HABERLER>SAĞLIK
14 Haziran 2013 Cuma - 13:17

Alsancak Devlet Hastanesi'nden sahte engelliye e-takip

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, engelli raporunda sahteciliği önlemek amacıyla internette takip sistemi oluşturdu.

Alsancak Devlet Hastanesi nden sahte engelliye e-takip

İZMİR - Hastane Başhekimi Uzman Doktor Osman Yaşar Öz, yaptığı açıklamada, hastanenin sağlık kurulunun her gün toplandığını ve başvuruları değerlendirdiğini belirterek, başvuru sonuçlarının hastanenin internet sitesinde yer aldığını söyledi.
 
T.C. kimlik ve rapor numarasını yazan başvuru sahiplerinin heyet raporu verilerine internet üzerinden ulaşabileceğine işaret eden Öz, sistemin engelli raporunda sahteciliği de önleyeceğini vurguladı.
 
Engelli vatandaşların hastanelerde düzenlenen raporlarla resmi kurum ve özel kuruluşların bazı hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanabildiğini dile getiren Öz, "Araba alımında Özel Tüketim Vergisi dahil olmak üzere engelli raporuna sahip olanlar birçok vergiyi ödemiyor, hatta bazı engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanabiliyor. Hastanemizde oluşturduğumuz sistem ile engelli raporunun sahte olup olmadığı sorgulanabiliyor" dedi.
 
Osman Yaşar Öz, sahte rapor düzenleyen ya da evrakta sahtecilik yapan kişi veya gruplara ilişkin duyumlar elde ettiklerini ve bu yönde haberler okuduklarına dikkati çekerek, gerçek olmayan bu raporların topluma maddi ve manevi zarar verdiğini ifade etti.
Engellilere yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşların Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nden alınan raporları www.alsancakdh.gov.tr adresinden doğrulatmasını isteyen Öz, "Sağlıklı olduğu halde bazı kişilerin raporda tahrifat yaptığını ve engelli haklarından faydalandığı biliyoruz. Biz hastanemizdeki kurulun verdiği raporları internet sitemizde yayınlıyoruz ve tüm kuruluşlara da aynı sistemi kullanmalarını öneriyoruz. Tüm heyet raporlarının tek merkezde toplanması ve ülke genelinde rapor sorgulama altyapısı oluşturulması da mümkün olabilir" diye konuştu.
 
HASTANE HİZMETLERİNDE KOLAYLIK
Dr. Osman Yaşar Öz, hastane hizmetlerindeki gelişimin sağlık kurulu raporları ile sınırlı kalmadığını, banyosuz röntgen filmi çekilmesini sağlayan skopi cihazı aldıklarını, cihaz sayesinde doktorların hasta röntgenlerini kısa sürede poliklinikteki bilgisayarlarında görebildiklerini ve teşhis koyabildiklerini belirtti. Alsancak ve Bornova Ağız Diş Sağlığı merkezleri ile protokol imzaladıklarına da işaret eden Öz, engellilere ameliyathanede genel anestezi altında müdahale ettiklerini sözlerine ekledi. Dr. Öz yakın gelecekte bir ilçemize semt polikliniği açarak hastalarımıza daha fazla hizmet verme gayretimiz olacak, Dr. Öz mevcüt alan içerisindeki bazı yapıları değiştirip alsancak semtine yakışık konsepte çalışmalarımız olacak, Alsancak Devlet Hastanesininin çehresi ve hizmet sunumunda önemli çalışmalarımız olacak dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok! Gezi’de yaralılara yardım fişlemesi!
Sağlık Bakanlığı, Gezi olayları ve polis müdahalesi sırasında yaralılara ...
Aşı korkusuna son: Bantlar yola çıkıyor
Aşıların şırıngasız olarak ucuz ve etkili bir şekilde yapılmasını sağladığı ...
Ege Üniversitesi'nde hücre nakli devrimi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Erişkin Hematoloji Bilim Dalı, ...
 
D vitamini tansiyonu dengeliyor
Yeni yapılan bir araştırmaya göre düşük D vitamini seviyesi yüksek kan ...
Aşırı terlemeye botoks arası
Botoks, hem özel hem de sosyal yaşamı olumsuz etkileyen aşırı terleme ...
Yemekten sonra dinlenmek tehlikeli
ABD'de George Washington Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, yemekten ...
 
Reflü ciddi sorun yaratabilir
Son yıllarda toplumda sık rastlanan hastalıklardan biri olan reflü, vücudun ...
'Vesvese' hastalık belirtisi!
Prof. Dr. Hasan Herken, halk arasında vesvese olarak bilinen durumun kişiyi ...
Kalp krizi yaşı küçülüyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva