HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2020 Çarşamba - 15:14

AKUT Başkanı Şalcı isyan etti: Polise şikayet edeceğiz!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı İzmir genelinde atık giysi toplama kutularına kendi isimlerini yazan firma hakkında yasal işlem başlattıklarını açıkladı. Şalcı, “Bahsedilen firma bunu biraz üçkağıda çevirdi. Biz de durdurma kararı aldık. Kutuların toplatılmasını talep ettik. Kutuları toplamazlarsa bizim ismimizi kutuların üzerinde kullanmaya devam ederse polise şikayet edeceğiz” dedi.

AKUT Başkanı Şalcı isyan etti: Polise şikayet edeceğiz!

EGEDESONSÖZ- Türk Kızılayı’nın İzmir genelinde başlattığı atık giysi toplama projesini uzun bir süre yürüten Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tüketim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve HM Farah Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile sözleşmesi yenilenmeyince cadde, meydan ve bulvarlara yerleştirdiği kutuları kaldırılmadı. Kızılay’ın önce noterden ihtarname çektiği ve daha sonra hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu firma bir hafta içinde tüm kutuların üzerindeki logoları AKUT Arama Kurtarma Derneği haline getirdi.

Kızılay, yeni yaptığı ihale ve sözleşme kapsamında giysi toplama ve yardım destek işini başka bir firmaya verirken şirkete ise alanları terk etmesi uyarısında bulundu Mundo Tekstil’in Kızılay’a alternatif olarak kullandığı AKUT Arama Kurtarma Derneği de duruma isyan etti.

İSMİMİZİ KULLANMAYIN!
AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı yaptığı açıklamada daha önce Kızılay ile çalışan şirketin kendilerini kandırdığını anlattı.

Şalcı, “Biz konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanvekiliyle de görüştük. Süreci şöyle planlıyorduk; önce yerel belediyelerle sözleşme yapmak sonra da kutuları koymak. Bahsedilen firma bunu biraz üçkağıda çevirdi. Biz de durdurma kararı aldık. Kutuların toplatılmasını talep ettik. Araya pandemi süreci girdiği için kutuları toplayamıyorlar. Onlarla en son yaptığımız görüşmede ‘belediyelerle sözleşme yapmadan hiçbir yere kutu koymayacağız. Var olanları da toplayacaksınız’ dedik. Pandemi sürecinin ardından bayramdan sonra hemen kutuların tamamını toplatacağız. Resmi yazımızı belediyeye yazdık. Büyükşehir belediyesi ile de görüştük. Mutabakatı sağladık. Kutuları toplamazlarsa bizim ismimizi kutuların üzerinde kullanmaya devam ederse polise şikayet edeceğiz. Yasal yollara başvuru yapacağız” diye konuştu.

BİZE ETİK GELMEDİ
Üzerinde “AKUT” logosu ve yazısı bulunan kutuların kesinlikle kaldırılması konusunda kararlı olduklarını da anlatan Şalcı, “Bu biraz yumuşak ve hassas bir süreç. Burada asıl parayı kazanan şirketlerdir. Kurumların isimleri kullanılarak para kazanılması, insanların niyetlerinin dışında işler yapılması söz konusudur. Çünkü insanlar ‘bağış’ olarak veriyor. Vatandaş fakirlere yardım gibi görüyor. Ama öyle değil. Bunların oradan alınıp satılması bize çok etik gelmedi” dedi.

Firma ile yaptıkları görüşmede “bütün atık toplama kutularının üzerinde her şey şeffaf bir şekilde yazılacak” şartını getirdiklerini anlatan Şalcı, “Buradan para kazanıldığını, ne kadarının AKUT’a gittiğini, kimlere burs verildiğinin yazılmasını istedik. Biz ayrıca bazı STK’lara da toplanan paralardan bağış olarak verilmesini öngörmüştük. Bunlar olmayınca biz sözleşmeyi yapmadık” diye konuştu.

MARKAMIZI RİSKE ATAMAYIZ
Firmaya, “üzerinde AKUT yazan tüm kutuları toplayın, adımızı da kullanmayın” uyarısını net bir şekilde yaptıklarını söyleyen Şalcı, “

Bizim görüşmemizde beledilerle yapılacak sözleşmede AKUT ve şirket birlikte sözleşme yapacaktı. Bu sözleşme yapıldıktan sonra da şeffaf bir süreç yürütülecekti. Biz büyük bir markayız. Kimse kusura bakmayacak. Biz 3-5 kuruş için markamızı riske edemeyiz” dedi.

BU İŞE GİRMEK İSTEMİYORUZ
Süreç içinde kendilerini rahatsız eden bir takım gelişmelerin olduğunu anlatan Şalcı, “Biz şu ana kadar hep kurallar üzerinden gittik. Yasal olmayan bir şey olmasını istemedik. Valilik ve belediyeden izin almadan şirket bu kumbaraları yani kutuları buraya koyamaması gerekiyor. Yasal boşluktan yararlanıyorlar. Sözleşmeler olmadan biz bu işe girmedik. Bizim uzmanlık alanımızda böyle bir iş yok. Bu iş bize etik gelmediği için işe girmek istemiyoruz” diye konuştu.

BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR
Türk Kızılayı ile AKUT arasında hiçbir problemin olmadığının altını çizen Şalcı, “Biz bu konuyu Kızılay yetkilileri ile görüştük. Kendilerine de açık bir şekilde ifade ettik. Firma bizi karşı karşıya getirerek bunu biraz tuhaf bir şekle sokmaya çalışıyor. Kızılay’ın İzmir şubesi yetkileriyle de görüştük. Bizim gerçekten paraya, maddi desteği ihtiyacımız var ama bu işin etik ve ahlaki yapılması gerekiyor” dedi.

 
Kütahya'da utanç: 83 yaşındaki komşuya cinsel saldırı!
 
Eski erkek arkadaşının yüzüne kezzap attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O kentlerde yasağa uyulmadı, vaka sayıları arttı!
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, yapılan düğün ve mevlitler ile ...
Antalya'da tatilciler maskeyle güneşlendi
Antalya'da 1 Haziran itibarıyla sahile giriş yasağının kalkmasının ardından ...
OHAL sonrası TSK'da 4562 personel ihraç edildi
OHAL'in kaldırılmasından bu yana Milli Savunma Bakanı Akar'ın onayıyla ...
 
Otobüs şoförü 12 kişiye korona bulaştırdı
Mersin'den Van'ın Tuşba ilçesinde gelen ve otobüs firmasında şoför olarak ...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?
65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor ancak pazar ...
Diyanet verileri açıkladı: İzmir'de kaç cami var?
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) illerde bulunan cami sayılarını kamuoyu ...
 
Azerbaycan'la vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı
Resmi Gazete'de Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan 'Vize Muafiyeti ...
1 Haziran sonrası 2 milyonluk 'korona' göçü!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen seyahat yasağı kalkar kalkmaz ...
Meles'e düştü, itfaiye kurtardı!
İzmir'in Konak ilçesinde, 5 metre yükseklikten Meles Deresi'ne düşen kişi, itfaiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva