HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2015 Cumartesi - 10:20

AK Partili Sürekli’den ortak akıl çağrısı: İzmir ruhu!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’den ortak akıl çağrısı geldi. Sürekli, “İzmir için ortak paydada buluşalım. İzmir ruhu ile hareket edelim. Parti ayrımı gözetmeden kent için çalışalım” dedi.

AK Partili Sürekli’den ortak akıl çağrısı: İzmir ruhu!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli seçim sonrası Ankara’ya giden milletvekillerine çağrıda bulundu. Ortak akıl vurgusu yapan Sürekli, İzmir ruhunun yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Kanal 35 TV’de yayınlanan Farklı Açı Programı’nı katılan Sürekli Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtladı.



Sürekli, “Geçmiş dönemde de bunların yapıldığına inanıyorum. Bazen ülkedeki genel konjonktür, gerginlikler ayrılıkları doğurmuştur. Partiler bir araya gelememiştir. Milletvekilleri bir arada olamamıştır. Ama CHP ile 25. dönemde bizim ön görüşmelerimiz vardı. Bazı hususlarda görüş anlamında partiler birbirlerine yakınlaştılar. Ön yargılar giderildi. Biz de İzmir’de bu ortamda özellikle İzmir’in yerel idarelerince yapılan projeleri için Ankara’da elimizden geleni yapacağız. Bunu bakanlarımız da ifade ediyor.  Sayın Binali Yıldırım ile yaptığımız bir görüşmede, ‘bütün İzmir milletvekilleri oturalım bir toplantı yapalım’ denildi. Biz de bir araya geliriz. İzmir’le ilgili ufuk turu atarız. Zaten hepimiz aynı dönemde İzmir’de hep birlikteydik. Seçim çalışmaları yaparak kendimizi anlattık. Ankara’da da görüşüyoruz. İzmir ruhunun yeniden canlanması herkesin bir araya gelmesi gerekiyor. Bunu yapabileceğimize inanıyorum” dedi.
 


TBMM ÇEVRE KOMİSYONU GÖREVİ
İzmir’de çevre duyarlılığı fazla bu yüzden bu komisyonu seçtim. Hemen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek brifing aldım. İzmir’in çevreyle ilgili konularında çok güzel çalışmaları var. Etkin denetim var. Yapılan denetimlerde ceza oranı yüzde onlarda. Bu da bilinçli üretim merkezlerinin çok olduğunu gösteriyor. Ayrıca çevre kirliliğiyle ilgili il müdürlüğü bünyesinde güzel ekipler kurulmuş. Şimdi gündemimizde balık çiftlikleri var. Bunu ele aldık Aliağa’da çevreyle ve sanayiyle ilgili sorunlar var.

Körfezle ilgili konu gündeme geldi. Körfezin temizlenmesiyle ilgili ÇED sürecini sordum. Büyükşehir’de ÇED sürecinin gecikmesiyle ilgili bir problem vardı. Bunu araştırdım. Direkt gittiğimde de sordum. Çevre ve şehircilik bakanlığının üstüne düşeni yaptığını hatta sit kurumunun bu projenin yürümesi için alması gereken kararlar olduğunu söylediler. İvedilikle bu kararların alındığını son olarak milli parklarla ilgili körfezden çıkan bu pisliğin konulacağı yerler süreçle ilgili olarak milli parklarla ilgili bazı kamu kuruluşlarıyla ilgili yapılacak işlemlerin kaldığı bunun için de hızlı bir şekilde yürütüldüğü ve bizim de çevre ve şehircilik bakanlığımızın bunu takip ettiğini belirttiler.  ÇED onayında sona doğru gelindiğini söylediler. Hiç ihmal yok gecikme yok bu konu sürecinde ilerliyor.


 
BAŞBAKANLIK OFİSİ
25. dönem çok belirsizliklerle dolu bir dönemdi. İzmir milletvekili bir arkadaşımız başbakanımızın ekonomi danışmanı oldu. Ve İzmir başbakanlık ofisinde görevlendirildi. Bu İzmirlilere bir mesajdır. Özellikle iş adamlarına, girişimcilere, yatırımcılara… Başbakanımızın da İzmir’e verdiği değerin kanıtıdır. Başbakanımız programlardan dolayı sık sık İzmir’e gelecek. Bütçeyle ilgili toplantılar yapılacak. Dış ülkelerle ikili temaslar İzmir’de başbakanlık ofisinde yapılacak. Balkan hükümetleriyle resmi bir temas gerçekleştirildi. Bundan sonrası da zaten gelecektir.
 
35 PROJE
Sayın bakanımız Binali Yıldırım sürekli takip ediyor. Biz de İzmir milletvekili olarak bu işin içindeyiz. Bu projenin hemen hemen yarısını geçtik. Devam eden büyük projeler var.  Ve hızlanıyor. Bunca seçim yoğunluğuna rağmen bu projeler devam etti. Bundan sonra önümüz daha da açık. Çandarlı Limanı üst yapıyla ilgili İhaleye çıktı. Üst yapıyla ilgili talip çıkmadı. Revizeler yapıldı. Önümüzdeki günlerde 3 etap halinde ihale edilecek ve hızla bitmesi sağlanacak.  İZBAN’da Aziz Kocaoğlu’nun da hakkını vermek lazım Türkiye’de dünyada eşi benzeri görülmemiş genel iradeyle yerel idarenin yürüttüğü başarılı bir projedir. Biz bu projeleri çoğaltmak istiyoruz.  Biz hizmet için varız. Bunu da 13 yılda kanıtladık. 4 yıl daha aldık. İZBAN projesinin devamı Selçuk’a doğru geliyor. Çandarlı'dan sonra  Bergama’ya  gelecek. Bunun dışında Sabuncubeli Tüneli hızlı bir şekilde devam ediyor. Konak tünelini zaten İzmirliler kullanıyor. Ne kadar başarılı bir proje olduğu ortada. Şehir hastanelerinde Bayraklı’da hızlanma oldu. Yap-işlet-devret mantığıyla hareket ediliyor. Müteahhit firma bize verdiği süre içerisinde o hastaneyi yapmakta mükelleftir. Bunu yapacak ve hizmete sokacağız. Tınaztepe’de yeni şehir hastanesi projesi var. Önemli bir proje. Çiğli hastanesini açtık. Faaliyete devam edecek. Karşıyaka’da da mevcut hastane yıkılarak yeni hastane hizmete açılacak.  Konak tüneli için de davalar gündeme gelmişti. Körfez Tüp Geçişi Müthiş bir proje. Bu proje İzmirlilerin özlemle beklediği bir proje. Sadece karşıyım demiş olmak için karşı çıkmak doğru değil. İzmir’de fikir birliği olsun isteriz. Bizde bu konuda üstümüze düşeni yaparız. Bu bizim görevimiz. Statlarımız ve diğer projelerimiz de sürüyor.


 
ÇEVRE DÜZENİ PLANI VE İTİRAZLAR
Bu itirazları ve tepkileri belediye’nin yapısına bağlıyorum. Bu tutum ve davranışlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilerlemesinde sorun teşkil ediyor. Doğru olmadığı kanaatindeyiz. İzmir’i tıkayan tutum ve davranışlar bunlar. Şehrin önünü açacak planların reddedilmesi var. Büyükşehir’in plan anlayışı tutucu. Planlama konusunda bu sıkıntılar giderilirse İzmir’in önü açılır.
 
AK PARTİ İZMİR’İN ANKARA’DA TEMSİLİ
İzmir Ankara’da çok güçlü bir şekilde temsil ediliyor. 5. Kongremizde İzmir’den 4 kişi merkez karar yürütme kuruluna girdi. 1 kişi de genel merkez disiplin kuruluna girdi. Hiçbir ilde bu kadar yoğun bir temsil yok.  13 yıldır rekor kıran genel başkan yardımcımız var. Ben İzmir’in hem hükümette hem de genel merkezde etkin bir şekilde hizmet edildiğine inanıyorum. Ve bu dönem İzmir için çok farklı olacak.
 
AK PARTİLİ BELEDİYELERİN DURUMU
Gündemde yerel yönetimler yasasının revizyonu var. Bu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni fazlasıyla ilgilendiren bir konu... Özellikle AK Partili ilçe belediyelerinin bu konuda çok şikayeti var. İlçe belediyeleri şube müdürlüğüne dönüştü gibi şikayetler geliyor. Büyükşehir’in yetki alanında olan yerlerde köy içi yollarda, üretim yollarında, ova yollarında Büyükşehir Belediyesi’nin bu yolları özellikle AK Partili bölgelerde yapmadığı yönünde tespitlerimiz var. Gözlemledik. Belediyelerin eli kolu bağlı kalıyor. Başbakan ‘bu ayrımcılık devam ederse yapılmayan hizmetleri biz yapacağız ve büyükşehir belediyesinin ayrılan payından keseceğiz’ dedi. CHP’li belediyelerin de şikayetçi olduğu yönler var. 1 ilçesi olan MHP’nin de onunda şikayet ettiği yönler var. Yasa revizyonundan sonra böyle bir durumla karşı karşıya gelmeyiz. Aksayan yönleri hep beraber revize ederiz.
 
TEŞKİLATTA REVİZYON İHTİMALİ
Biz, 2 tane seçim geçirdik. İlçe teşkilatımız çok çalıştı ve başarılı oldu. Kendiliğinden gelen revizyon talepleri vardır. Bu olağandır. Bunun kararını teşkilat başkanlığı verir. Teşkilat içi konudur. Genel merkezin konusudur. Revizyon talebi bizzat ilçelerin kendisinden de gelmektedir. Bu da bir tespittir. Parti tüzüğümüz ortada. Bizim danışma meclislerimiz var. Parti sürecini değerlendiriyoruz. Eleştiri tabii ki yapılır. Eksiklerin konuşulacağı yerler parti içi mekanizmalardır. Basına kapalı bölümlerdir. Eksik olan durumlar tartışılır. Bunlar olağan süreçlerdir. Kamuoyunda sosyal medyada parti içi tartışmalara girmek zararlıdır. Tüm partilerde bu şekildedir. Diğer partilere göre biz bu konularda daha esneğiz. Disiplin kurulu bir mahkeme gibidir. Parti tüzüğüne aykırı bir durum gözlenirse buraya gönderilir.

 
Bornova’da hizmet kalitesi eğitimle artıyor!
 
Flaş! Paralel operasyon: Eski rektör de gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık uyardı: O dosyaları açmayın!
Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'ye yönelik siber saldırılara karşı ...
Arınç'tan Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki!
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın ...
Flaş! Delican revizyona gitti: İşte yeni A Takımı!
AK Parti İl Başkanı, genel seçimlerin ardından A Takımı’nı yineledi. Yeni ...
 
Yüksel’den Delican’a çağrı: Sözünüzü tutun!
CHP İl Başkanı Yüksel yeni dönemde ilk toplantısını ilçe başkanlarıyla ...
CHP İzmir'de flaş istifa: Sandalye sayısı 3'e düştü
CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman istifa etti. Yaman, Belediye ...
Bakan'dan 'siber saldırı' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, internet sitelerine yönelik siber saldırılara ...
 
Demirtaş 39 gün sonra yemin etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 39 gün sonra bugün Meclis’te ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir intiharı önledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi köprüsünde makam aracını durdurarak intihar ...
Koç’tan Aliağa için ‘Yıldırım’ istek
MHP İzmir Eski Milletvekili, Aliağa’nın trafik sorunu için önerilerde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva