HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2016 Cumartesi - 14:15

Akşener'den 'Selin Sayek Böke' tepkisi

Genel başkan adayı olan Meral Akşener, seçilmesi durumunda başbakan olabileceğini söyledi. Akşener, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye yönelik "saygısız siyaset dili"ne de tepki gösterdi.

Akşener den  Selin Sayek Böke  tepkisi

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, genel başkan olması durumunda başbakan olabileceğini söyledi. Akşener, "MHP potansiyeli gereği başbakanlığı alacaktır" dedi.

CNN TÜRK'te Hakan Çelik’in konuğu olan Meral Akşener, MHP’de muhtemel kurultay, mahkeme kararı, başkanlık tartışması gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Akşener, MHP’nin potansiyelinin yüzde 12’nin çok üzerinde olduğunu söyledi. MHP’nin milliyetçi muhafazakar kesimden de merkez soldan da oy alabileceğini söyleyen Akşener, “AKP seçmeni ile CHP seçmeni birbirine oy vermiyor. MHP her iki taraftan da oy alabiliyor” ifadelerini kullandı.

MHP’nin önemli bir oy potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Akşener, “MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum” şeklinde konuştu.

"Bugün seçim olsa MHP’nin baraj sorunu olur mu?" sorusu üzerine Akşener, “MHP’de bir baraj sorunu görmüyorum. Belki görmek istemiyorumdur. Esasında MHP’nin ülkenin önemli bir potansiyeli olduğuna ama hayata, harekete geçiremediğine inanıyorum. Biz yaparız deme konusunda inanma eksikliğine işaret ediyorum. Kongremizi yapar seçilirsek çok çalışacağız, paradigma değişikliği yapacağız” dedi.

Başkanlık tartışmalarına ilişkin görüşlerini de dile getiren Akşener, başkanlık sisteminin Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden tartışıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin parlamenter sistemi benimsediğini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu: “Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih itmiştir. Senato vardı eskiden. Uygulaya uygulaya, öğrene öğrene giderler. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu ABD’dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimizin odaklanmamız yerine yeninden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A’dan Z’ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur.”

BAŞKANLIĞA "HAYIR"
Başkanlık tartışmalarına ilişkin görüşlerini de dile getiren Akşener, başkanlık sisteminin Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden tartışıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin parlamenter sistemi benimsediğini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu: “Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih itmiştir. Senato vardı eskiden. Uygulaya uygulaya, öğrene öğrene giderler. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu ABD’dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimizin odaklanmamız yerine yeninden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A’dan Z’ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur."

Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’ye de destek verdi. AK Parti döneminde siyasetin dilinin çok saygısız bir hal aldığından yakınan Meral Akşener; “Sayın Böke ile ilgili yayınlar ve yapılan yorumlar, saygısızlıktır, ayıplıyorum, kınıyorum” dedi.

 
İzmir’den iddia: Yunanistan ‘Zürafa’yı işgal edecek!
 
Çavuşoğlu açıkladı: Suudi Arabistan İncirlik’te…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da gece yarısı kritik telefon mesaisi!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün gece telefonla görüştü.
Sertel’den TRT’ye yaylım ateşi: Savcılığa gidecek!
CHP İzmir Milletvekili, alt komisyonu toplantısında TRT Genel Müdürlüğü’ne ...
Kılıçdaroğlu İzmir’in parti eğitmenlerini ağırladı
İzmir’de 3.5 yılda 5 bin üyeye eğitim veren CHP'li parti eğitmenleri, ...
 
AK Partili vekilden kadına şiddete karşı ilginç teklif!
AK Parti Isparta milletvekili Sait Yüce, kadına şiddetin çözümüyle ilgili ...
'Yıldırım' müjde: 2017'de başlıyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars ...
AK Gençlik İzmir'in 'A Takımı' belli oldu
Nurettin Taşçı'nın istifasının ardından Genel Merkez tarafından AK Parti ...
 
CHP Çiğli’de flaş gelişme: 4 üye disipline!
Başkan Arslan’a muhalif Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman ...
Şahin: Arınç ve Çelik kovsanız ayrılmaz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç ve Hüseyin ...
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ayin tatili
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva