HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2019 Çarşamba - 16:15

Aleyna Can cinayeti davasında karar

İstanbul Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın silahla vurularak öldürülmesine karıştıkları gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan iki sanığın beraatine, tutuklu sanığın "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Aleyna Can cinayeti davasında karar

İstanbul Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın silahla vurularak öldürülmesine karıştıkları gerekçesiyle birisi tutuklu 3 sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, 2 sanığın beraatine karar verirken, tutuklu sanığı da "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Vural, tutuksuz sanıklar Bayram Ekici ve Ercan Ekici ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Mesut Vural, "Olay yaşandığı için üzgünüm. Aleyna Can'ı önceden tanımıyorum. Aramızda herhangi bir sorun yoktur. Zaten olaydan sonra telefonla ambulansa haber verdim. Olayın şokuyla da panikleyip uzaklaştım. Keşke böyle olmasaydı. Silahın içinde mermi olduğunu bilmiyordum. Yanlışlıkla diğer sanıkları ya da kendimi de vurabilirdim. Tahliyemi talep ederim" dedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu.

Aleyna Can'ın ailesinin avukatı Kübra Süleyman, sanık Bayram Ekici hakkında daha önce Aleyna Can'ı alıkoyduğu gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildiğini belirterek, "Bu uzaklaştırma kararının akabinde bu olay meydana gelmiştir. Sanıkların cezadan kurtulmak amacıyla senaryo yazdıklarını düşünüyoruz. Eğer olay kaza ile gerçekleştiyse niye olay yerinden kaçmışlardır? Hemen ambulansı çağırabilirlerdi. Aynı zamanda kamera görüntülerini silmeye çalışmışlar. 3 sanığın da 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Bayram Ekici ile Ercan Ekici'nin üzerilerine atılı kasten öldürme suçunu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Diğer sanık Mesut Vural'ı ise "bilinçil taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin de devamını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise sanık Mesut Vural'a 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası, sanık Bayram Ekici'ye de 6 ay hapis ve 500 lira adli para cezası verilmesine hükmetti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 17 yaşındaki Aleyna Can'ın 30 Kasım 2017'de Kartal'da bulunan bir odada silahla vurularak öldürüldüğü anlatılmıştı.

Aleyna Can'ın erkek arkadaşı olan sanık Bayram Ekici'nin olaydan önce Cevizli Mahallesi Karabük Caddesi'nde bir oda kiralayarak kalmaya başladığı aktarılan iddianamede, daha sonra buraya Aleyna Can'ın geldiği ve birlikte kalmaya başladıkları, olay günü de yanlarına diğer sanıklar Mesut Vural ile Ercan Ekici'nin geldikleri belirtilmişti.

İddianamede, olay günü Mesut Varol ve Ercan Ekici'nin dışarıda gezdikten sonra akşam saatlerinde tekrar odaya geldikleri, odada bulunan Bayram Ekici ile Aleyna Can'ın yanına oturdukları, bu sırada çekmecede bulunan silahı ellerine aldıkları, tetik düşürmek suretiyle ateşleyerek Aleyna Can'ı vurarak öldürdükleri kaydedilmişti.

İddianamede, 3 sanığın Aleyna Can'ı öldürmeleri hususunda birbirlerini suçlayıcı savunmalar yaptıkları belirtilerek, "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. (AA)

 
Irak'ın kuzeyinde PKK'ya ağır darbe
 
CHP'li Purçu'dan Yavaş'la Roman sorunları zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyinde PKK'ya ağır darbe
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Haftanin bölgesine düzenlenen ...
Foça kıyılarında petrol atıkları için çalışmalar sürüyor
İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir sanayi tesisinin atık havuzunun ...
İzmir'de, yaya güvenliği etkinliği
İzmir'de 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' etkinliğinde, yaya güvenliğine dikkat ...
 
Bütün dünya soruyor: "Kaşıkçı'nın cenazesi nerede"
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti ...
Yunan bakandan Türkiye’ye mali destek çağrısı
Yunanistan 'ın Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Kumuçakos, sığınmacılar ...
Yolcu minibüsü yayaya ve refüje çarptı: 3 yaralı
Kırıkkale'de yolun karşısına geçmek isteyen yayaya çarpan minibüs, refüje ...
 
Evine sipariş getirmeyen dönerci dükkanını baltayla bastı
Bursa'da bir kişi, aradığı dönerciden evine sipariş getirilemeyeceğini ...
Siyanürlü katil hakim karşısında: Duruşmada 'kırmızı gözlü' diyaloğu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma (39)  ve babası Mehmet Kalkan'ı ...
İzmir'deki dev zehir operasyonuna 5 tutuklama!
İzmir'de bir minibüste yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu ele geçirilen ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva