HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2016 Çarşamba - 12:38

AK Partili Şanlı Üçkuyular Pazarı için yer gösterdi!

Üçkuyular Pazaryeri’ne alternatif olabilecek yer arayışı sürerken, Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Şanlı, Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajının bulunduğu alanın olabileceğini söyleyerek AK Parti Grubu olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

AK Partili Şanlı Üçkuyular Pazarı için yer gösterdi!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Üçkuyular’da üç belediyenin hissedarı olduğu arazinin satışıyla kamuoyunda tartışmalar başlamış, Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesi için alandaki araziyi ve benzin istasyonunu satın almasının ardından ise Üçkuyular Pazaryeri’nin ortadan kalkacak olması kentte tartışmalara yol açmıştı.

Dün gerçekleştirilen IF Wedding açılışının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen bölge giderek Üçkuyular Pazaryeri’ne alternatif olabilecek yerlerde incelemelerde bulundu.

Öte yandan esnaf ve vatandaştan gelen tepkiler sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’dan da çözüm için ortak çalışma önerisi gelmişti.

Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada, İnciraltı Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajının bulunduğu alanın pazaryeri olabileceğini söyleyerek, AK Parti grubu olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

KONAK BELEDİYESİ PAZARYERİ KAPATAN BELEDİYE OLARAK ANILIYOR
Konak Belediyesi’nin pazaryeri kapatan belediye olarak anıldığını söyleyen Şanlı çözüm için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Konak Belediye Başkanımız yer baksın biz de AK Parti Grubu olarak elimizden geleni yapalım. Bakanlık yer bulmaz, belediye yeri bulur bakanlıktan talep eder. Bulduğu yerler varsa AK Parti grubu olarak sonuna kadar yanındayız. Yardımcı olalım, Ankara’daki vekillerimizden, bakanlarımızdan rica edelim. Biliyorsunuz, tüm pazaryerlerinin üstü kapalı olmak zorunda. Geçici olarak bulduk ama vatandaşları yine mi mağdur edeceğiz bir sene sonra? Konak Belediyesi pazaryerlerini kapatan belediye olarak anılıyor. Çözümü uygun olan yerleri tespit edip bakanlığa başvuruları yapalım. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

ESHOT’UN OLDUĞU ALAN UYGUN
Bakılan yerlerin mevzuata aykırı olduğuna da dikkat çeken Şanlı, en uygun yerin İnciraltı Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajın bulunduğu yer olduğunu söyleyerek, “Yer için viyadüklerin altına bakmışlar ama bu mevzuata aykırı. Hiçbir gelişmiş ülkede viyadüklerin altında yer vermezler, buralar boştur. Allah korusun bir araç uçsa ya da yokuş aşağı gelen aracın tekerleği çıkıp düşse facia olur. Bunun sorumluluğunu Karayolları mı alacak belediye mi? Bu tarz olası durumlarda kim üstlenecek? Pazaryeri için ESHOT’un bulunduğu alan uygun” dedi.

 
Diyarbakır'dan sürpriz haber: 9 mahallede...
 
IŞİD yine Türk askerine saldırdı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 4 Şubat 2016 Perşembe 10:13

Şu İnciraltı'nı planlayın artık yazık yazık... Elimizdeki cevheri işleyemiyoruz, kusura bakmayım ama İzmir çok kötü yönetiliyor...

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 4 Şubat 2016 Perşembe 09:10

eshot un parkını avm yapın, üçkuyular 5 araçlık otopark ve pazaryeri olsun. balçova da bir sürü avm var. ayrıca avm trafiğin berbat hale getirir. bakın optimum. ve izmir avm (bu arada bu avm lein ruhsatlarını chp li belediyeler verdi)

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 4 Şubat 2016 Perşembe 00:11

Bayılıyorum bu adama ya tam esnaf dostu

Yorumu oyla      11      5  
Çözüm Var!..." 3 Şubat 2016 Çarşamba 17:39

Bence sayın Şanlı'nın önerisi mantıklı.Sanki mevcut pazar yeri,konutlara çok mu yakın? Üstelik insanlar,geniş bir caddeyi metro alt gecidinden geçmek zorunda kalıyor.Sadece;yapılmakta olan Tramvay hattını,Eshot Garajı'nın,hatta İnciraltı Öğrenci Yurdu'nun olduğu yere kadar uzatmak gerekli.O zaman pazara ulaşmak hem daha kolay olacak,hem de tramvayla İnciraltı'ndaki diğer kamusal yerlere de ulaşım sağlanmış olacak.

Yorumu oyla      11      5  
ali tanıl 3 Şubat 2016 Çarşamba 15:16

Bravo sayın şanlı biz inciraltı toprak sahiplerine bu iyiliği de yapın,kurban kesim yeri olduk,ruhsatsız işletmelerle dolu olduk; birde pazaryeri olalım..expo zamanı her gelen altın burası diyorlardı..demek ki bayaa kandırılmışız..

Yorumu oyla      11      5  
ercan 3 Şubat 2016 Çarşamba 13:39

AKP nin hedef şaşırtma oyunlarından biri daha.Birincisi zaten burası artık şehrin önemli noktalarından biri oldu.Öyle vaya böyle bu pazaryerinin burdan kalkması gerekiyordu.İkincisi bu projeyi zaten belediylerin engelleme gibi bir yetkileri yok.Doğuş gurubunun arazisi var ve ben burda büyük bir proje yapacağım arzilerinizi bana satın diyerek yola çıkmış.Kanunen zaten vermek zorundasınız.Burda eleştirilecek durum değişecek pazar yerinin tespitinin daha önce yapılması gerektiğiydi..Bunun da en büyük sorumlusu bu konuyu daha önce gündeme getirmeyen dernektir.Üç yıdan fazladır gündemde olan bir konu sonuca bağlanınca yandık diye bağrıyorlar.Eninde sonunda bu durumun ortaya çıkacağını bile bile hiç bir girişimde bulunmamışlar.Oyle veya böyle bir pazar yeri bulunacak.Şehre yakışır bir pazar yeri yapılsın yeter ki.

Yorumu oyla      11      5  
Ben 3 Şubat 2016 Çarşamba 13:15

Ömür Şanlı ya hiç pazara gitmemiş ya da laf olsun diye konuşmuş. Söylediği yere insanlar nasıl gelip gidecek? Çevrede tek konut yok. Pazar yerleri insanların yerleşik olduğu yerlerde olur. En yakındaki konutun 1 km. uzakta olduğu yerde pazar mı kurulur?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: İZBAN Torbalı açılışı iptal!
Bakan Yıldırım’ın Başbakan Davutoğlu’nun Kazakistan ziyaretine eşlik edecek ...
Badem’den satış savunması: Başkan öldü, borcunu ben ödüyorum!
Eleştirilere yanıt veren Başkan Badem, “Köylünün mallarını yine kendileri ...
Güzelbahçe yeşile doymuyor
Güzelbahçe Belediyesi, yeşile doymuyor. İlçeye son bir yıl içerisinde ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan 2 günlük Başkent çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti.
Gültepe'de trafik sorununa kavşaklı çözüm
Konak Belediyesi şehir içi trafiği rahatlatmaya yönelik uygulamaya koyduğu ...
Başkan Atila’dan güvenli ulaşım zirvesi!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Şoförler ve Otomobilciler ...
 
Yamanlar’ın zirvesinde kamp keyfi
Öğrencileri sportif aktivitelere yönlendirmek ve doğa sevgisi aşılamak ...
Buca’da 1 pazaryeri, 10 spor alanı!
Betontaş Pazaryeri Bucalı sporseverlerin yeni buluşma noktası oldu. Buca ...
Torbalı’da vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor!
Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva