HABERLER>EGE
2 Ocak 2020 Perşembe - 17:25

AK Partili vekil Somalılar'dan özür diledi

Manisa'nın Soma ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği süre dolmasına rağmen bacalarına filtre takılmadığı için 1 Ocak itibari ile faaliyeti durdurulan termik santralin, 6 ünitesinden 4'ünün tekrar çalıştırılmasına, 12 bin 500 konut ve iş yerine ısıtmada kullanılan sıcak su akışının sağlanması için izin verildi. AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, bu süreçte yaklaşık 15 saat süreyle sıcak su verilemediği için soğukta kalarak mağdur olan Somalılar'dan yazılı açıklama yaparak özür diledi.

AK Partili vekil Somalılar dan özür diledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği bir aylık süreye rağmen zehir saçan bacalarına filtre takmadığı için 1 Ocak'tan itibaren üretimi durdurulan altı santralden biri de Soma Termik Santrali oldu. Her birinde bir buhar türbini jeneratörü, bir kazan, bir kondeser, bir soğutma kulesi olan, her biri 165 megawatt gücünde altı ünitesi bulunan santral dün mühürlendi.

Kapatılan termik santral nedeniyle 40 bin kişinin evine sıcak su akışı durdu. Kömür taşıyan Soma Nakliyeciler Kooperatifi bünyesindeki 1500 kamyoncu kontak kapatmak zorunda kaldı. Sıcak su akışının durması nedeniyle evlerini ısıtamayan Somalılar'ın mağdur olması üzerine akşam saatlerinde santralin 4 ünitesinin çalışmasına izin verildi. Her iki ünitesi bir bacaya bağlı olan santralin böylelikle iki bacası tekrar tütmeye başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, açıklamasında şöyle dedi:

"2016 yılında yapılan yasal düzenlemeyle gerek kamunun elindeki gerekse özel sektör eliyle işletilen tüm termik santrallerin çevre mevzuatının öngördüğü şartları yerine getirmeleri ve bu çerçevede gerek baca gazı arıtma tesisleri, gerekse uzaktan izleme sistemleri ve kül depolama alanları ile ilgili düzenlemeleri yapmaları öngörülmüştür. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra kamunun elinde bulunan termik santraller ile özel sektör tarafından işletilen bir kısım santraller bu yükümlülüklerini yerine getirmişlerdir. Soma Termik Santrali'nin de içinde bulunduğu 6 termik santral ise yukarıda bahsettiğim eksiklerin tamamlanması noktasında gerekli adımları atmamışlardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birçok kez uyarılmalarına rağmen bugüne kadar da bu eksikler tamamlanmamıştır. Gelinen noktada Bakanlığımız da çevre mevzuatına uyum için adım atmayan 6 termik santralin kapatılması kararını vermiştir. Ancak tüm bu santraller içerisinde Soma'nın ayrı bir konumu bulunmaktadır. Zira hepimizin bildiği gibi ilçemizde 12 bin 500 civarında konut, bazı okullar ve kamu binaları termik santral aracılığıyla ısıtılmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak AK Parti Manisa milletvekillerimiz ve Valimizle birlikte Çevre Bakanımız Murat Kurum ve Enerji Bakanımız Fatih Dönmez ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerekse Enerji ve Çevre Bakanlarımız tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Soma halkının kış mevsiminde mağduriyet yaşamaması için termik santralin 4 ünitesinin çalıştırılmasına izin verilmiştir."

Süreçle ilgili yaşanan sorunların çözümünde emeği geçenlere teşekkür eden Özkan, "Bu süreçte yaklaşık 15 saat kadar ısınma konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Bundan sonra yapmamız gereken Soma Termik Santrali'nin söz konusu çevre yükümlülüklerini yerine getirmesi için tüm sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız ve Somalı hemşehrilerimizle birlikte süreci yakından takip etmek olmalıdır" dedi. (DHA)

 
Tabancayla oynarken kendini ve babasını vurdu
 
Karar çıktı: Türkiye, Libya'ya asker gönderiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti
Aydın'ın Nazilli ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ...
Ailesi evde yokken çıkan yangında feci şekilde can verdi!
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, astım hastası Hasan Taşpınar (72), evinde ...
Kuzusunu yaşatmak için ilginç bir yönteme başvurdu
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, besici Kılıç Kaya , doğumdan sonra annesinden ...
 
Yılbaşı gecesi ölen diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yılbaşı gecesi hayatını kaybeden 26 yaşındaki ...
Buzlanan yolda 8 araç birbirine girdi
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde kar yağışı nedeniyle buzlanan karayolunda ...
Yaralı atmaca artık koruma altında
Manisa'da devriye gezen jandarma ekiplerinin yaralı halde bulduğu atmaca, ...
 
Soma'da yaşanan ısınma sorunu 15 saatte giderildi
AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, 31 Aralık'ta kapatılan ...
Kaza yapan sürücü 193 promil alkollü çıktı
Manisa'nın Kula ilçesinde, otomobil kavşakta başka bir otomobile çarptı. ...
Muğla'da 1 yılda verilen sigara cezası dudak uçuklattı!
Muğla'nın turistik ilçelerinde geçen yıl yürütülen dumansız hava sahası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva