HABERLER>SAĞLIK
21 Aralık 2016 Çarşamba - 11:04

Alerjenlerin yüzü İzmir’deki gıda merkezinde gülüyor!

Alerjen olduğu için uzun yıllardır tatlı ve unlu mamul tüketemeyenlerin yüzü Alsancak’ta gülüyor. Glütensiz üretimi alternatif mutfağa dönüştüren SEM Ekmek Alsancak ekibi; alerjenler, veganlar, sporcular başta olmak üzere kişiye özel üretimleriyle ithal piyasaya alternatif oluyor.

Alerjenlerin yüzü İzmir’deki gıda merkezinde gülüyor!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye genelinde giderek artan alerjenleri mutlu edecek kişiye özel mutfak Alsancak’ta hizmet veriyor.

Yaz ayları başında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki SEM Ekmek Alsancak olarak hizmet veren sağlıklı gıda merkezi, Anti Glüten markasıyla kişiye özel üretim yapıyor.

Uzun yıllardır alerjen olduğu için unlu mamul ve tatlı türü ürünleri yiyemeyenlerin yüzünü güldüren firma, alanında uzman şeflerin yer aldığı 6 kişilik bir ekiple müşterinin tercihine göre unsuz, sütsüz, yumurtasız ve her türlü alerjenin alternatife dönüştürülebildiği pasta, kurabiye, gevrek, poğaça, cheesecake, kek gibi birçok ürünü üretiyor.

Kişiye özel üretimde Türkiye’de ilk olduklarını ifade eden SEM Ekmek Alsancak, AGluten  işletme sahibi Behiç Budak, çalışmaları Egedesonsöz’e değerlendirdi.

ALTERNATİF MUTFAK 
Glütensiz üretim hakkında bilgi veren Budak, ”SEM Ekmek 3 yıldır faaliyetini sürdürüyor. Özelliği ise beyaz un kullanmadan diğer meyve unları kullanılarak ekmek üretimi yapılıyor. Alternatif bir ekmek üretimi mevcut. Aynı zamanda glütensiz ekmek üretimi mevcut. Biz de bu glütensiz üretimi atölye haline getirdik. Bu atölyede tamamen alternatif mutfak diyebileceğimiz bir üretime başladık. Bir kişi bize gelerek alerjenlerini söylediğinde bunları koymadan özel bir üretim yapabiliyoruz. Mesela yumurta alerjisi olan birine yumurtasız pasta yapabiliyoruz. Veya laktoz alerjisi yani süt alerjisi olan birine alternatif doğal ürünler, mesela Hindistan cevizi sütü, badem sütü gibi ürünler kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

ALERJENLER, VEGANLAR, SPORCULAR, SAĞLIKLI BESLENENLER
Kişiye özel üretimde herkese yönelik üretim yapıldığını ifade eden Budak, “Burada hedef kitlemiz buğday alerjisi olanlar, glüten alerjisi, laktoz alerjisi olanlar.  Bunların dışında kendi tercihi olarak Vegan olanlar, hayvansal ürün kullanmayanlar için özel üretim yapabiliyoruz. Sporcular düşük karbonhidratlı ürün siparişi verebiliyor” diye konuştu.

ŞEKERSİZ UNSUZ TATLI
Budak, “Biz ürünlerimizi verilen siparişe göre üretiyoruz. Yani kendi tercihinize göre hem tatlı yiyorsunuz, hem de şekersiz ve unsuz bir şekilde bunu vücudunuza alıyorsunuz. Hem daha lezzetli daha sağlıklı. Bizim şefimizin eğitimi bu yönde olduğu için istenileni alternatif yöntemlerle yapabiliyor.  Mesela yumurta tutucudur. Onun yerine muz gibi sebze meyveler  kullanabiliyor. Ve aradaki farkı asla fark edemiyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK FİYATLI İTHAL ÜRÜNLERE KARŞI
Piyasada glütensiz ürünlerin çok yüksek fiyatlara ithal olarak satıldığını söyleyen Budak, “Menümüzde yaklaşık 30 çeşit ekmek, yaş pastalar, kurabiyeler, cheesecake, gevrek, poğaça, vegan menüler olarak çok çeşitli ürün yelpazesi var.   Bu alanda glütensiz ürünler yapan piyasada hep ithal firmalar var. Bazı marketlerde bulabildiğiniz bu ürünlerin fiyatları çok yüksek seviyede. Bizde bu fiyatlar daha uygun normal glütensiz ekmek 4 - 5 TL,  civarında. Marketlerde 20 -30 TL arasında aldığınız ithal kurabiyeler bizde 10 TL. Bunların yanı sıra bir pastaneye gidip ‘ben pastada bu ürünleri istemiyorum’ dediğiniz zaman şok yüksek fiyatlar çıkabiliyor karşınızda. Onların üretimi seri olduğu için size özel pastaya zaman ayıramayabiliyorlar. Ama bizim işimiz bu alan olduğu için sizin tarifinize göre 4 kişilik bir pastayı 40 TL civarında yapabiliyoruz. Bu kişiye özel üretim yöntemi Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşiyor. Mesela un kullanılmadan yapılan bir gevrek 4 adeti 12 TL civarında” dedi.

SİZ HAYALİNİZİ SÖYLEYİN BİZ YAPALIM
Firma olarak büyüme hedefleri olmadan butik olarak üretim yapmak istedikleri ifade eden Budak, ”Siz istediğiniz ürünleri çıkarın hayalinizdeki pastayı söyleyin yeter. Bir siparişi sabah verseniz akşama doğru alabiliyorsunuz. Müşterinin bizimle buluşması zor oluyor ama ulaşınca da bırakmıyorlar. Son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çoğu alerjenler ürün bulmakta sıkıntı çekiyor. Bu anlamda kişiye özel üretim yapan yerlere desteklerin verilmesi gerekiyor. Gerekli destek üreticilere verilmeyince ‘neden ithal ürünler var’  deniyor” şeklinde konuştu.

 
Balbay hükümeti 'gün ışığı'na davet etti!
 
İzmir’in tarihi çarşısı 24 saat izlenecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Yücegönül 23 Aralık 2016 Cuma 13:18

Çok iyi bir haber. Çok güzel

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lösemili çocuklar zamanı durdurdu!
Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemili ...
Bakanlık kara listeyi açıkladı: İzmir ve Ege’den hangi firmalar var?
Taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, ...
Bornova'da sağlıklı buluşma: Masada tiroid!
Bornova Belediyesi uzman doktorlarla Bornovalıları buluşturmaya devam ...
 
Uzmanlardan yoğurtta hijyen uyarısı
Sokaklarda satılan sütten yapılan yoğurdun zararlı mikroorganizmalar içerebileceği, ...
Ağrı kesici Nurofen'e rekor ceza
Avustralya'da federal mahkeme, ağrı kesici ibuprofen içeren Nurofen'in ...
Eşrefpaşa Hastanesi: Göz tembelliğine dikkat!
İzmir’in asırlık sağlık kuruluşu Eşrefpaşa Hastanesi, yaşın ilerlemesiyle ...
 
İzmirli sağlıkçılardan Murat Boz’a tepki: Böyle bir sanatı…
Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 'Dönerse Senindir' ...
İzmir’deki ‘kopan kulak’ dehşetine ikinci suç duyurusu!
İzmir’de solunum yetmezliği nedeniyle özel hastanedeki tedavisinde kulağı ...
İzmir'deki hastanede teröre 'siyah kıyafetli' tepki!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva