HABERLER>SAĞLIK
20 Aralık 2016 Salı - 14:49

Lösemili çocuklar zamanı durdurdu!

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklar, sosyal medyada dünya çapında popüler bir uygulama olan 'Mannequin Challenge' ile zamanı durdurdu. Hastane'de düzenlenen yılbaşı kutlaması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çocukların aileleri ve hastane personeli

Lösemili çocuklar zamanı durdurdu!

KİTVAK-Kemik İliği ve Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için yılbaşı  kutlaması düzenledi. Çocuklar, 'Bayram Abla' animasyon ekibinin noel baba, noel kız, örümcek adam ve kovboy kıyafetleri giyen animatörleri ile keyifli anlar geçirdi. Zorlu tedavi süreçlerinden geçen çocuklar, aileleri ve hastane personeli sosyal medyada hızla yayılan 'Mannequin Challenge' ile mutlu geçirdikleri dakikaları dondurdu. Yapılan çekim sırasında oldukça eğlenen çocuklar, yeni yıl pastası kesti. 2017 yılından neler beklediği sorulan çocuklar, hediye yerine eve ya da gezmeye gitmek istediklerini söyledi. Sterilize edilmiş ortamda tedavi gören çocuklar, bu ortamın dışına çıkamadıkları için eğitim ve oyun aktivitelerini de hastane içerisinde gerçekleştiriyor. Özel anların dışında ziyaretçi kabul edilmeyen merkezde çocuklar sadece refakatçi aileleri ve hasta arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Bu nedenle çocukların yaşadıkları nadir anlardan birini dondurması farklı bir anlam kazandı.

2017'DEN SAĞLIK İSTEDİLER

Partiye katılan çocuklardan 5 yaşındaki İbrahim Efe Gök, yeni yılda hediye yerine sadece evine ve gezmeye gitmek istediğini söyledi. 13 yaşındaki Sevim Çelik de "2017'de inşallah iyileşirim. Okula gitmek istiyorum. Otelde tatile gitmek istiyorum. Gezmeyi istiyorum" dedi. Gülsen Atıcı ise oğlu Anıl'ın 7 aydır tedavi gördüğünü belirterek, "2016 çok çok zordu. 2017 yılından sağlık bekliyoruz, başka hiçbir şey değil. Hiç bir şeyi yokken birden çıktı. İnşallah birden gidecek. 2017'den sağlık ve mutluluk bekliyoruz" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, 2017 yılına umutla girdiklerini belirterek, "Mutlu, huzurlu bir Türkiye, sağlıklı çocuklar ve güzel bir gelecek için yeni yıla merhaba diyoruz. 2017 yılından umutluyuz" dedi. 

'ONLARI BÖYLE MUTLU GÖRMEK UMUT VERİYOR'

Çocukları partide eğlendiren 'Bayram Abla' animasyon ekibinden Rus uyruklu Galina Emir ve kızı Anna Kolomeyçuk partide çocuklarla birlikte eğlendiklerini ifade etti. Kolomeyçuk, 13 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Ben 9 Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünde öğrenciyim. Normalde profesyonel olarak çalışıyoruz ama buraya gönüllü olarak geldik. Çocuklara moral vermek için geldik. Dün nasıl hissedeceğimi düşündüm, ama onları böyle mutlu görmek umut veriyor, umarım iyileşecekler."

'PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü silahlı saldırı hakkında görüşü sorulan Galina Emir, "Çocukların ulusu yoktur. Çocuklar her yerde çocuk. Rus, Türk fark etmez" dedi. Anna Kolomeyçuk ise haberleri izlediğinde provokasyon olduğunu düşündüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler düzelmeye başlamışken bu olayın meydana gelmesi bana provokasyon olduğunu düşündürdü. Bugün Moskova'da Halep ile ilgili toplantı gerçekleşecek. İki ülke arasında ilişkilerin bozulacağını düşünmüyorum. Ben de turizm okuyorum, umarım bu yıl turistler gelecek. Ben hayatımın yarısını Türkiye'de geçirdim. Rusya'daki akrabalarım ve buradaki arkadaşlarım arasında köprü olmak istiyorum. İki ülke arasında ilişkilerin iyi olmasını istiyorum." (DHA)

 
Şehide veda: Afyon’da gözyaşları sel oldu
 
İzmir'de trafiğe nefes aldıracak tünele teklif yağmuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık kara listeyi açıkladı: İzmir ve Ege’den hangi firmalar var?
Taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, ...
Bornova'da sağlıklı buluşma: Masada tiroid!
Bornova Belediyesi uzman doktorlarla Bornovalıları buluşturmaya devam ...
Uzmanlardan yoğurtta hijyen uyarısı
Sokaklarda satılan sütten yapılan yoğurdun zararlı mikroorganizmalar içerebileceği, ...
 
Ağrı kesici Nurofen'e rekor ceza
Avustralya'da federal mahkeme, ağrı kesici ibuprofen içeren Nurofen'in ...
Eşrefpaşa Hastanesi: Göz tembelliğine dikkat!
İzmir’in asırlık sağlık kuruluşu Eşrefpaşa Hastanesi, yaşın ilerlemesiyle ...
İzmirli sağlıkçılardan Murat Boz’a tepki: Böyle bir sanatı…
Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 'Dönerse Senindir' ...
 
İzmir’deki ‘kopan kulak’ dehşetine ikinci suç duyurusu!
İzmir’de solunum yetmezliği nedeniyle özel hastanedeki tedavisinde kulağı ...
İzmir'deki hastanede teröre 'siyah kıyafetli' tepki!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ...
İzmir’de şok suçlama: Yeni doğan bebeğin kulağı koptu!
Solunum problemi nedeniyle İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edilen bebeğin, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva