HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2014 Çarşamba - 14:22

AK Partili Sait CHP’li Belediye için aracı oldu

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önerisi ile Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Karabağlar-Konak ve Buca’nın birleştiği mobilyacılar bölgesinde yetki devri yapılması için düğmeye bastı. CHP’li Buca Belediyesi’nin iki yetkilisi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ziyaret etti. Sait, “Bizim amacımız ortak çalışmalar yaparak kente hizmet etmek. Partimden eleştirenler olsa da bu tavrım devam edecek” dedi. Sait, eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın dozer ile duvarlarını yıktığı eski stadın meydan yapılacağını söyledi.

AK Partili Sait CHP’li Belediye için aracı oldu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait mobilyacıların üretim merkezi olan Karabağlar Bölgesi’nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanda yetki devri talep eden Buca Belediyesi’ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile buluşturdu. Sait, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Beril Özalp, CHP’li Meclis Üyesi Şenol Yeltekin ve AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Ömür ile birlikte ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ziyaret etti. Bakanlıktan yetki devri isteyen belediye personelinin taleplerini değerlendiren Bakan Güllüce, konu üzerinde çalışacaklarını ifade etti.
 
Ziyaretle ilgili konuşan AK Partili Sait, “Biz kesinlikle ayrım yapmıyoruz. CHP-MHP diye bir kutuplaştırma olamaz. Sayın bakanımız da gereken ilgiyi gösterdi. Kendisi ‘hizmette ayrım olmaz’ dedi. Biz de meseleye öyle bakıyoruz. Kesinlikle ideolojiler üzerinden yapılan siyaseti de tasvip etmiyor, doğru bulmuyoruz. Yeter ki samimi bir şekilde talep gelsin. Her zaman kent için koşturmaya hazırız. Buca söz konusu olduğunda da talebin kimden geldiğine bakmadan faydalı bir iş için ise çabalıyoruz. Beni eleştirenler oluyor. Kendi partimden tepki gösterenlerle de karşılaşıyorum. Neden CHP’li belediyelerin Ankara’daki işlerine yardımcı olduğumu soruyorlar. Ben bu zamana kadar nasıl tavır aldıysam aynı tavrımı sürdüreceğim. Hizmetin önüne siyaseti koymam mümkün değildir” dedi.
 
MEYDAN OLACAK
AK Partili Sait, Ankara ziyaretinde Buca’da tartışmalara neden olan Çevik Bir Meydanı’nın bitişiğindeki eski stadın durumu hakkında da bilgi verdi. Sait, Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın dozer ile duvarlarını yıktığı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait alanın yeşil alan düzenlemesi kapsamında meydan olacağını söyledi.

Sait, “Orası Çevik Bir Meydanı’na dahil edilecek. Çok daha büyük bir alan kazanılacak. Buca Belediyesi’ne ait mevcut stadın da bakanlığa tahsisi söz konusu… Şu anda net bir şey yok. Çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 20 Kasım 2014 Perşembe 09:39

Buca'da,Dumlupınar mahallesi,Yanıkkahveler,yaylacık mahallesi,Veysi Demirsoy hastanesi arkası,Üçkuyular semti İmar durumu acil yapılmalı ve uygulamaya geçmelidir.Hertaraf köy gibi.Geniş,yemyeşil bulvar ve yollar,araçlar için alt ve üst geçitler,metro ulaşımı Buca'ya gelmelidir artıııkkk.Yazık öğrenci şehrine yakışmayan bu görüntüler derhal ortadan kaldırılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
YORUMCU BABA 20 Kasım 2014 Perşembe 09:07

Çevik 1 Alanının Bulunduğu Yer,Buca Trafiğinin En Yoğun Olduğu Alandır.Bu Bölgede Meydan Yapma Arzunuzun Mantığını Bir Türlü Anlıyamıyorum.Çokmu Gerekli Acaba!Bu Sahada Gençler Hala Spor Yapabilmekteler.Meydana Dönüştürdüğünüzde Bu Alanda Bir Sürü Konser Vb.Organizasyonlar Düzenlenmiş Olacak.Ve Bu Çevrede Yaşayan Bizler Aşırı Gürültünün Kurbanı Olacağız.Her Gece Olduğumuz Gibi.Üstelik Bu Cadde Üzerinde Araçların Park Etmesi İle Dahada Sorun Büyüyecektir.Madem Buraya Kafayı Takmışsınız,Bence Basketbol Ve Tenis Alanları Olarak Değerlendirin!Unutmayın Spor Yapan Gençlikten Zarar Gelmez.

Yorumu oyla      15      5  
bucalı. 19 Kasım 2014 Çarşamba 18:55

Ne diyelim bir bucalı olarak teşekkür ediyorum.Ah bi de buca metrosuna el atsanız.

Yorumu oyla      13      5  
ŞİRİNYERLİ 19 Kasım 2014 Çarşamba 18:53

SAYIN RIFAT SAYİT, GİDERKEN SAYIN AYTUN ÇIRAY'I DA YANINIZA ALSAYDINIZ...RAHAT RAHAT BAKANLA GÖRÜŞÜR DÜŞÜNCELERİNİ BAKAN BEY'E DİREK SÖYLERDİ...

Yorumu oyla      12      6  
BUCALI 19 Kasım 2014 Çarşamba 17:29

BUCA CEZAEVİDE KALKMALI ORDA DA İŞBİRLİĞİ OLMALI...ŞİRİNYER BUCA ARASI TRAMVAY GELECEKTİ...BİDE BUCA YA METRO BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI...İZBAN BERGAMAYA UZANMALI...BİDE BUCA GÖKDERE KÖYÜ ORASI ÜNİVERSİTE KAMPÜS KÖY OLMALI ORDA ÖĞRENCİ KONUTLARI YAPILMALI ...GÖKDEREYE OTOBANDAN GİRİŞ ÇIKIŞ VERİLMELİ OTOBAN DAN NEDEN DÜŞÜNÜLMEMİŞ ORASI HEM SANAYİ HEM KONUT OLARAK ÇOK UYGUN ZAMANINDA VİLLALAR YAPILACAKTI AMA OTOBANA GİRİŞ ÇIKIŞ VERİLİRSE GÖKDERE KÖYÜ HAYAT BULUR...

Yorumu oyla      15      5  
bucalı 19 Kasım 2014 Çarşamba 17:24

ercan tatı o duvarları yıkıp meydan yapacagım dediği için yargılamıştınız demekki adam doğruyu yapmış ne degişti şimdi

Yorumu oyla      15      6  
19 Kasım 2014 Çarşamba 15:16

CHP'li belediyelerin işlerine Ankara'da niye yardım ediyorsun denmiş. Adamlarda şaşırmış. Engellesene :))

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucuyla mücadelede devrim gibi kararlar!
Türkiye'de son dönemde, başta bonzai olmak üzere, gençlerde uyuşturucu ...
CHP’li Aksünger o savcıyı HSYK’ya şikayet etti
Soruşturma Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 17 Aralık ...
CHP’li Özel’den Bakan Ala’ya kritik Yırca sorusu!
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Yırca'da ...
 
Sürpriz gelişme: 11.Cumhurbaşkanı ifade verdi!
Abdullah Gül, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kayıp trilyon ...
CHP İzmir’den Balkan açılımı, Engin’den önemli mesajlar
Yerel seçimlerin ardından hemşeri dernekleri ve STK’larla bir araya gelen ...
CHP'li Türeli'den amatör kulüplere destek çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, belediye gelirlerinden amatör ...
 
Erdoğan'dan flaş bedelli açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik konusunda kendisine yöneltilen ...
İzmir'de ‘saray’ kavgası: Ulema’dan Çıray’a sert yanıt
CHP İzmir Milletvekili Çıray, ‘Ak Saray’ hakkında yeni bir önerge vererek ...
Bakan’a uçaklarda Kürtçe anons sorusu
HDP'li Zozani, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva