanelspor ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva