HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2018 Cumartesi - 15:55

AK Partili Şengül üniversite öğrencileriyle buluştu

Ak Parti İzmir İl Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Aydın Şengül, Bağımsızlık Mücadelemiz konulu söyleşide Ege Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

AK Partili Şengül üniversite öğrencileriyle buluştu

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evinde gerçekleşen Bağımsızlık Mücadelemiz konulu söyleşinin konukları Ak Parti İzmir İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Aydın Şengül ile ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı oldu

Şöyleşide Türkiye’nin 1923 ve daha sonraki dönemde verdiği tam bağımsızlık mücadelesini anlatan Başkan Şengül, dünyayı yöneten üst aklın, bir çok Müslüman ülkede yaptığı gibi Türkiye’yi de parçalayıp daha önceden devşirdiği kişilerle yönetmek istediğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında tam bağımsız bir Türkiye kurmak istediğini de belirten Şengül, ancak büyük savaşlardan yeni çıkmış, yetişmiş tüm insanlarını kaybetmiş, ekonomisi harap olmuş o günün Türkiye’sinde bunu yapmanın çok zor olduğunu kaydetti. 

Tam bağımzsız Türkiye mücadelesinin günümüzde açık bir savaşa dönüştüğünü söyleyen Şengül, “Türkiye, Kurtuluş Savaşında Atatürk önderliğinde tam bağımsızlık mücadelesi verdi. Türkiye Cumhuriyetini kurarken de Atatürk’ün hayalinde tam bağımsız Türkiye vardı. Ama bir ülke için tam bağımsız demek istiyorsanız; güçlü bir ekonomi, güçlü bir askeriye, güçlü beyinler, iyi sanatkarlar gerekiyor. Oysa Türkiye bu değerlerinin birçoğunu yitirdiği bir savaştan yeni çıkmıştı.” dedi.

DOĞRUDAN KONTROL EDEMEZLERSE DEVŞİRMELERLE YÖNETİRLER
Büyük güçlerin dünya üzerinde kurduğu sömürge düzeninden örnekler veren Başkan Şengül, İngilizlerin, o günkü askeri potansiyeli ile çok büyük bir nüfusa sahip olan Hindistan’ı kontrol etmekte zorlandığını ve ‘İngiliz Hintliler’ yani devşirmeler yetiştirerek, bu işi çözdüğünü anlattı. Bu yöntemin büyük güçler tarafından halen kullanılmakta olduğunu kaydeden Şengül; yaklaşık 40 yıl boyunca yetiştirilen ve devletin bütün kurumlarına yerleştirilen FETÖ hainleri ile bu yöntemin Türkiye üzerinde de denenmek istendiğini kaydetti. Şengül, ancak Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de oynanan tüm oyunların farkında olduğunu ve 15 Temmuz’da dik durarak FETÖ’nün hain girişimini önlediğini söyledi.

Türkiye’yi zayıf düşürerek, kendileri tarafından yönetilebilir hale getirmek için üst aklın sadece FETÖ’yü değil, tüm enstrümanları kullandığını da vurgulayan Şengül, hain FETÖ darbe girişiminden önce benzer bir kuşatma girişiminin PKK üzerinden kurgulandığını, ancak kader birliği yapmış Türk, Kürt ve tüm vatandaşlarımızın bu girişimi de boşa çıkardığını söyledi.

HER ŞEY DOLARIN KRALLIĞI İÇİN
Bütün bu Türkiye’yi kuşatma girişimlerinin akamete uğratılması üzerine bugünlerde son bir umutla ekonomik bir saldırının başlatıldığını hatırlatan İl Başkanı Aydın Şengül, “Sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi? Ben dolara bağlı ticaret yapmak istemiyorum. Türkiye, işte Rusya ile başka ülkeler ile kendi para birimi üzerinden ticaret yapmaya başladı. Bu girişim üst aklı korkuttu. Türkiye bu işi başarırsa doların dünyadaki hakimiyeti biter, doların hakimiyeti biterse büyük güçlerin hakimiyeti sarsılır’ diye Türkiye’yi kıskaca alma girişimlerini hızlandırdılar” dedi.

GENÇLER, OYUNUN FARKINDA OLUN!
“Onlar parçalı yönetim istiyorlar ve kendi devşirmeleri üzerinden istedikleri kararları aldırmaya çalışıyorlar’ diyen İl Başkanı Aydın Şengül, gençlere çağrıda bulunarak, “Gençler, bunları bilerek kendinizi geleceğe hazırlayın” dedi.

IMF TEMSİLCİLERİNİ HATIRLAYAN VAR MI?
ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı da gazetecilik anılarından örnekler vererek, “Biz zamanlar biz gazeteciler için en popüler haberler IMF Temsilcilerinin Ankara’ya gelip gidişleriydi. Hatta onlar o kadar önemli kişilerdi ve o kadar çok benimsenmiştik ki, onlarla ilgili magazin haberleri dahi yapılırdı. Oysa Türkiye bugün IMF borç veren ülke konumuna gelmiştir. Tabi şimdi 16 yıllık istikrarlı bir hükümet dönemini yaşadınız o yüzden yaş itibariyle aranızda IMF Temsilcilerini hatırlayanınız muhtemelen yoktur” diye konuştu.

Başkan Aydın Şengül ve gazeteci Şebnem Bursalı, söyleşiyi Ege Üniversiteli gençlerle selfie çekerek sonlandırdı.

 
Bakan Zeybekci’den döviz kuru müjdesi
 
CHP, Türkiye’yi İzmir gibi yönetecek: O proje bildirgede!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necdet 28 Mayıs 2018 Pazartesi 10:14

hadi bakalım Cerrahpaşa daki gibi propaganda yapıyor deyirek rektörü görevden alsın YÖK. AMa hayır, muhalefet gelirse propagandakendi adamları gelirse bilim (?)

Yorumu oyla      9      5  
anlattınız mı 26 Mayıs 2018 Cumartesi 20:24

Birazda mesleğinizden bahsetseydiniz 'Şehir bölge planlama' dan gençlerin ufku açılırdı.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını kimseyi dinlemeden çizdiğinizi 2009 seçimlerinde Ak Partinin bu uygulama nedeniyle 31 ilçeden sadece Bayındır'ı 1 oyla aldığını,ama genel merkezin milletvekili seçiminde bu başarıdan dolayı 2 ci sıraya yazdığını. Bayraklı ve Karabağlarda Ak Partinin kendi seçmenlerinden bile hala oy alamadığını, haziran seçimlerinde aday gösterilmeyince İzmir'in bazı gazetecilerinin önünde il yönetimini eleştirdiğinizi, il başkanlığı koltuğunda seçimle değil genel merkezin görevlendirmesiyle oturduğunuzu

Yorumu oyla      11      5  
volkan 26 Mayıs 2018 Cumartesi 17:33

sebnem Bursalı denen akp sempatizani yeni asır tarihinde onemli bi yeri vardir !!!! huseyin kocabiyik ve bu kadın izmir basini bu iki ismi hic unutmayacak

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli, MHP'nin seçim beyannamesini açıkladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim beyannamesini açıklıyor. MHP'nin seçim ...
Oğul Pakdemirli: Annem gözyaşlarını tutamadı!
Çeşme’de yapılacak havalimanına babasının isminin verilecek olması hakkında ...
İnce’den İzmir’de gençlere müjde: Üniversite ligi kuracağız!
Çiğli’de konuşan İnce, “Üniversite ile vatandaşların arasında bağ olmalı. ...
 
MHP İzmir’den Ankara’ya çıkarma
İzmir İl Başkanı Karataş ve adaylar hem seçim beyannamesinin açıklanacağı ...
CHP seçim bildirgesini açıkladı: O gün tatil olacak!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini açıklamak için ...
Doğu Perinçek: OHAL'i kaldırmam
Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, açıklamalarda bulundu.
 
Karamollaoğlu: İktidar hatalarını göremiyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan ile görüşmesine ...
YSK, bağımsız üç adayın adaylığını düşürdü
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili ...
Konak Meydanı'nda boyozlu- gevrekli sahur
İzmir Ramazan Platformu'nun Konak Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva