HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2021 Çarşamba - 14:25

AK Partili Kaya'dan 'belgeli' TOKİ yanıtı: Tarih Sayın Selvitopu’nu affetmeyecek!

Meclis toplantısında TOKİ’nin yaptığı sosyal konutlardan bir belediye başkanı olarak haberinin olmadığını dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya imzalı belgeleri paylaşarak yanıt verdi. Kaya açıklamasında “Karabağlar'ın önünde takoz olan, ilçenin gelişmesi ve ilçe halkının refahı adına atılan her adımın karşısında yer alan Sayın Selvitopu'nu tarih affetmeyecektir” dedi.

AK Partili Kaya dan  belgeli  TOKİ yanıtı: Tarih Sayın Selvitopu’nu affetmeyecek!

EGEDESONSÖZ – Karabağlar Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda TOKİ’nin kendisine haber vermeden ilçeye sosyal konutlar yapacağını iddia eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya şunları söyledi:

“CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu'nun yalanlarını, belgeli ve ispatlı şekilde ortaya koymaktan biz yorulduk. Ama kendisi, Karabağlarlı hemşehrilerimizin gözlerine baka baka yalan söylemekten ne yazık ki yorulmadı. CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, dün gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclis Toplantısı'nda, ilçeye yapılacak TOKİ sosyal konutlarından haberleri olmadığını, bu konuda kendilerinden görüş alınmadığını söylemiş. Sn. Selvitopu aynen şöyle demiş, "Karabağlar Belediyesi olarak biz de devlet kurumuyuz. Bundan bizim de haberimiz olması gerekiyor."

TOKİ, 07.10.2020 tarihinde Karabağlar Belediyesi'ne yazdığı yazıda, bölgeye sosyal konut yapılmasının planladığını belirtmiş, görüş sormuştur. TOKİ'nin yazısına cevabı 22.10.2020 tarihinde veren Karabağlar Belediyesi, görüşlerini sunmuştur. Söz konusu yazının altında Sn. Muhittin Selvitopu'nun imzası vardır. Hal böyleyken, ulu orta yalan söylemek ve konuyu siyasi istismar vesilesi haline getirmek çok yakışıksızdır. Ayrıca, Sn. Selvitopu, ‘TOKİ yapım ihalesine geçecekse planlama sürecinin tamamlanması ve uygulama imar planları olması gerekir. Bunlar yok’ demiş. Kamu İhale Kanunu'nun 68-C Maddesi ortada. TOKİ'nin ihaleye çıkmak için planlama sürecinin tamamlanmasını bekleme şartı yoktur. TOKİ'nin yapacağı iş ve işlemlerde tabi olduğu kuralları, kanunları bilmeden, boş keseden atıp beyhude konuşan Sn. Selvitopu'nu anlamak mümkün değil. Harita ve Kadastro Mühendisi olan birisinin, planlamayla ilgili süreçleri bilmiyor olması oldukça gariptir, manidardır.

CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın hayrına olan her şeye karşıdır. Üniversiteye karşı, spor tesislerine karşı, kentsel dönüşüme karşı, şimdi de dar gelirli insanlarımızın yegane sıcak yuva umudu olan TOKİ'nin sosyal konutlarına karşı. Yazık, çok yazık. CHP'li Sn. Selvitopu'nun yalanlar ve siyasi istismar üzerine kurduğu dünyasının Karabağlar'ı getirdiği nokta ortada. Karabağlar'ın önünde takoz olan, ilçenin gelişmesi ve ilçe halkının refahı adına atılan her adımın karşısında yer alan Sn. Selvitopu'nu tarih affetmeyecektir!

 
Hrant Dink davasında tutuklama kararı!
 
Assange'ın kefalet talebine ret!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyaka'da yaşa 7 Ocak 2021 Perşembe 08:55

belediye başkanı diyor ki ,toki projesinin yapılmaması için önerilerimizi sunduk ,Toki ise belediye ye haber vermeden başlayacağını duyuruyor,bu konutların altyapı,kanalizasyon ve ulaşım işlerini belediye yapacak ise,neden belediye görüşüne paralel ilerleme yapılmıyor...

Yorumu oyla      2      3  
Metroyu yapın 6 Ocak 2021 Çarşamba 17:01

Vizyon TOKİ. Kendileri villada yaşarken, halk TOKİ'ye mahkum kalıyor. Karabağlar'a TOKİ konutları yapınca mı gelişecek? 28 km metro projesi var. Projeyi bakanlık yapsın. Hadi yapın da göreyim. Yapılması planlanan yeni bir liseden bozma üniversite "kampüsüne" TOKİ konutu yapma fikri kimin?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den üç isme suç duyurusu
AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP milletvekili ...
Bahçeli'den Başbuğ ve Boğaziçi Üniversitesi tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Boğaziçi Üniversitesi'nden bir Gezi ...
CHP’den Menemen için yeni karar!
Yarın gerçekleştirilecek olan Menemen Belediye Meclisi için konuşan Cumhuriyet ...
 
CHP'li Bakan, İzmir'deki okulu meclise taşıdı: Hasarsız bina için yıkım kararı iddiası!
İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Kuruçeşme Müşerref Mahmut Tınas İlkokulu’na ...
CHP'li Kılıç'tan 'akreditasyon' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
SMA kampanyası için: Bu nasıl bir ahlaksızlıktır!
Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası ...
 
Tahir Şahin'den duygusal açıklama: Kurada başkanlık AK Parti'ye çıkarsa...
Geçmiş dönem Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, perşembe günü yapılması ...
Görüşme trafiği... CHP'li vekiller Menemen için valilikte!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, Menemen Belediyesi Başkan ...
Fatih YAPAR yazdı... Menemen sendromu!
Fatih YAPAR yazdı... Menemen sendromu!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva