HABERLER>EKONOMİ
22 Haziran 2016 Çarşamba - 13:10

‘Altın soruşturma'da İzmir’den savunma isyanı ve istifa resti!

Kuyumcular Odası’na kentte fiyatları belirlediği gerekçesiyle açılan davada Rekabet Kurulu sözlü savunmanın yazılı yapılmasını isteyince süreç tıkandı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Turgay Baransel, kurulun talebini saçmalık olarak değerlendirirken ceza verilmesi halinde istifa edeceğini açıkladı.

‘Altın soruşturma da İzmir’den savunma isyanı ve istifa resti!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Kuyumcular Odası’nda hareketli günler yaşanıyor. İzmir’deki kuyumcu esnafının şikayetleri doğrultusunda Rekabet Kurumu bulguları yeterli bularak 1 sene önce odaya soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu tarafından altın fiyatlarını belirlediği gerekçesiyle yürütülen soruşturmada 19 Temmuz günü İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ve beraberinde soruşturma açılan yönetim kurulu üyeleri sözlü savunma yapmak üzere kurul tarafından çağırıldı.

Belirlenen tarihte savunmanın gerçekleşmesi beklenirken Rekabet Kurulu, Baransel’e sözlü savunmayı ancak daha önceden verebileceği yazılı metne bağlı kalarak yapabileceği hakkında tebligat yaptı.

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ
Sözlü savunmada yazılı savunma istemesini mantıksızlık olarak değerlendiren Baransel, süreç hakkında Egedesonsöz’e konuştu.

Rekabet Kurulu’nun uyguladığı yönteme anlam veremediğini söyleyen Baransel, “Rekabet Kurulu sözlü savunmamızı istedi. Katılıp savunmamızı yapalım dedik. Bize önceden bir yazılı savunma hazırlayın, o metne bağlı kalarak savunmanızı yapın dendi. Böyle saçmalık olmaz.  Ben zaten her şeyi soruşturma sürecinde gönderdim. Ben sözlü savunmada Kurul’un anlamadığı bir şeyi açıklamak üzere giderim. Böyle bir şey olamaz. Böyle saçma sapan bir kurum olamaz” dedi.

SAHTEKARLIK YAPANI DENETLEMEYELİM Mİ?
Baransel, ”Biz oda olarak bize gelen şikayetler doğrultusunda denetim yapıyoruz. Biz hırsızlara, sahtekarlara karşı mücadele ediyoruz.  Bana şikayet edenleri ben denetlemeyeyim mi?  İki tane kuyumcu çıkıyor şikayette bulunuyor ve soruşturma açılıyor.  Biz bu soruştuma ile ilgili sahte bilezikleri, yapılan sahtekarlıkları raporlayarak bakanlığa gönderdik. Odamız yönetim kurulundan kişiler organize suçlara savunma verdi” diye konuştu.

CEZA KESİLİRSE İSTİFA EDERİM
Türkiye genelinde haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle kuyumculara ağır cezalar kesen rekabet Kurulu’nun İzmir Kuyumcular Odası’na ceza kesmesi halinde istifa edeceğini açıklayan Baransel, “Ben buraya tepeden gelmedi, seçilerek geldim. Odaya ben ve yönetim kurulum bağışlarda bulunduk. Bir kuruş maaş almadık. Her gün her yerde çalışmalarda bulunduk. Biz üçkağıtçılık yapılmasın, vatandaş kazansın, esnaf mağdur olmasın diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fiyatları ben belirlemiyorum. Dünya piyasası bu. Ben darphanenin tavsiye ettiği fiyatları kuyumculara veriyorum.  Amam altın bozdurmaya gidiyor tabelanın altında kuyumcu işlem yapınca vatandaş tabelayı gösteriyor. Biz bunları önlemeye çalışıyoruz. Eğer Rekabet Kurulu ceza keserse istifa ederim” ifadelerini kullandı.

SES KAYDIYLA ŞİKAYET
Odayı şikayet eden İzmirli kuyumcunun ses kaydı alarak kurula başvurduğunu söyleyen Baransel, “Ben bu odanın bin 200 üyesinden sorumluyum. Soruşturmada185 kişi lehime, 15 kişi aleyhime beyanda bulunmuş. 5 kişi şikayetçi olmuş.  Şikayetçi olanlardan biri bizim ses kayıtlarımızı almış. Bunu yapan kişi İzmir’in en yüzsüz kuyumcusu. İzmir Bayraklı’daki Deniz Kuyumculuğun sahtekarlıklarını bilmeyen yok. Bileziği eksik gram tartarlar, farklı fiyatlarla satış yaparlar.  Müşteriye bir taraftan indirim yaparken diğer taraftan acısını çıkarır” dedi.

 
Yargıtay’dan İzmir’deki ‘kız kardeş’ vahşeti hakkında flaş karar!
 
Bodrum'u yasa boğan ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKA’dan jeotermal atılımı: Verimlilik yedi kat artacak
İzmir Jeotermal, İZKA destekli “Yenilenebilir Enerji Uygulamalarında Verimlilik” ...
Hanif Pehlivanoğlu’nun yeni durağı Urla: 61.şube gururu
Bölgenin en büyük market zincirlerinden Hanif Pehlivanoğlu Marketçilik, ...
408 bin memur emeklisine kötü haber!
408 bin memur emeklisinin tazminat farklarını almak amacıyla beklediği ...
 
Kanatlı Tanıtım Grubu'na ilk İzmirli başkan!
Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanlığı'na, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ...
İTO'dan merkez bankasının faiz indirimine destek
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Merkez Bankası’nın ...
Demirtaş'tan Çin'e 'tütün' daveti
Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, İzmir Ticaret Odası ...
 
Ege’nin en büyük konteyner limanı için geri sayım!
3 yıla yakın inşaatı süren Petkim Konteyner Limanı yatırımı tamamladı. ...
Flaş! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası (TCMB) faiz koridorunun üst bandını oluşturan gecelik marjinal ...
İESOB Onursal Başkanı Susam'dan çeklere sigorta önerisi
Çeke yeniden hapis cezasının getirilmesinin tek başına yeterli olamayacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva