HABERLER>EGE
5 Aralık 2019 Perşembe - 11:42

Aksaray'dan sonra bir skandal daha! Otizmli ailenin kapısına bıçakla dayandı

Denizli'nin Tavas ilçesinde, otizmli çocuğun gürültüsünden rahatsız olduğu öne sürülen Cemal D., elinde bıçakla komşusu Ahmet Ç.'nin kapısına geldi. Bu anlar, Ahmet Ç.'nin diğer komşusu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde Cemal D.'nin, Ahmet Ç.'nin kapısı önünde elinde bıçakla beklediği ve sinirli tepki gösterdiği anlar yer alıyor.

Aksaray dan sonra bir skandal daha! Otizmli ailenin kapısına bıçakla dayandı

Olay, 30 Kasım'da, Tavas'ta meydana geldi. İlçede butik işleten Ahmet Ç., iddiaya göre, ailesi ve otizmli torunu ile yakınlarının nişanına gitmek için evde hazırlanmaya başladı. Bu sırada üst kat komşuları, otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu. Çocuğun gürültü yaptığını ileri süren komşu Cemal D., elinde bıçakla Ahmet Ç.'nin kapısına dayandı. Ahmet Ç.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Cemal D., emniyetteki işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Ahmet Ç., olayın ardından üst komşusu hakkında şikayetçi oldu. Emniyetteki ifadesinde yaşadıklarını anlatan Ahmet Ç.'nin, torununun otizmli olması nedeniyle bazen hareketli olduğunu ve durduramadıklarını söylediği belirtildi.

'TELEFONDA KONUŞTUKTAN SONRA KAPIYA GELDİ'
Komşusunun gürültü nedeniyle kendisini telefonla aradığını belirten Ahmet Ç., ifadesinde şunları kaydetti:

"'5 dakika sonra dışarı gideceğiz, biraz sabret. Torunum her zaman yanımda kalmıyor. Haftada 1 gün geliyor. Biraz sabret nişana gideceğiz' dedim. Ancak komşum, 'Susturun artık çocuğu, ben rahatsız oluyorum' diyerek, bağırıp, küfürler etti. Telefon konuşmasının ardından kapıya dayandı. Kavga çıkmasın, diye kapıyı açmadım. Üst komşum, kapının arkasından yüksek sesle küfretmeye devam etti. Polisi arayıp, yardım talep ettim. Bu sırada torunlarımdan biri, babası gelecek, diye kapıyı açtı. Hemen kapıya yöneldim. Cemal D.'nin elinde bıçakla kapıda olduğunu gördük. 'Cemal, bu sana yakışıyor mu? Kıyafetimi görmüyor musun, nişana gideceğiz' dememe rağmen küfretmeye devam etti. Ben kapının önünde dururken kızlarım, eşim ve torunlarım kapının arkasında bizi seyrediyordu. Gürültü üzerine dışarı çıkan yan komşum Nuri Y., olaya müdahale etmek istese de elindeki bıçakla üzerine yürümesi üzerine içeri girdi. Kızım o sırada sinir krizi geçirdi ve bayıldı. 112 Acil Servis'i aradım ve ambulans talep ettim."

Cemal D.'nin kapıya dayandığı anlar ise Ahmet Ç.'nin kapı komşusu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde Cemal D.'nin, Ahmet Ç.'nin kapısı önünde elinde bıçakla beklediği ve sinirli tepki gösterdiği anlar yer alıyor.

ÇOCUĞUN ANNESİ: BİZE İKİNCİ SALDIRISI
Gürültü yaptığı söylenen A.E.'nin annesi Münevver E. (36), olay nedeniyle korku içinde olduklarını belirtti. Cemal D.'nin, babasına ait dairenin kapısına dayandığını anlatan 3 çocuk annesi Münevver E., "Anne olarak yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Çocuklarım ve ben hala korkuyoruz. Can güvenliğimiz yok. Bu, çocuğuma, aileme yapılmış saldırı. En kötüsü, anlayışsız bir adamın kapımıza dayanması. Şu an ölebilirdik. Babam olmasıydı ne yapardık, bilmiyorum. Bu kişinin ceza almasını istiyorum. Hala şoktayız. Engellilere yapılan muamele çok acı. Biz 12 yıldır otizmle mücadele ediyoruz. Ancak hiç böyle bir olay yaşamadık. Bu anlayışsız insanlar nedeniyle çok yıpranıyoruz. Bu kişinin bize yönelik ikinci saldırısı. Üçüncü kez saldıracak, diye korkuyorum" dedi.

BIÇAĞI, KENDİSİNİ KORUMAK İÇİN ALMIŞ
Cemal D. ise olay günü açık öğretim fakültesi sınavlarına hazırlandığını, yüksek ses nedeniyle rahatsız olduğunu belirtip, telefonla Ahmet Çetinkaya'yı aradığını ve uyardığını dile getirdi. Cemal D., Ahmet Çetinkaya'nın kendisine telefonla konuştukları sırada, "Rahatsızsan evini sat git" dediğini, bu söze çok sinirlendiğini kaydetti. Tepki göstermek için aşağı kata indiğini söyleyen Cemal D., "Burası aile apartmanı, 6 dairenin 5'i onlara ait. Beni bu apartmandan çıkarmak istiyorlar. Bunun için çocuğu kullanıyorlar. Otizmli çocuğu eve kapatıyorlar. O da dışarı çıkmak istiyor. Kapılara, pencerelere vurup, ses çıkarıyor. Ben uyarmak için Ahmet Çetinkaya'yı aradım. 'Rahatsızsan evini sat git' demesi üzerine çok sinirlendim. Onlar aşağı katta kalabalık olduğu için yanıma, kendimi korumak için bıçak aldım. Bıçağı kullanmak için yanımda götürmedim" diye konuştu.  (DHA)

 
'Sazanlı' dolandırıcılık şebekesi bu kez İzmirli'ye kebap yedirdi!
 
Başkan Öztürk’ten Levent Marina çağrısı: Denizcilik mantığıyla işletilmeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda kaçak göçmen operasyonu!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinden lastik botla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
Milas'taki yangında sır perdesi kalktı: 1500 lira için cinayet!
Muğla'nın Milas ilçesindeki ev yangının ardından cesedi bulunan Yüksel ...
Manisa'ya mevsimin ilk karı düştü
Manisa'nın Demirci ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin ...
 
Kütahya'da kar yağışı!
Kütahya'nın Domaniç ilçesinin 1500 metre rakımlı Kocayayla mevkisinde ...
Muğla'da lunapak kavgası cinayetle bitti!
Muğla'nın Dalaman ilçesinde, lunaparkta iki grup arasında çıkan kavgada ...
Kütahya'da feci kaza: Araba kağıt gibi yırtıldı!
Kütahya'da refüjde bulunan ağaca ve direğe çarpan otomobildeki 5 kişiden ...
 
Acil tıp teknisyeni ceset gömerken yakalandı!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde acil tıp teknisyeni Hamza D. (27), tabancayla ...
Manisa'da sokak ortasında infaz!
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, Erhan Kaya (43), aralarında husumet bulunan ...
İYİ Parti Uşak İl Başkanı istifa etti
İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım görevinden istifa ettiğini bildirdi. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva