HABERLER>SPOR
22 Eylül 2013 Pazar - 21:09

Dev derbide ortalık karıştı: Maç tatil, 66 gözaltı!

Beşiktaş - Galatasaray arasında oynanan derbi karşılamasının 90+3. dakikasında Felipe Melo'nun kırmızı kart görmesinin ardından ortalık bir anda karıştı... Yaşanan olaylar sonrasında yayıncı kuruluşa telefon ile bağlanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, 66 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Dev derbide ortalık karıştı: Maç tatil, 66 gözaltı!

İSTANBUL - Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Galatasaraylı Felipe Melo, Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Motta'ya yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kart görerek oyundan atıldı... İşte ne olduysa bundan sonra oldu...

Felipe Melo ile Ramon Motta arasında bir anda kavga çıktı... Melo'yu Didier Drogba sakinleştirerek soyunda odasına gönderdi...

Yaşanan gerginliğe sinirlenen birçok Beşiktaş taraftarı da sayaha indi... Olaylar güvenlik güçleri tarafından sakinleştirildi.   



Oyuncular soyunma odasına girdi, ancak yüzlerde taraftar birkez daha sayaha inerek koltuk ve sandalyelerle güvenlik güçlerine saldırdı... Polis de taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.   

MEHMET BAYKAN: EMNİYET NE OLUP BİTTİĞİNİ İNCELEYECEK
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, derbi maçta yaşanan olaylar hakkında Lig TV'deki Maraton programına telefon ile bağlanarak bilanço hakkında bilgi verdi...
İşte Mehmet Baykan'ın açıklamaları: "Beşiktaş - Galatasaray arasındaki maçta stada kaçak taraftar girişi yapılmış. Biletsiz giren bir kitle var, 3 kapı kırık, 8 bilet okuyucusu devre dışı kalmış durumda. Olimpiyat Stadı'nda bilet okuyucusu olan turnikelerin kabloları kesilmiş. Olimpiyat Stadı'nın içinde 20 kamera var, emniyet ne olup bittiğini izleyecek."
 
MAÇTAN AYRINTILAR
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede Beşiktaş, 18. dakikada Almeida'nın golüyle devreyi 1-0 önde tamamladı. İkinci devreye Bruma değişikliğiyle oyuna başlyana Galatasaray, Drogba'nın 60 ve 71. dakikadaki golleriyle takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus, 90+2 dakikada çıkan olaylardan sonra maçı tatil ederken TFF'nin hakem raporlarının ardından maçı Galatasaray lehine 3-0 tescil etmesi bekleniyor.

KADROLAR
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan(Dk. 69 Muhammed Demirci), Fernandes, Almeida(Dk. 62 Mustafa Pektemek)
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Dany, Semih, Hakan, Melo, Selçuk, Engin(Dk. 46 Bruma), Sneijder, Burak, Drogba

Mücadele 90+2. dakikada seyircilerin sahaya inmesi nedeniyle yarıda kaldı.. Hakemler, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti.
Dk. 90+2: Melo Ramon'a yaptığı hareket nedniyle kırmızı kart gördü.  Melo'nun harektinin ardından ortalık karıştı. Yaşanan gergin dakikalar öncesinde Beşiktaş teknik direktörü Bilic de oyundan atıldı.
Dk. 71: Burak'ın asistinde Drogba topu filelere gönderdi.. 1-2
Dk. 59: Drogba ceza sahasında Bruma'nın asistinde topu filelere gönderdi... 1-1
Galatasaray ikinci yarıya Engin Baytar'ın yerine Bruma değişikliği ile başlıyor...
İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi...
Dk. 18:
Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan ortasında Almeida kafayla topu filelere gönderiyor... 1-0
* Derbiye Galatasaraylı futbolcular başlıyor...

AKTUNA UNUTULMADI

Mücadele öncesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Fenerbahçe ve A Milli Takımımızın eski futbolcularından Ercan Aktuna anısına saygı duruşu yapıldı.

DROGBA MAÇA YETİŞTİRİLDİ
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da, ağrıları nedeniyle maç öncesi son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Didier Drogba maça yetiştirildi. Sarı-kırmızılı takımın UEFA şampiyonlar ligi'nde Real Madrid ile yaptığı maçta sol omzundan sakatlanan, yeniden takıma dönmesinin ardından ise dünkü son antrenmanı ağrıları nedeniyle tamamlayamayan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, uygulanan yoğun tedavinin ardından Beşiktaş karşısında kadrodaki yerini aldı.

Savunmada rotasyon
Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid maçının ardından sinyalini verdiği rotasyonu savunmada uyguladı. Savunmanın sağında Eboue'nin yerine Sabri Sarıoğlu'na forma veren tecrübeli teknik adam, yine savunmanın ortasında ise Chedjou'nun yerine Dany'yi oynatmayı tercih etti.

Chedjou'nun yerine Beşiktaş karşısında görev yapan Dany, bu sezon ligdeki ilk maçına da çıkmış oldu. Yabancı sınırlaması nedeniyle forma bulmakta güçlük çeken Kamerunlu oyuncu, bu sezon ilk karşılaşmasını Real Madrid'e karşı oynamıştı.

Eboue, Chedjou, Riera ve Amrabat tribüne
Galatasaray'ın Beşiktaş derbisinde yabancı sınırlamasına takılan oyuncuları Eboue, Chedjou, Riera ve Amrabat oldu. Teknik direktör Terim'in ilk 11'de Muslera, Dany, Melo, Sneijder ve Drogba'ya, yedeklerde ise Bruma'ya yer vermesinin ardından, Eboue, Chedjou, Riera ve Amrabat ise maçı tribünden takip etmek durumunda kaldı.

Eboue ilk kez yedek kaldı
Sarı-kırmızılı takımda savunmanın sağının değişmez ismi olan Emmanuel Eboue, Beşiktaş karşısında formayı kaptırdı. Bu sezon Galatasaray formasıyla TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye, ligde Gaziantepspor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Medical Park Antalyaspor'a, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madrid'e karşı sahadaki yerini alarak hiç maç kaçırmayan, bu maçların da tamamında 90 dakika sahada kalan Eboue, Beşiktaş derbisinde ilk kez yedek kalmış oldu.

Sabri ilk kez 11'de
Beşiktaş karşısında sahaya çıkan oyunculardan Sabri Sarıoğlu, bu sezon ilk kez 11'de fırsat buldu. Sabri Sarıoğlu, bu sezon ligdeki Eskişehirspor ve Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil olarak süre almıştı.

Beşiktaşlı taraftarlardan anlamlı pankart
Beşiktaş taraftarları, hasta bir minik Galatasaray taraftarının nakil için ilik arayışına Atatürk Olimpiyat Stadı'nda açtıkları pankartla destek verdiler. Üzerinde Galatasaray formasıyla Ozan Bulduk'un resmi olan pankartta, "Acının rengi olmadan Ozan'ı kurtaralım" yazarken, minik taraftar için sosyal paylaşım sitelerinde açılan destek hesaplarına da yer verildi.

Galatasaray takımına tepki
Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına tepki gösterdi. Sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolculara ıslıklarla karşılık veren taraftarlar, zaman zaman küfürlü tezahüratlarda da bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 23 Eylül 2013 Pazartesi 08:44

Beyler şimdi tezgahlanan olaya dikkat; ilk defa 4 spor savcısı göreve geliyor, düne kadar esamesi dahi okunmayan yerden mantar gibi biten bir 1453 kartal gurubu denen gurup ortaya çıkmış maç bitti bitecek, GS li oyuncu kırmızı kart görmüş, birden bire olay patlak veriyor. Ey siyasiler her alana burnunuzu soktunuz ve spor'ada 1453 denen ne idüğü belli olmayan maşalarınızı saldınız. bundan sonra ne olacak, zevk aldı iseniz ne ala ama yol çıkmaza gidiyor haberiniz ola, 1453 ancak maşalık yapar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan duygu yüklü zafer
PTT 1'inci Lig'de Mersin İdmanyundu ve Orduspor yenilgilerinin ardından ...
Altay'ın en büyük derdi 'disiplin'
Körfez Futbol Kulübü'ne evinde 3-1 yenilerek ilk mağlubiyetini alan Altay'da ...
Rakipler Göz-Göz'e çalıştı
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'taki ilk galibiyetini cuma günü Dardanelspor ...
 
Kadıköy’de ‘Sow’ var: 4-0
Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta maçında Fenerbahçe, Elazığspor'u 4-0 mağlup etti.
Ege derbisinde son söz Kaf-Kaf’ın: 2-3
Yeşil-kırmızılı takım, Manisa deplasmanında 2 kez geriye düştüğü maçta ...
Altay’a Körfez vurgunu: 1-3
Siyah-beyazlı takım üçüncü haftada sahasında Körfez Futbol Kulübü’ne 3-1’le boyun eğdi.
 
Platini’den İstanbul’a 2020 desteği
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, 2020 ...
UEFA'dan bir kara haber de Trabzonspor’a!
UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Finansal Fair-Play kapsamında Trabzonspor'un ...
Göz-Göz lige yeniden başladı: 2-0
Sarı-kırmızılı takım Dardanelspor’u 2-0’la devirerek üçüncü haftada ilk galibiyetine uzandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva