HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2021 Perşembe - 20:33

AK Partili Sürekli: Meclis üyeleri suç işledi!

Menemen Meclisi sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Madem hukuka aykırı buluyorsunuz, kabul etmiyorsunuz niye bu mahkeme kararını uygulamak için gündeme alıyorsunuz arkasından hukuksuz bir işlemle bunu meclis üyelerinin suç sayılacak oylarıyla gündemden çıkartıyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

AK Partili Sürekli: Meclis üyeleri suç işledi!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi'nde bir kez daha gerçekleştirilemeyen kura çekimi sonrası Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı üyeleri arasında ipler gerildi.

4 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan meclise Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili Meclis üyeleri katılmayınca kura çekimi bugüne kalmıştı.

Menemen Belediyesi'nde bugün gerçekleştirilen ve yapışması planlanan kıra seçimine Millet İttifakı üyeleri 'kura çekimi maddesinin gündeme eklenmesi' önerisini reddetmesi sonrası AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den tepki gecikmedi.

Gerçekleştirdiği açıklama ile Millet İttifakı'nın 'ara karar' söylemlerini eleştiren Sürekli, kararın iptal hükmü sonucunu doğuracağını belirtti.

"İPTAL HÜKMÜNDEDİR"
Meclis sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yürütmeyi durdurma kararının iptal hükmünde olduğunu belirtti. Sürekli i, "Suç unsuru savcılıklar tarafından ihbar edildiğinde değerlendirilir. Birinci kısmı bu. İkinci kısmı içeride ısrarla yürütmeyi durdurma kararını ara kararda diyorlar, tartıştılar. yürütmeyi durdurma kararı bir hukukçu olarak söylüyorum ve idare hukukunda da baya bir tecrübemiz var. Yürütmeyi durdurma kararı iptal hükmündedir. Çok açık ve net hükümdür. Mahkemenin iptal hükmü gibi sonuç doğurur. Kaldı ki belediye mahkemenin bu yürütmeyi durdurma kararı iptal hükmünde olduğu için uygulamış ve başkanvekili görevi birinci başkanvekiline devretmiştir. Aynı zamanda belediyenin yapacağı toplantı gündemine valilik vasıtasıyla mahkeme kararı alınmıştır. Madem hukuka aykırı buluyorsunuz, kabul etmiyorsunuz niye bu mahkeme kararını uygulamak için gündeme alıyorsunuz arkasından hukuksuz bir işlemle bunu meclis üyelerinin suç sayılacak oylarıyla gündemden çıkartıyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Sürekli, "Bugün burada Menemen halkının çektiği sıkıntıların sebebi kim? 19 ay önce burada bir seçim yapıldı. Seçimde gösterdiğiniz aday 18 ay sonra görevden alındı, tutuklandı. Daha görevden alınmadan 20 gün önce yere göğe sığdıramıyordunuz. Her işlerinin arkasındaydınız ve CHP’li bir belediye başkanının usulsüzlükleri yüzünden bu süreç bu şekilde cereyan etti. Arkasından seçim oldu, seçimde Cumhur İttifakı’nın meclis üye sayısı 12 ama aldığımız oy 15 bir oy da boş. Millet İttifakı üyelerinden biri boş kullandı, üç tanesi de Cumhur İttifakı adayına oy verdi. Bakın fire veren sizsiniz, sizin arkadaşlarınızdan bir tanesi boş oy attı üç arkadaşınız da vicdanının sesini dinleyerek Aydın Pehlivan’a oy verdi. Siz kendinizi sorgulayın, seçimi yapan sizsiniz niye hazırlıklı gelmiyorsunuz. Niye seçimi yapmadan önce kanun ve yönetmelikleri işlemiyorsunuz? Bu sürece sebebiyet veriyorsunuz? Kendinizi sorgulayın. Hala da bu süreci sabote etmekle Menemen halkına zarar veriyorsunuz. Takdir Menemenlilerin" dedi.

 
Salgında günün bilançosu: 194 vefat, 12 bin 171 yeni vaka!
 
Koca'dan BioNTtech aşısına ilişkin açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert Alp Aslan 8 Ocak 2021 Cuma 10:38

Nerede bir kargaşa haksızlık hukuksuzluk varsa kesin altından AKP'liler çıkıyor. Yapılan oylamanın nasıl yapıldığı bile şüpheli.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Saadet Partili Asiltürk'e ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk'ü ziyaret etti.
AK Partili Kaya’dan Arslan’a ‘kuralı’ TOKİ yanıtı: Bundan iyi referandum mu olur?
Karabağlar’da TOKİ ihalesi üzerinden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ...
Karabağlar'daki TOKİ tartışması alevlendi: CHP'li vekilden 'referandum' çağrısı!
Karabağlar'da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile AK Parti MKYK üyesi ...
 
Bergama’daki ağaç katliamı iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Bergama'nın ...
Başkan İduğ'dan Lider'e ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova ...
CHP'de Gaziemir için çifte zirve!
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Gaziemir'de görüşme trafiği yaşanıyor. ...
 
Muharrem İnce'den 'istifa' açıklaması
CHP'li Muharrem İnce, partisinden istifa ettiği yönünde çıkan haberler ...
AK Parti İzmir'den 3 isme suç duyurusu
İzmir Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti ...
AK Partili Kaya'dan 'belgeli' TOKİ yanıtı: Tarih Sayın Selvitopu’nu affetmeyecek!
Meclis toplantısında TOKİ’nin yaptığı sosyal konutlardan bir belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva