HABERLER>SPOR
30 Mart 2015 Pazartesi - 14:38

Altay’da kongre kapıda: TFF'nin hatası heyecan yarattı

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde İnegölspor'a 5-3 yenilerek galibiyet hasreti 20 haftaya yükselen puan cetvelinin son sırasındaki Altay'da yönetim, olağanüstü genel kurul kararı almaya hazırlanıyor.

Altay’da kongre kapıda: TFF nin hatası heyecan yarattı

Tarihinde ilk kez 3'üncü Lig'e düşme sıkıntısıyla karşı karşıya kalan siyah beyazlı ekibin matematiksel şansının sürmesine rağmen sergilediği futbolun umut vermemesi yönetimi harekete geçirdi. Kongre kararı alacaklarını açıklayan Başkan Aslan Savaşan, "Kulübü borçlandırmadık, ödemeleri düzenli yaptık. Ancak sportif başarısızlık söz konusu. Bu durumda genel kurul kararı almamız lazım" dedi.
 
Başkan Savaşan yeniden aday olup olmayacağı konusunda açıklama yapmadı. İlk kez başkanlık görevini üstlendiği 101 yıllık çınarın 3'üncü Lig'e sürüklenmesinin kendisini derinden yaraladığını ifade eden Başkan Savaşan, kongre tarihini belirledikten sonra camiaya hesap vereceğini dile getirdi.
 
Altay'da yönetim kurulu toplantısının ardından bazı oyuncuların kadro dışı bırakılabileceği, aynı zamanda para cezalarının gündeme geleceği kaydedildi. Altay'ın başındaki 7 maçta 4 beraberlik, 3 yenilgi elde eden teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın kalan 5 hafta da görevini sürdürebileceği öğrenildi.
 
BAŞKANLAR YENİDEN TOPLANACAK
Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, eski başkanlarla hafta içinde bir araya gelip kulübün geleceğini masaya yatıracaklarını söyledi. Camianın önde gelen isimlerden oluşan bir yönetimin oluşturulması gerektiğini belirten Erdoğan Tözge, "Eski başkanların yer aldığı güçlü bir yönetimle yol haritası çizilmeli. Gelecek sezonun planlarını yapmaya şimdiden başlamalıyız" diye konuştu.
 
DÜLGER BEKLEMEDE
Altay'da yönetimin kongre kararı alması gündeme gelirken, son kongrede Aslan Savaşan'la girdiği yarışı kaybeden Murat Bora Dülger, aday olup olmayacağı konusunu henüz beirlemedi. Dülger, "Mevcut yönetim 3 yıllığına göreve geldi. Geçen yıl olağan kongre öncesi planlı bir çalışma ile aday olmuştuk. Şimdi bir hazırlık yapmadım. Süreci yaşayalım. Altay tek kişiyle kurtulamaz" dedi.
 
NAFİZ ZORLU UMUTSUZ
Altay'ın eski başkanlarından Nafiz Zorlu, yeni ve ciddi bir plan yapmaları gerektiğini vurguladı. Başarısızlığı tek yönetime yüklemenin doğru olmayacağını dile getiren Nafiz Zorlu, "Yıllardır kulübün profesyonelce yönetilmemesi halinde bu durumlara geleceğini söyledim. Hep gündelik düşünüldü, genel kurullarımızda çok büyük yanlışlar yapıldı. Bu durum beni umutsuzluğa sürüklüyor" diye konuştu.
 
KOŞUKAVAK: KONTROLLU DEĞİLİZ
İnegölspor yenilgisiyle Altay'ın başındaki 7'nci maçında da 3 puanla tanışamayan teknik direktör Yalçın Koşukavak ise şunları söyledi:
"Kazanamama baskısı oyuncularımızı kontrol etmemi engelliyor. Futbolcular stratejik düşünmeden duygusal hareket ediyor. Son 3 haftada sakin oynayamayınca mağlubiyetler yaşadık. Fiziksel eksiklikler de bizi olumsuz etkiledi. Kalan haftalarda mücadelemizi sürdüreceğiz."
 
UMUTLANDIRAN HATA
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün Altay'ın evinde 5-3 mağlup olduğu İnegölspor maçının ardından, puan tablosunda büyük bir hataya imza attı. 23 puanı bulunan İzmir ekibinin puanını 26'ya çıkaran TFF, konuk ekibin puanını 46'da bıraktı. Altay yönetiminin, "İnegölspor kural hatası yapıp, hükmen mağlup sayılmış olabilir" yorumlarına sebep olan hata, daha sonra düzeltildi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da golcülere terapi!
PTT 1'inci Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Bucaspor'da cumartesi ...
Göz-Göz uygun adım marş!
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Pazarspor'u deplasmanda 2-0 yenerek ...
Milli Takım'ın başına Buca Belediye'nin hocası!
Buca Belediyesi Engelli Sporları Sorumlusu ve Bölgesel Lig'de şampiyonluğa ...
 
İzmirli Dilara Rio 2016 için yelken açıyor
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Brezilya'nın Rio şehrinde yapılacak ...
Manisa'daki maçta 15 kırmızı kart çıktı!
Manisa 2. Amatör Küme'de Yağcılar ile Hamzabeyli takımları arasında oynanan ...
Manisa’daki amatör maçta akıl almaz olay!
Manisa 2. Amatör Küme'de Yağcılar ile Hamzabeyli takımları arasında oynanan ...
 
Göz-Göz’ün amansız takibi: 2-0
Sarı-kırmızılı takım 29.haftada deplasmanda Pazarspor’u 2-0 yenerek lider ...
Altay ligin dibine demir attı: 3-5
Siyah-beyazlı takım sahasında İnegölspor karşısında düelloda direnemezken ...
Ayhan Akman'dan kadro istikrarı
Karşıyaka teknik sorumlusu Ayhan Akman, PTT 1'inci Lig'de yeşil kırmızılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva