HABERLER>SPOR
28 Ağustos 2018 Salı - 09:50

Alsancak Stadı'nda geri sayım başladı

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, hızla sürdürülüyor.

Alsancak Stadı nda geri sayım başladı

Alsancak Stadı'nın geçen yılın Nisan ayında yapılan ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle alan Metro Mühendislik, kaba inşaatı büyük ölçüde bitirdi. Hızla yükselen tribünlerin kaba inşaatı, beton bloklarının yerleştirilmesiyle tamamlandı.

DHA'nın drone kamerasına yansıyan görüntülerde de idari bina ve tribünlerin tamamlandığı görüldü. Stadın tribünleri ve idari bina, tek çatıyla kaplanacak. Deplasman taraftarları için kale arkası tribünü yapılacak. Stadyumda 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 loca, basın toplantı ve çalışma alanları, protokol alanları, yeme- içme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. Tüm yasal prosedürler yerine getirildikten sonra inşaat ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıkan stat için Dokuz Eylül Üniversitesi'yle protokol imzalanmıştı. Bu sayede üniversitenin stat bitişiğindeki arazisinde maç günleri için 427 araçlık otopark alanı oluşturuldu.



İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, stat inşaatının hızla devam ettiğini belirterek, "Stat inşaatı tam istediğimiz gibi gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Kaba inşaatı bitmiş durumda. Küçük bazı ilaveler kaldı. Tribünlerin basamakları da tamamlandı. Şu anda dış çelik konstrüksiyonun montajı da devam ediyor. 1- 2 ay içinde tamamlanmış olacak. Sezonun ikinci yarısına yetiştirilmesi için hem bakanlığımız hem de inşaatı yapan müteahhit firma, herkes dört elle işine sarılmış durumda. Bu stat Türk futbolu ve İzmir futbolu için önemli bir tarihe sahip. Stadın yerinde yenileniyor olması, bizim için gerçekten heyecan verici. Burada yaşanmış hatıralar var. Yaşanmış hikayeler var. Tekrar canlanacak olması hepimize heyecan veriyor. İlk olarak stat 1939 yılında inşa edildi. Türkiye Milli Ligi kurulduğunda ilk maç burada oynandı. Burada çok önemli yıldızlar yetişti. Metin Oktay, Mustafa Denizli gibi yıldızlar yetişti. Gerçekten Türk futbol tarihinde abide olmuş bir stat tekrar ayağa kalkacak" dedi.

 
İzmir'in gururu oldular... Madalya avcıları!
 
Gaziemir’in okulları emin ellerde
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 28 Ağustos 2018 Salı 16:26

İzmir Alsancak Stadı değil, Altay Alsancak Stadı !

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 28 Ağustos 2018 Salı 13:28

Valla bence belediyenin Alsancak'ın girişinı de talatpaşa bulvarı başından bir yer altı yoluyla liman arkasına bağlaması gerekiyor. 800 binlik kentken de aynı tek şerit giriş vardı 4,5 milyonluk kent olduk hala tek şerit ve üstelik tramvayla ortak kullanımda. Akıllara zarar trafik yönetimi bu olsa gerek. Alsancak'a taşıtla gitmek fobi haline geldi.

Yorumu oyla      11      7  
Hür Düşünce 28 Ağustos 2018 Salı 13:05

Söz konusu stadyumun ismi- İzmir Alsancak Stadyumu değildir. Stadyum yapıldığı gün içinde Altay Kulübü resmen oturuyordu. İsmi yazının başlığında olduğu gibi İzmir Alsancak Stadyumu değil- Altay Stadyumudur. Göztepe'de yapılacak stadyumun adı İzmir Göztepe Stadyumu da olamaz- Göztepe Stadyumu olmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 28 Ağustos 2018 Salı 11:16

Yıl olmuş 2018 yapılan stada bak ! Arkadaki yolu yeraltına alıp ya da yolu tribünün altından geçecek şekilde tasarlayıp stadı yola doğru kaydırıp, 4 tribünlü, üstü tamamen kapalı, güneş panelleri olan, yağmur suyunu toplayan ... çevreci, akıllı bir stat yapmak varken halı sahadan bozma , ucuz stat yapmak nedir? İlk maç burada oynanmış falan da filan ... geçin bunları. Türkiye' nin 3.büyük şehrine doğru düzgün stat yapılmadı. Mahalle arası 15-20 binlik statlar yapıldı. İstanbul' da 40 binlik, 50 binlik statlar dolu; Ankara' ya da 50 bin kişilik stat yapılacak, bize de karşılıklı 2 tribünü olan stat layık görülüyor :)

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in gururu oldular... Madalya avcıları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı, Sakarya’da düzenlenen ve 584 ...
Denizlispor'un çöpten çıkan kupaları müzede
Denizlispor'un çöpe bırakılan ve bir vatandaş tarafından saksı olarak ...
Altınordu direkleri dövdü, 1 puanı kaptı!
Spor Toto 1. Lig'in üçüncü haftada Altınordu, etkili oynadığı maçta deplasmanda ...
 
Fenerbahçe'de o transfer iptal oldu!
Fenerbahçe, transfer görüşmeleri için İstanbul'a getirdiği Marco Fabian ile anlaşma sağlayamadı.
Altay'da hedef istikrar
Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda İstanbulspor'u 5-0 mağlup ederek tüm ...
Göz-Göz golcüsünü İngiltere'de buldu!
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek çıkışa geçen Göztepe, ...
 
Karşıyaka'nın tadı yok!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edecek Karşıyaka, sezon öncesi oynadığı ...
Menemen, Buca'ya gol oldu yağdı!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta hedefini zirve olarak belirleyen Menemen Belediyespor, ...
Galatasaray'ın eski futbolcusu 'intihar' mı etti?
İngiltere'de ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı! Galatasaray'ın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva