HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2021 Çarşamba - 13:48

AK Partili Soylu’dan flaş mesajlar: Borcu değil Menderes’i eritiyorlar!

Menderes Belediyesi önceki dönem Başkanı Bülent Soylu, 130 milyon lira borçla devrettiği belediyenin borçlarını 280 milyon liraya yükselttiğini söyledi. Belediyenin 70 milyon lira değerinde arsa satışı yapmasına rağmen borçlarının katlandığını ifade eden Soylu, “Borç eritmek yerine Menderes’i eritiyorlar. Neredeyse Tekeli’nin tamamını satacaklar” dedi.

AK Partili Soylu’dan flaş mesajlar: Borcu değil Menderes’i eritiyorlar!

EGEDESONSÖZ-Menderes Belediyesi önceki Başkanı Bülent Soylu, SonsözTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Menderes Belediyesi’nin son iki yıllık süreçteki faaliyetlerini değerlendiren Soylu, ilçe hakkında önemli sorunlara değindi.

“İZMİR’İN 3’TE 2Sİ MENDERES SAHİLLERİNİ KULLANIYOR”
Kendi başkanlığı döneminde Jandarmadan alınan veriye göre 9 günlük bayram tatili döneminde sahile 1 milyon araç girdiğini ifade eden Soylu, “Her araçta anne, baba ve çocuk olsa sadece 3 milyon kişi demek. İzmir’in nüfusuna oranla çok büyük bir bölümü bizim sahillerimizi kullanıyor. Bunun o dönemlerde çok önemli yükü vardı. Yani herkes birer şişe su içse, 3 milyon pet şişe çöpü çıkıyordu, bunu temizlemek büyük bir iş. Turizm kenti olmak, esnafa da kazandırıyor. Şimdi pandemi döneminde dikkat etmediğimiz sürece kırmızıdan maviye dönmezsek biz kaybedeceğiz. İnsanlar gidemeyecek ve esnaf kazanamayacak. O bölgenin esnafı zaten kışın kazanamıyor, yaz aylarını bekliyor. Biz yaza kadar tedbirli olup salgını önleyemezsek hepimiz kaybederiz” dedi.

YAZLIK TALEBİNDE MENDERES, ÇEŞME’NİN ARDINDAN İKİNCİ SIRADA
Çeşme’den sonra Özdere ve Gümüldür bölgesinin yazlık talebi konusunda ikinci sırada olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

“Salgınla birlikte artık apartmanda yaşayan insanlar sıkılmaya başladı. Menderes’te 1 milyon lira olan evin fiyatı, salgın dönemiyle birlikte, yani 1 yıl sonra 2,5 milyon liraya çıktı. Menderes’in köylerine de çok büyük talep var. Köylerde sokağa çıkma yasakları çok hissedilmiyor. Bahçeye çıkıyoruz, zeytinliğe çıkıyoruz, fark etmiyoruz yasakları. İnsanlar sürekli köylerde kendilerine yer arıyor. Burada önemli olan bu arayış içinde tarım arazilerini de yok etmememiz gerekiyor.”

ÇÖP TURİZMİNİ LİTERATÜRE KAZANDIRAN BAŞKAN!
“Çöp turizmi değimini literatüre kazandıran, bu noktada bu işin ağababası şu anki belediye başkanımızdır” diyen Soylu, “Başkanlık dönemimde Avusturya’ya gittik, Viyana’da Wien Enerji’nin çöp tesisini gezdik. O zamanlar Mustafa Kayalar, biz Avusturya’ya gittik, gördük; ileride de Afrika’dan gençler bize gelip yaptığımız çöp tesisini görecek ve bir ‘çöp turizmi’ oluşacak demişti. Bu deyimi böyle literatüre kazandırdı” ifadesini kullandı.

SOYLU: “SOYER, SEFERHİSAR’DA İSTEMEZDİM DEDİ”
Katı atık bertaraf tesisinin Menderes’te olmaması gerektiğini öne süren Soylu'nun bu konudaki değerlendirmesi şöyle:

“Biz tesisin teknik yapısına, faydalarına söz söylemiyoruz, yapıldığı bölge yanlış. Baraj yanında hayvanını otlatana bile idari ceza kesiliyor. Şu an Menderes’teki çöp tesisinin ÇED süreci devam ediyor ama gündemden düştü.  CHP’li Menderes Belediye Meclis Üyeleri Büyükşehir’de bu konu oylanırken orada yoklardı. Biz oradaydık ve gerekli duruşumuzu ortaya koyduk. ÇED olumsuz çıkarsa biz kabul etmeyiz dedi mevcut belediye başkanı, ama ÇED olumsuz çıkarsa artık sana kimse fikrini sormayacak ki. Biz Tunç Soyer’e, siz Seferihisar Belediye Başkanı iken, Seferihisar’da bu tesis yapılacak olsa ister miydiniz diye sormuştuk, o da ‘istemezdim’ demişti.”

MENDERES’TE VATANDAŞI HENDEKLERE MAHKUM ETTİLER
Yerel seçim öncesi yapılan asfalt çalışmalarının eleştirilmesi üzerine konuşan Soylu, “Seçime bir yıl kala Menderes’i kazıp vatandaşı hendeklere mahkum ettiler. Dönemin Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ciddi siyasi polemikler yaşadık. Vatandaş mağdur edildi. Seçime 1 yıl kala su hattını yenileyeceğiz diye 215 kilometre kazı yaptılar. Seçime 4-5 ay kala çalışmaları bitirip yolları öylece bıraktılar. Mevzuata göre Büyükşehir’in yapması gerekiyordu ama yapmadı. Mecburen biz yaptık. Biz o dönem mecliste bir konuşma yaptım, biz ihale açar yolları yaparız ama bizim paramız gidecek. Bunu Büyükşehir’in yapması lazım, gelin birlikte gidelim, bunu yaptıralım, dedik. İnsanlar yürüyemiyordu, her taraf toz ve balçıktı. Menderes Belediye Başkanı, asfalt mühendisi mi, bu konuda yüksek lisans mı yaptı? Ocak ayında sıcak asfalt dökülür, Büyükşehir de döküyordu ve döktü. Havanın soğukluğu ile ilgili olay, kaplama ile ilgilidir. Yaptığımız yollarda kalkmalar yok, sadece altyapı yeni yapıldığı için zemin oturması nedeniyle çökmeler yaşanır. Böyle parayı boşa harcadılar gibi iftiralar atılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

PARA ÇALDIĞIMI İMA ETTİLER, HAKKINI HELAL ETMİYORUM
“Benim para çalıp götürdüğümü ima ettiler, ben bu konuda hakkımı helal etmiyorum” diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" 134 milyon lira borçla bıraktığımız işleri şu an yerel olarak 300 milyon liraya yapamazlar. İşyerleri, kafeler, spor tesisleri ve diğer işleri bugün yapamazlar. Bunlar bugünün maliyeti ile yapılamaz. Biz kendi dönemimizde yaptığımız tüm projeleri dergileştirdik. Belediyenin borcu vardır ama yapılan işler de vardır. Menderes Belediyesi’nin şu anki borcu nedir? Meclis üyelerimiz sordu ama buna bir cevap gelmedi. Belediyenin çalışan sayısı 630 iken, 1000'in üzerine çıktı. Gereksiz işçi alımı yaparak, insanların ümitleri ile oynuyorsunuz. O çalışanların maaşları ödenemiyor, parça parça veriyorlar. Ben görev süremde çalışanların maaşlarını zamanında ödedim. Biz hem hizmet ürettik, hem proje ürettik, hem de çalışanımızın hakkını, teri kurumadan ödedik. Bugün borç 280 milyon liraları bulmuş durumda. Borç azalmıyor, artıyor. Borç eritmek yerine Menderes’i eritiyorlar. Bugüne kadar 70 milyon liralık arazi satışı yaptılar. Neredeyse Tekeli’nin tamamını satacaklar. Geçen gün Başkan, “Biz borcu 134 milyon lira biliyorduk ama 280 milyon liraymış” diye açıklama yaptı. Siz 135 bin lira para verip müfettiş tuttunuz, borç araştırması yaptırdınız, o zaman bunu boşuna yaptırdınız, pankartlar yaptınız. Belki de seneye çıkıp, “Biz görmemişiz, borç şu kadarmış” diyecek. Ben görevdeyken sürekli belediyenin kasasındaki para, borçlar ve alacaklar, her gün önüme getirilirdi, kontrol altındaydı.”

BENİM YAPTIĞIM PROJELERLE DERGİ ÇIKARMIŞLAR
Menderes Belediyesi’nin çıkardığı 500 günlük yatırım projelerini anlatan dergiyi eleştiren Soylu,  “Bunu çarşıda pazarda dağıtmaya başladılar ve benim telefonlarım da susmamaya başladı. Bana 27 bin kişi oy verdi. Bu insanların o oylarına duyduğum saygıdan dolayı bu programa çıkmak istedim. Döktüğümüz alın terine sahip çıkmak için buraya çıkmak istedim. Şimdi ilk başta bizim yaptığımız projeleri almışlar, dergiye koymuşlar. Benim dönemimdeki fotoğrafçım söylüyor, bu fotoğrafları ben çekmiştim diyor. Yeni fotoğraf çekmeye bile tenezzül etmemişler” dedi.

BELEDİYE PROJE ÜRETEN KURUMDAN, BOYOZ DAĞITAN KURUMA DÖNÜŞTÜ
Dergide gelir getirici ve yeni yapılmış hiçbir şeyin olmadığını öne süren Soylu, “Belediyenin yaptıklarımıza eklediği tek şey, borç... 134 milyona borç ekleyip 280 milyon yaptılar. 5 bin 700 adet boyoz dağıttık, diyorlar! Yatırım dergisinin içinde bunun ne işi var? Menderes Belediyesi’nin düştüğü durum bu işte budur. Proje üreten bir kurumdan, boyoz dağıtan kurum haline dönüştü belediye. Özdere'deki  Arkadaş Park’ı koymuşlar. Bu park benden önceki belediye başkanı tarafından yapılmıştır. Suna Tülbentçi Parkı var. Bu park da önceki dönem belde belediye başkanı tarafından yapılmıştır. Bunların hepsi bizim belediyemize veya bizden önceki dönemde yapılan projeler. Görece kreşi var dergide. Bu da Görece Belde Belediyesi tarafından yapılmıştı. Bu resimlerin hepsi zaten bizim dönemimizde bizim tarafımızdan çekilen fotoğraflar. Yol aydınlatma çalışmaları diyor, zaten onlar da bizim aldığımız direkleri monte ettiler ve biz yaptık diyorlar. Menderes Saat Kulesi'nin yeni yeri diyorlar, bu güzel, bunu ben de destekliyorum ama Saat Kulesini biz yaptık. Yüzme havuzunu ilçemize kazandırıyoruz diyor, bunun da temelini biz attık. Tarihi Roma Hamamları diyor, ben arkeoloji mezunu olduğum için önem veriyordum, ben başlattım bunun çalışmalarını” diyerek belediyeyi proje üretmemekle suçladı.

KENDİ GENEL BAŞKANINI KANDIRDI!
Dergide yer alan projelerin, o projelere emek verenlere saygısızlık olduğunu söyleyen Soylu, eleştirilerine devam etti:

“Bu fotoğrafları buraya koymanız, önce buna emek verenlere sonra da Menderes halkına karşı saygısızlıktır. Bizim projelerimizin tamamını bu dergiye koymuşlar, bunu yaparken biri uyarmış ama başkan ‘boş verin bir şey olmaz’ demiş. Bunda emeği olan insanlar tepki gösteriyorlar. Bu dergi benim için gurur, onlar için utanç vesikasıdır. Bu dergiyi alıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da götürdüler. O adamcağız nereden bilecek bunu. Menderes Belediye Başkanı, kendi partisinin genel başkanını da kandırdı. Bizim yaptığımız yatırımları koymasa derginin içine, Kılıçdaroğlu da der, bir şey yok bunun içinde, neden getirdiniz...” dedi.

HASTANE İNŞAATI FOTOĞRAF STÜDYOSUNA DÖNÜŞTÜ
Menderes Belediyesi’nin 2 yılını değerlendiren Soylu, kendi döneminde dikilen ağaçların kurutulduğunu iddia etti:

“Diktiğimiz ağaçları kurutmalarına çok üzülüyorum. Bizim dönemimizde çalışanlar şimdi orada çalışmaya devam ediyor. Onlara sorun, ben sokakta yan devrilen bir kaldırım taşı gördüğümde, biçilmemiş ot gördüğümde, fotoğrafını çekip fen işlerine atardım. Bunların düzeltilmesi beni mutlu ederdi. Bizim yaptığımız düğün salonlarını 30 milyon liraya yapamazsınız bugün. Doğalgaz bir yatırımdır, ilçede yaşayan insanların malına değer katar, yaşamları kolaylaştırır. Hastane de o şekilde. Şu an hastane inşaatı, fotoğraf stüdyosuna çevrildi. Sürekli gidip orada fotoğraf çektiriyorlar, biz yaptırıyoruz diye. Siz bunun yapılması için kimle görüştünüz? O arazi Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi, arazi yetmedi, bir vatandaşımız arazisini bağışladı. Biz de araziyi büyütüp tekrar bakanlığa tahsisini yaptık. Bizim dönemimizde hastanenin müteahhidi iflas etti, elimizde olmayan sebeplerden dolayı inşaat durdu. Şimdi bizim verdiğimiz emeklerin üzerine gidip fotoğraf çektirmesine, o makamı bu durumlara düşürmesine üzülüyorum. Başka insanların emeklerinin üzerine oturmanız ve bundan siyasi bir rant elde etmeye çalışmak Menderes Belediye Başkanı’na yakışmıyor."

BANA SORU SORMAK İSTEYENLER, KENDİLERİNİ GÜNCELLESİNLER
Seçim öncesinde “Kaybedersem Menderes’i terk ederim” sözleri üzerine tekrar açıklama yapan Soylu, “Yaptıklarımıza sahip çıkmak için Menderes’te kalmaya devam ediyoruz. İnsanların yer almaya can attığı bir ilçe haline getirmiştik Menderes’i şimdi olumsuzluklarla anılıyor. Biz yaptıklarımıza sahip çıkmak için oradayız. Orada doğduk, orada öleceğiz ve orada gömüleceğiz. Bu konu artık çok ucuzladı, para etmiyor. Bana soru sormak isteyenler, kendilerini güncellesinler” ifadelerini kullandı.

NİYETİM TEKRAR ADAY OLMAK!
Gelecek dönem yerel seçimler için adaylık sinyali veren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Niyetim tekrar aday olmak, kaldığımız yerden devam etmek. Bizim Menderes ile ilgili hayallerimiz var. Mendereslilerin yaşam kalitesini artırma, evine götürdüğü ekmeği büyütmek anlamında hayallerimiz var. Doğalgaz, hastane, parklar ve yatırımlarla gerekli projeleri yaptık şimdi Menderes’i ticari anlamda geliştirmek için yeniden aday olmak istiyorum. Buna tabii yine Menderes halkı karar verecek, partimiz uygun görürse yine aday olmak istiyorum.”

 
Göztepe Esiti ve NDiaye'yi bırakmayacak
 
Caniler bahçedeki köpeği bıçakladılar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 31 Mart 2021 Çarşamba 17:28

ve dedi Özdere plajına beton döken adam...

Yorumu oyla      5      3  
vatandaş 31 Mart 2021 Çarşamba 16:48

chp avrupa birliği gibi paket açıklar ama yapmaz bunlar batının hdp si oldu artık millet akp korkusundan bunlara oy verdi yıllarca ülke gidiyor kaygısıyla ama ülkenin temellerine dinamit koyan hdp ile ortaklar bunlarda Deniz gezmişlerin Sebahattin ali lerin ahı var iktidar olamazlar akp çekilsin seçime girmesin yine iktidar olamazlar artık

Yorumu oyla      2      6  
Bunları ve daha fazlasını kim sattı? 31 Mart 2021 Çarşamba 15:19

130 milyon borçla bırakmak normalmiş gibi bunu söylemek. Üstelik bu kadar mâl satılmasına rağmen. http://www.egedesonsoz.com/haber/Bir-satis-da-Menderes-ten-Tarlada-zeytin-de-armut-da-var/997979 http://www.egedesonsoz.com/haber/Menderes-Belediyesi-nden-11-milyonluk-satis/906902 http://www.egedesonsoz.com/haber/Yine-Menderes-yine-bir-satis/995709 http://www.egedesonsoz.com/haber/Menderes-Belediyesi-nden-bir-tarla-satisi-daha/983854 http://www.egedesonsoz.com/haber/Menderes-Belediyesi-dugmeye-basti-5-milyonluk-satis/995186

Yorumu oyla      8      3  
sözünde dur 31 Mart 2021 Çarşamba 14:19

Kaybedersen gidecektin, ne oldu da kaldın? Seni istemiyorlar, anlamadın mı daha?

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da kriz yaratan trafoya yeni yer!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, AK Parti Milletvekili Necip Nasır ...
CHP’li Kılıç’tan AK Parti’ye ‘yolsuzluk ve şatafat’ çıkışı!
 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin ...
 
CHP'li Serter'den ' İzmir'e 2.Çevre Yolu' çıkışı: Kapalı kapılar ardında ihale olmaz!
CHP İzmir Milletvekili Serter, “Uzun zamandır konuşulan ama hiçbirimizin ...
Başkan Sürekli'den sahada eleştiri yağmuru: Büyükşehir adaletli yaklaşmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Kiraz, Beydağ, Ödemiş ve Bayındır ...
AK Partili Dağ’dan belgeli ‘Enver Aysever’ açıklaması: Kişiye özel ihale!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir ...
 
AYM raportörü: HDP iddianamesinde eksikler var
Anayasa Mahkemesi Raportörü HDP kapatma davası iddianamesine ilişkin raporunu ...
Buca'da meclis üyesine 'FETÖ referansı' soruşturması!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç hakkında 'benzin istasyonu Tuncay Özkan'a ...
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 'işsizlik' eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva