HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2018 Perşembe - 10:06

Aliağa'daki 'yetki krizi'nde söz CHP'li Başkan Durmaz'da: Kral da değil, sultan da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında yaşanan yetki krizine CHP de dahil oldu. Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a sert tepki gösterdi. Durmaz, “Belediye başkanı kral da değildir sultan da” dedi.

Aliağa daki  yetki krizi nde söz CHP li Başkan Durmaz da: Kral da değil, sultan da!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında başlayan ve tutanaklara da yansıyan tartışma sürüyor. Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğunda olan İstiklal Caddesi’nde çalışmalara başlayan Aliağa Belediyesi’nin işlemlerini durdurmak için bölgeye giden Büyükşehir ekipleriyle tartışan MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sözleri konuşuluyor. Olay yerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, Genel Sekreter Buğra Gökçe ve belediye daire başkanlarına küfür ettiği iddia edilen Acar’ın, “Burada kan dökülür ama çalışmalar durmaz” sözleri tartışılıyor.

Aliağa ile Büyükşehir arasında gerilime neden olan konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’dan açıklama geldi. Durmaz, Aliağa Belediye Başkanı Acar’ın sistematik olarak kamu kurumları ve Büyükşehir ile karşı karşıya geldiğini söyledi.

- ALİAĞA'DA KRİZ! MHP'Lİ BAŞKAN ACAR'DAN BÜYÜKŞEHİR'E: BURADA KAN DÖKÜLÜR!

Durmaz şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir başkanımıza edilen hakareti, genel Sekreterimize ve bürokratlara edilen küfürleri kınıyorum. Kötü söz sahibine aittir. Sayın başkan geçmişte de benzer şekilde saldırgan tutumlar gösterdiği için hiç şaşırmadık. Belediye bir kamu kurumudur. Bütün kamu kurumlarının görev, sorumluluk ve yetki alanları yasalarla belirlenmiştir. Başkan kendi sorumluluk alanı içinde kalmayan bir yerde iş yapmaya çalışacağına gitsin sorumluluk alanına giren ve hizmet bekleyen başka sokak ve caddelere iş yapsın. Sorumluluğu büyükşehirde olan yerlerde iş yapmak için AYKOME ve UKOME gibi kurullardan izin almak gerektiğini bilecek kadar mevzuat bilgisine sahiptir. Bu kurullar sadece Büyükşehir’in değil, Valilik ve diğer kamu kurumlarının da katılımıyla çalışır. Bu alanlarda yapılacak alt yapı üst yapı işlerinin koordinasyonunu sağlar. Varsa önce alt yapı işlerinin yapılması sağlanır, sonra üst yapı işlerine izin verilir. Böylece kaynak israfı önlenmiş olur.

AYKOME  izni olmadan yapılan bu işler yarın başka bir alt yapı işi için kazılıp zarar görürse Aliağa halkının boşa giden parasının hesabını kim verecek?. Kaldı ki Aliağa Belediyesi kendi sorumluluk alanına girmeyen yere para  harcarsa bu belediye yöneticilerine zimmet çıkarılır.

Belediye başkanı diğer tüm kamu yöneticileri gibi yasalarla bağlıdır. Kral değildir,sultan değildir. Hizmet etme tekeline sahip değildir. İhtiyaç olan işleri diğer kurumlar  zaten yapmaktadır. ‘Ben hizmet edeceğim engelliyorlar’ propagandası yapmaya gerek yoktur. Kendi sorumluluk alanında yaptığı hizmete şimdiye kadar kim karşı çıkmış, itiraz etmiş.

Başkan bunu zaman zaman yapar. Daha önce de karayollarının sorumluluk sahasına giren yere alt geçit yapmak istemişti. İzin verilmeyince de ‘bana hizmet yaptırmıyorlar’ propagandası yapmıştı. Seçim yaklaşıyor yine benzer bir propaganda için zemin yaratmaya çalıştığı anlaşılıyor”

 
Başkan Atila esnafın yanında
 
Ekonomi için kritik veri açıklandı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 3 Mayıs 2018 Perşembe 20:22

Büyükşehir Aliağa hizmet yapmadığı gibi yapılan hizmetleride engelliyor. Yazıklar olsun .

Yorumu oyla      9      9  
Omuzda Çelenk 3 Mayıs 2018 Perşembe 16:00

Ne Serkan Acarmış. Mhp ninde başına dert oldu. Aliağanında izmir beledşyesininde. Meral Akşeneri destekledi gitse ydi keşke.

Yorumu oyla      14      5  
İbrahim 3 Mayıs 2018 Perşembe 12:37

Sağlam yolları kaldırımları kazacağına mallarını sattığı çaltılıdere köyüne bi hizmet yapsın seçildiği günden beri tek bir çivi dahi çakılmadı köyde üstüne üstlük sattığı arazide çalışan belediye kamyonları köyün içinden geçerek köyün yolunu ve köylünün huzurunu bozmaktadır

Yorumu oyla      18      6  
Demokrat 3 Mayıs 2018 Perşembe 12:28

Ahhh Serkan Acar Aahhh! Yanlış yapıyorsun, o kaldırım taşlarını doğru yerden al, bak bakalım bir tek şikayet oluyor mu o zaman :)))))

Yorumu oyla      14      10  
Gürkan 3 Mayıs 2018 Perşembe 12:01

Kardeşim büyükşehir varsayalım ki hiçbir hizmet yapmasın ancak kendi sorumluluk sahan dışında kimseye sormadan iş yapamazsın, eğer doğruysa "kan dökülür!" gibi ifadeler kullanamazsın, bu şehrin yöneticilerine hakaret edemezsin. Böyle bir hakkın yok. Seçim yaklaşmış başkanın proje yapacağı tutmuş :) önce başkan büyükşehir belediye meclisine gelsin. Aynı şovu AKP'li belediyelerde yapıyor. Seçim yaklaşmış asfalt şovu yapıyorlar. 4 yıldır aklınız neredeydi ? Millet sizi arazi satın diye mi belediye başkanı seçti ? Bu sinir , öfkenin sebebi geçtiğimiz haftalarda çıkan ballı satış haberi mi ?

Yorumu oyla      14      6  
Aliağalı 3 Mayıs 2018 Perşembe 11:35

Siz Izmir Büyükşehir Belediyesinin yıllardır Aliağa''ya tek bir çivi bile çakmadığını biliyormusunuz? Yada İBB İzsu yıllardır bitirmediği yeni şebekeyle Aliağaya ne işgenceler çektiriyor biliyormusunuz? Yada 2014 yerel seçimlerinde Aliağa''dan Kocaoğluna %40 oy gittiğini ama Aliağa Belediyesini kendi partileri kazanamadı diye sırf bu yüzden bu ilçeyi cezalandırdığını biliyormusunuz? Yada bu saydıklarımın hepsinin canı cehenneme!!.. Siz Serkan Başkan nasıl bir insandır, nasıl bir başkandır biliyormusunuz? Serkan Acar 2014 seçimlerinde Aliağa''da yerel siyaseti bitirmiş.. Bu ilçede köy, kasaba siyasetine son vermiş.. Projeleriyle şehrin çehresini değiştirmiş.. Aliağa''da 2014 yılının bir devrin bitişi, bir devrin başlangıcı olmasına sebep olmuş.. Ve Aliağa''da "Partiler Üstü" vizyona sahip bir Başkandır.. ADAM GİBİ ADAMDIR!!! Bilenler bilir, sloganıda; "Az Laf, Çok İş..." tir.. Hadi şimdi işinize bakın..

Yorumu oyla      13      11  
Aliağalı 3 Mayıs 2018 Perşembe 11:17

İşte tamda bu gördüğünüz şahıs gidip Aliağadaki hizmetler durdurulsun diye Büyükşehire şikayette bulunuyor..bilginize..

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila esnafın yanında
Bornova’da proje ve hizmetler vatandaşlarla birlikte belirleniyor. Bornova ...
İzmir'in 'abla-ağabey-kardeşler'i bu kez itfaiyede
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Abla-Ağabey-Kardeş”leri, bu kez Toros’taki ...
Çiğli'nin araç filosu büyüdü
Çiğli Belediyesi hizmet araçları filosuna her geçen gün yenilerini eklemeye ...
 
Urla Belediyesi’nden çocuklara yeni yuva
Yaka Mahallesi’nde yapılan yeni hizmet binasının açılışına Urla Belediye ...
İzmir'in anıt ağaçlarına hayat öpücüğü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralarında asırlık çınarların da bulunduğu ...
Kocaoğlu parayı verdi, Kılıçdaroğlu açtı... Başkan stada kendi adını verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  yüzde 75’i karşıladığı 64 milyona mal ...
 
Bayındır'da mis gibi festival: Başkan Kocaoğlu başarının sırrını anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle birlikte "çiçeğin başkenti" ...
Aliağa'da kriz! MHP'li Başkan Acar'dan Büyükşehir'e: Burada kan dökülür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi ilçedeki çalışmalar ...
Foça'da halk buluşması
Foça Kaymakamlığı’nca düzenlenen halk toplantıları, Yeni Bağarası Mahallesi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva