HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2018 Çarşamba - 16:09

Akşener kurmaylarını İstanbul’da topladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı Toplantısı’nı İstanbul’da yaptı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Genel Sekreter Aytun Çıray, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, “Türk Milleti adına seçimlerin erkene alınmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu takdiri ilahidir.

Akşener kurmaylarını İstanbul’da topladı

Meral Akşener kurmaylarını İstanbul’da topladıAytun Çıray açıklamasında şunları söyledi:
“Sayın Bahçeli AKP ile birlikte bu ülkeyi 2019 seçimlerine taşıyamayacaklarını, Türkiye’yi yönetemediklerini ikrar etti. Küçük ortak bu defa Sayın Erdoğan’ı yakmaktadır. Önümüzdeki erken seçimde AKP belli sayıda da olsa Meclis’e girecekken, bu defa Sayın Erdoğan siyasetten tasfiye olacaktır. Kendilerine ‘yaklaşmayın, çarpılırsınız’ siyasi uyarı levhasının asılması uygundur.

SEÇİMİN İKİ NEDENİ VAR
Erken seçim talebinin arkasında iki neden var. Birisi yükselen İYİ Parti korkusu. Bu korku birbirine en ağır sözlerle hakaret eden iki kişiyi bir araya getirip koalisyon kurdurdu. Diğer neden ise başarısızlıklarının artık ellerine geçirdikleri medya gücüyle de örtülemeyecek boyutlara gelmesidir.

PARAYI NASIL BULACAKLAR
Bu yıl içinde ödemeleri gereken dış borç miktarı 185 milyar dolar. Finanse edilmesi gereken cari açık 53 milyar dolar. Önümüzdeki bir yıl içinde ekonominin ihtiyaç duyduğu yabancı kaynak 238 milyar dolar düzeyinde. Saray koalisyonu tükenen ekonomik ve siyasal itibarları nedeniyle bu parayı bulamayacaklarını biliyor.


DOLAR 7, MAZOT 8 LİRA OLACAK
Böyle bir tabloda biliyorlar ki seçimler 3 Kasım 2019’da yapılırsa dolar 7, Euro 8.5, benzin 8.5, mazot 8 lira olacak ve ekonomi dipsiz bir çakılışa geçecek. Koalisyon ortakları Türk milletini daha korkunç ve acı sonuçlarla yüzleşmeden acilen seçimlere götürmek istiyorlar.

NAFİLE TEŞEBBÜS
Erken seçim Meral Akşener’in önünü kesmeye yönelik nafile bir teşebbüstür. İYİ Parti Başkanlık Divanı varlığını borçlu olduğu ve kendisini adadığı Türk Milleti adına seçimlerin erkene alınmasından büyük bir mutluluk duymaktadır. Türkiye’nin yeniden kurtuluşu ve kuruluşu böylece beka meselesini ortaya çıkartanlar tarafından öne çekilmiştir. Bu takdiri ilahidir. İyiliğin önünü açıyorlar.

GERÇEĞİN BULANDIRILMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
İYİ Parti’nin erken seçimlere katılacağı gerçeğinin bulandırılmasına asla tahammül ve müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Siyasi Partiler Kanunu’na göre, siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM’de grubunun bulunması şarttır. İYİ Parti Başkanlık Divanı İyi Parti’nin ilgili yasalardaki hukuki şartları yasal süreçler ve sınırlamalar dahilinde tamamen, yani hiçbir yoruma tabi tutulamayacak bir kesinlik ve açıklık içinde eksiksiz olarak yerine getirmiştir.

SEÇİME GİREMEMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ
İYİ Parti’nin hukuksuzluğun adeta kural haline getirildiği izleniminin bir alışkanlığa dönüştüğü bir siyasi vasatta dahi seçimlere girmesinin engellenebileceği düşünülemez. Çünkü partimizin seçime katılmanın tüm hukuki şartlarını yerine getirdiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kayıtlarına geçmiştir. Yani en yüksek yargı organınca tescillidir. Hiçbir gün İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engelleyemez, engellemeyecektir… Türkiye eğer bir defa kanunları tartışmaya başlarsa, Türkiye bir aşiret devleti olur. Burası aşiret devleti değildir. Şunun ya da bunun yorumlarıyla kanunlar uygulanamaz.

22 HAZİRAN’DAN SONRAKİ TÜM SEÇİMLERE KATILIRIZ
İYİ Parti Başkanlık Divanı, İYİ Parti’nin sezimlere katılmak için bütün yasal koşulları yerine getirdiği 22 Aralık 2017 tarihinden altı ay sonra yani 22 Haziran 2018 tarihini izleyen her seçime katılabileceği gerçeğinin her türlü tartışmanın ötesinde olduğunu deklare eder. Bu konuda şüphe uyandırmaya çalışanlar, ya korku dağları bekler sözündeki kadar büyük bir korkuya düşmüş olanlardır veya milletimizin zihnini bulandırmaktan medet umacak kadar acziyet içine düşmüşlerdir.''(Hürriyet)

 
YÖK yeni sınav tarihini açıkladı!
 
Erken seçim kararı sonrası İYİ Partili Ulupınar konuştu: Seçime giriyoruz ve geliyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK yeni sınav tarihini açıkladı!
24 Haziran'da seçimin yapılması durumunda 23-24 Haziran 2018 olarak ilan ...
Bu da oldu: Yaşlı erkeklere 'gay' şoku!
İstanbul'da yaşlı erkekleri fuhuş pazarlığı ve uyuşturucu madde satın ...
EGEMM, yayın hayatına başladı
Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM),  yeni vizyonu ...
 
Askerlerin hayatını kurtardı, patlamada öldü
Siirt'in Yazlıca Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında ...
Metrobüsteki şırıngalı hemşirenin cezası belli oldu
Ercan P., metrobüsle evine gittiği sırada hemşire Semra H.’nin şırıngalı ...
İzmir'de Arnavutça ders zamanı
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Arnavutluk ...
 
BM Suriye Özel Temsilcisi Ankara'ya geliyor
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Ankara’da temaslarda bulunacak. ...
Akılalmaz olay! Kadınlar araya girdi
Yoldan geçen bir grup kadın, dövülen gençleri korumak için araya girip, ...
İzmir'deki fabrikada yangın paniği!
Menderes ilçesindeki unlu mamul üretim fabrikasında çıkan yangın, büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva