HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2021 Çarşamba - 12:41

Aliağa Belediyesi'nden vatandaşa bedava konut!

Aliağa Belediyesi’nden depremde zarar gören Sarı Konutlar için müjdeli haber geldi. Kentsel Dönüşüm projesiyle zarar gören binaları sil baştan yapacak olan Aliağa Belediyesi, hak sahiplerinden tek bir ücret almayacak.

Aliağa Belediyesi nden vatandaşa bedava konut!

Depremden sonra zor durumda kalan Sarı Konutlar sakinleriyle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 64 metrekare olan dairelerin 85 metrekareye çıkarılacağını ve 1,5 yıl içerisinde teslim edileceğini açıkladı. Başkan Acar, “Bizim tüm çabamız Aliağa’da yaşayan bütün hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm üretmek ve her birini mutlu görebilmek içindir. Atmış konutu modern mimari ile sil baştan yapıp teslim edeceğiz. Bu konuda desteklerini gördüğümüz Devletimiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza müteşekkiriz. Kentsel Dönüşüm Yasası sayesinde vatandaşlarımız kira bile ödemeyecek” dedi.Aliağa Belediyesi Meclis Salonunda Başkan Acar’ın anlatımını dikkatle dinleyen konut sahipleri, sürpriz açıklamaya alkışlarla teşekkür etti.

Aliağa Belediyesi, şehrin merkezindeki eski yapılarından olan ve son İzmir depremi sırasında büyük hasar gören Sarı Konutlar’ın kentsel dönüşümü için harekete geçti. Konutlar, Belediye tarafından yerinde kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek. Hak sahiplerine daireleri tamamlanana kadar kira yardımı da yapılacak. Deprem yönetmeliğine ve kent estetiğine uygun modern yeni daireler sahiplerine en fazla 18 ay içerisinde teslim edilecek.

HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK
Sarı Konutlar’da yaşayan hak sahipleriyle Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, binaların yenilenmesi karşılığında konut sahiplerinden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Müjdeli haberi coşkuyla karşılayan hak sahiplerinin alkışlarla teşekkür ettiği Başkan Acar, “659 ada 1 parselde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve AFAD’ın tespitlerine göre 2 ağır hasarlı ve 3 orta hasarlı bina tespit edildi. Bu nedenle çalışmalarımıza bu parselden başlamak istedik. 2+1 brüt 64 metrekare olan daireleri brüt 85 metre kareye yükseltiyoruz. Yeni binalar 2+1 ve zemin artı 4 kat olacak. Her katta 4 daire bulunacak. Yol üstü olması sebebiyle zeminleri dükkân yapmaya karar verdik. Konutları 18 ayda tamamlayıp sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Ama biz bu süreyi elimizden geldiğince kısaltarak 12 aya düşürmek istiyoruz. Talimatımız bu yönde” diye konuştu.

MAĞDURİYET YOK, KİRA YARDIMI VAR
Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kar amacı gütmediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sözlerine şöyle devam etti; “Konut sahiplerimiz devletimizin belirlediği kira yardımlarından da 18 ay boyunca faydalanabilecek. Kira yardımından yararlanmak için gerekli iş ve işlemleri de biz takip edeceğiz. Bu noktada Kentsel Dönüşüm Yasasıyla hizmet veren devletimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza da müteşekkiriz. Tüm unsurlarımızla ve her zaman sizlerin yanındayız.”

“ÖNEMLİ OLAN ALİAĞA’DA YAŞAYANLARIN MUTLULUĞU”
Aliağa’da kentsel dönüşümün Sarı Konutlarla başlayacağını sözlerine ekleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şöyle konuştu; “Deprem riskinin yüksek olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Son yaşanan şiddetli depremde İzmir’imizde pek çok bina yıkıldı,vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Aliağamızda da bu depremi şiddetli şekilde hissettik. Allah’a hamdolsun, bölgemizde yıkılan herhangi bir binamız ve can kaybımız yok. Önümüzdeki süreçte yine benzer depremlerin yaşanması ihtimali yüksek. Bununla ilgili tüm devlet kurumları, belediye ve vatandaşlarımız ile birlikte gelecekte de depremin olacağını ön görüp hazırlıklar yaparak tedbirlerimizi alma gayretindeyiz. En önemli tedbirlerden biri ise binalarımızın depreme dayanaklı olması. Bu projede gece gündüz demeden bizlerle birlikte çalışan tüm mesai arkadaşlarıma ve hak sahibi hemşehrilerime de destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim önem verdiğimiz tek konu Aliağa’da yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti, gülen yüzü ve mutluluğu” diye konuştu.

 
Başına silah ateşlenen yunus karaya vurdu
 
Altay'ın gözü Bursaspor maçında
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkut Başçı 31 Mart 2021 Çarşamba 17:50

Sarı binalar Aliağanın bam teliydi. Bu dokunuş ve mağdurların garanti altına alınması bizi sevindirdi. Aliağaya bir güzellik daha geliyor.

Yorumu oyla      2      3  
31 Mart 2021 Çarşamba 15:21

Sonra zimmet çıkmasın da!

Yorumu oyla      3      4  
31 Mart 2021 Çarşamba 14:40

ne yapsınlar arkadaşım başkası yapmıyor diye onlar da mı yapmasın?

Yorumu oyla      2      4  
TLG 31 Mart 2021 Çarşamba 13:37

depremde zarar gören diğer kişilere niye benzer yardım yapılmıyor. Boyle şovlar çok itici oluyor. Önce adalet gerekli. hak yememek gerekli dağıttığınız kendi paranız değil halkın parası. Dağıtmadan önce iyi düşünmek gerekli

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur, Konak'taki iki yılını anlattı: Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, seçildiği günden bu yana ilçede yürütülen ...
Çiğli'de dijitalleşen tiyatronun geleceği konuşuldu
Çiğli Belediyesi tarafından, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Başkan Sandal'dan 'trafo' açıklaması: Yakında müjdeyi vereceğiz
Adalet Mahallesi'nde Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına ...
 
Çeşme’de atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Çeşme Belediyesi ekosistem ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan ...
Karşıyaka’da ‘eczane destek personeli’ yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Eczacılar Odası iş birliğiyle istihdam ...
Bucalı gençler dünyaya bilimle açılacak
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi,  Japonya Girişimcilik ...
 
Bergama’da geri dönüşüm kutuları dağıtıldı
Bergama Belediyesi tarafından 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ilçede faaliyet ...
Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması
Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak ...
Başkan Ceritoğlu Sengel’den tedbir ve umut çağrısı
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel artan koronavirüs ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva