HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2014 Cumartesi - 09:48

Akpınar’dan 2. adım: İstasyonda işgale son!

İlçedeki kaldırım işgali ve işporta sorununa kalıcı çözümler bulmak için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı'daki kafeler sokağının ardından Karşıyaka İstasyonu'nun üst kısmına da el attı. Vatandaşların geçişini engelleyen tezgahlar kaldırıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Vatandaşlarımızın, meydan ve kaldırımları özgürce kullanabilmesi için kararlı adımlar atacağız" dedi.

Akpınar’dan 2. adım: İstasyonda işgale son!

İZMİR - Vatandaşların yoğun şikayetlerini dikkate alan Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, istasyon bölgesini işporta ve işgalden kurtarmak için müdahalede bulundu. Çalışma Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve emniyet birimleri ile ortaklaşa yapıldı. Yasal izni olmadan, sağlıksız koşullarda satış yapan seyyar tezgahlara el kondu. Bölge, vatandaşların kullanımına uygun hale getirildikten sonra zabıta ekipleri ve emniyet güçleri nöbet tutmaya başladı.
 
"KARARLIYIZ, ÇÖZECEĞİZ"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçenin kanayan yarası haline gelen kaldırım işgali ve işporta sorununun çözümü için kararlı olduklarını söyledi. Akpınar "Vatandaşlarımızın şikayetlerini dikkate alarak bu konuda düzenlemeler yapıyoruz. Öncelikli amacımız uzlaşı ile sorunu çözmek. Vatandaşlarımız bundan sonra meydan ve kaldırımlarda daha rahat yürüyecek" dedi.
 
BOSTANLI'DAN BAŞLAMIŞTI
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki kaldırım işgali sorununa ilk olarak Bostanlı'da el atmış, kafe ve restoranların, vatandaşların geçişini engelleyecek şekilde kaldırıma yayılması önlenmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 1912 25 Mayıs 2014 Pazar 20:17

Sayın başkanımızın çarşının kanayan yarasına çözmeye yönelik başlattığı çalışma takdir edilmeli. Neden önyargılı yaklaşılıyor anlamıyorum başlamak bitirmenin yarısıdır. Benim gözlemlediğim kadarıyla Başkan firesiz çok güzel çalışmalar yapıyor halka yaklaşımı da çok sevecen. Bravo Hüseyin başkan hep böyle ve bizimle ol.

Yorumu oyla      12      5  
Karşıyakalı 25 Mayıs 2014 Pazar 01:46

Bence atılan her adım halk için atılmış adımdır. Ne kadar sürsün farketmez başkan bu adımı bizim için atmış bu düşünülmeli. Halkın talebine cevap vermiş çözüm üretmiş. Ben devamının geleceğine inanıyorum. Tebrik ederim Hüseyin Mutlu Akpınar yola devam. Vatandaşın destekçin.

Yorumu oyla      14      5  
Şarlo 25 Mayıs 2014 Pazar 00:02

Genç zabıtalar üç kez etrafına birkez kaldıracağı tezgaha bakıyor.Sonra... sonra işte

Yorumu oyla      14      6  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:53

izban ın kemer istasyonunun dışıda aynı şekilde işportacı dolmuş.

Yorumu oyla      16      5  
engelli 24 Mayıs 2014 Cumartesi 20:35

her dükkan kendi sınırları dışına asla taşmamalı. kaldırımlar ve yollar halkın malıdır. işgaliyeye hayır. yayaya, vatandaşa, engelliye özgürlük istiyoruz.

Yorumu oyla      25      5  
megaköylü 24 Mayıs 2014 Cumartesi 18:09

yakında sende kaldırımları görmezden gelirsin.

Yorumu oyla      15      12  
Lombak 24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:48

Özür dilerim ben bir tespitle başlayacağım. Orada tezgah kurulmuşsa, ihtiyaçtan kurulmuştur. Metro'da herhangi bir yiyecek ya da atıştırmalık hizmeti verecek makinayı'yı metroya sokmaya yanaşmayan bir Büyükşehir zihniyetiyle karşı karşı karşıyayız. Efendim nedeni de etraf kirlenirmiş. Sabahları balık istifi raylı sistemde elbette vatandaş bir soğuk su içmek ister. O tezgahlar kurulduysa, Büyükşehir'in vatandaşların metrodaki ihtiyaçlarını karşılamaya reddetmesinden değil mi biraz. Bunları eleştirmek için değil, çözümü çok kolay şeyleri bile bir türlü göremediklerini ortaya koymak için yazdım. Saygılar.

Yorumu oyla      16      24  
ercan 24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:32

kimse belli bir düzene uymak istemiyor İçimize işemiş bu durum.Sorunun temelinde esnafın iş yaptıgı dükkanların yaptıgı işe göre metrekarelerinin uymamasında.Tutuyor 50 metrekare yere sanki 100 metrekere gibi maldoduroyor iş yerine. Haliyle yarısını dışarıya koyuyor malzemelerini.ben inönü caddesinde oturuyorum.Metro inşaatında bir takım aksamalar olunca belediye magdur oldugu düşündügü esnafa bir takım sebestlikler tanıdı ama malesef bu kötü bir alışkanlıga döndü. Meşhur bir deyim vardır bizde vur deyince öldürürüz diye İnönü cd desini görseniz şaşarsınınz durumuna. Ön tarafa malzeme koymayı geçtim pidecilerin bir çogu dükkanının önlerini muşambalarla kaplamaya başladı.Böylece 2. bir dükkan kazanıyorlar akıllarınca.Aynı sorun görecesininz ikiçeşmelik caddesindeki spotçularda da yaşanacak . çogulukla küçük dükkanlarda bu işi yapmaya çalışanlar orda ki proje bitse bile kaldırıma malzemelerinin koymaya deavam edecekler.Dedigim gibi kimse düzene uymak istemiyor hekez kendin göre bir düzen tuturmuş gidiyor ne yazık ki

Yorumu oyla      25      6  
Tebrikler 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:40

İstasyon, büyükşehir'in yetkisinde olmasına rağmen Karşıyaka zabıtasının çalışmasını taktir ediyoruz.. İyiki varsınız başkanım

Yorumu oyla      29      10  
acaba 24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:05

Çok merak ediyoruz Bu Kaldırım işgali denetimi Örnekköy 7400 ve 7401 Nolu Caddelerde de yapılır mı ? Yapılamaz çünkü bu bölge vitrin değil, bu bölgede yaşayan insanlar elit tabaka değil. elli iki senedir bu bölgede ikamet ediyorum , eski belediye başkanı Cevat Durak'ın yapmış olduğu törenlerde başkanın koruması olarak gelen Zabıta memurları dışında Halkın yaşam düzeni için görev yapmaya gelen Zabıta Memuru ve Belediye Görevlisi görmedim. Yeni Belediye Başkanının bu caddelerde de insanların yaşadığını dikkate alacağını bekliyoruz.

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla büyük ustayı andı
Tanju Okan, aramızdan ayrılışının 18. yılında memleketi, çok sevdiği Urla’da anıldı.
CHP Ilıca Plajı'nı temizlemeye çağırıyor
CHP Çeşme İlçe Örgütü, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve tüm Sivil Toplum ...
Selçuk’ta üniversite adaylarına motivasyon semineri
Selçuk Belediyesi tarafından üniversite adaylarına yönelik olarak düzenlenen ...
 
Karşıyaka’da vezneler haftasonu da açık
Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin ilk taksidinin Mayıs ayı sonuna kadar ...
Yunanistan Başkonsolusu Foça’ya hayran kaldı
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Foça Belediye Başkanı ...
Urlalı miniklerin müze keyfi
Urlalı Roman çocuklarının okul öncesi eğitim fırsatı buldukları Urla Belediyesi’nin ...
 
Başkan Soylu'dan vergi kolaylığı açıklaması
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 2014 yılına ait Emlak ve Çevre ...
Başkan Pekdaş'a TARİŞ ve TOKİ'den plan ziyareti!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TARİŞ’e bağlı birlik yöneticileri ...
Başkan Akpınar'dan örnek ziyaret: Birlikte yöneteceğiz
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, AK Parti ve MHP ilçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva