HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2014 Çarşamba - 11:36

CHP İzmir’den Balkan açılımı, Engin’den önemli mesajlar

Yerel seçimlerin ardından hemşeri dernekleri ve STK’larla bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanlığı Balkan dernekleri ile buluştu. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Engin, “İzmir’in İzmir olmasında büyük katkılarınız var” dedi. Engin, CHP’li belediyeleri överken AK Parti hükümetini eleştirdi.

CHP İzmir’den Balkan açılımı, Engin’den önemli mesajlar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığının düzenlediği program kapmasında parti yönetimi Balkan dernekleri ile bir araya geldi. Bornova Belediyesi’ne ait Şahin Tepesi Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ali Engin, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parti yöneticileri, Balkan dernekleri temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Engin, toplantıda yaptığı konuşmada Balkanlardan gelenlerin önemine dikkat çekti. Engin, “İzmir bütün inançların rahat yaşadığı yerlerin başında geliyor. Bunda Balkan göçmenlerinin büyük önemi var. İzmir’in İzmir olmasında büyük katkılarınız var. Tarihten gelen özelliği ve 8 bin yıllık kent olması nedeniyle yapısı Balkanlar’dan gelenlerle birleşen İzmir’de yaşıyoruz. Önemli olan kentlilik bilincinin her yere yayılmasıdır.  Birliğin, barışın yayılması için de hep birlikte çaba göstereceğiz. Sayın genel başkanımız da Balkanlar’a ziyarette bulunacak. Belediyelerimiz o bölgelerde kardeş kent ilişkisi kuruyor.  İnsanlar farklı görüşlere inançlara sahip olabilirler ama demokrasi bunların bir arada olmasını gerektirir. Demokrasinin işlediği ülkelerde siyasi partiler vardır. Partiler değişir, yenileşme olabilir.  Bizde böyle olmadığını gördük. Gezi Parkı olaylarında yaşananları hepimiz biliyoruz. Sadece üç ilde bu konuda eylemler yapılmamış.  Toplumla çatışma, bildiğini yapma girişimi demokrasiye aykırıdır. İstenmeyen olaylar da oldu. Bu sorunun büyük bölümü iktidara aittir.12 yılın sonunda iktidarın değişmesi kesindir. Bunu il başkanı olarak değil vatandaş olarak söylüyorum” dedi.
 


CHP’LİLER KENTLERİ İYİ YÖNETİR
12 yıllık iktidar döneminde AK Parti’nin ülkeyi zor duruma soktuğunu anlatan Engin, “İktidar döneminde toplumun bazı kesimleri memnun oldu. Ama uygulanan sistemin açıklar yarattığı, özelleştirmeler ile sosyal güvenliğin finanse edildiği, yatırımların döviz ile yapıldığı görüldü. Biz İzmir’de huzur içinde yaşıyoruz. İstanbul’da bu yok. İzmir’de ciddi çevre yatırımları yapıldı. Betonlaşan İstanbul artık yaşanamaz hale geldi.  İzmir bu bakımdan iyi. Kentte güzel şeyler oluyor. Belediye başkanlıklarında önemli isimler var. Urla ve Konak’ta kadın belediye başkanlarımız görev aldı. İzmir ulaşımın en rahat olduğu kentlerin başında geliyor. 2 TL’ye rahatlıkla seyahat edebiliyorsunuz. Yeni gemiler alındı, otobüsler klimalı hale geldi. Finans açısından Büyükşehir Belediyesi, Hazine’den daha iyi bir noktaya gelmiştir. İzmir vatandaşın vergilerinin doğru kullanıldığı yerdir. Büyükşehir Belediyesi’nin kamuya bir lira borcu yok. Yurt dışı kredileri artık hazine garantisiz veriliyor. Sosyal demokratlar, CHP’liler kenti yönetirlerse iyi yönetirler. Vergileri doğru kullanırlar. Girişimci istediğini yapabilir. CHP’liler servet karşıtı değildir. Binalar yükseliyor, çalışmalar oluyor. Biz AKP’nin yaptığı gibi yapmıyoruz. Karayolları’nın arazisinin satılmasına karşıyız” diye konuştu
 
CAMİYE KARŞI DEĞİLİZ
Başkan Engin, CHP hakkında söylentilerin yanlış olduğunu ifade etti. Seçim sürecinde parti hakkında kara propaganda yapıldığını anlatan Engin, “Kemalpaşa’da eski CHP’li belediye başkanı Rıdvan Karakayalı cami projesi yapmıştı. AKP’li belediye başkanı göreve gelince cami projesini iptal etti. Niye iptal ettiği sorulduğunda cami projesinin merkezde kaldığı, kıyıda köşede yapılabileceğiydi. Gerekçe ise oraya çok güzel AVM yapılması fikridir. Gidip sorabilirsiniz. CHP kesinlikle camiye, dine karşı değildir. Bizim belediyelerimiz camilerde bakım onarım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar 400 caminin tamiratını üstlendi. Biz ülkede her türlü sorumluluğu almaya hazırız.  Biz tabi ki kendinizi sorguluyoruz. Ve ‘niye iktidar olamıyoruz’ diyoruz. Seçmenimizde bir yılgınlık, bıkkınlık var. Biz parti olarak toplumun kesimleri ile ilgili barışık olmak istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Genel seçimlerden sonra diğer seçim 4 yıl geçtikten sonra olacak. Seçimin önemi gerçekten çok ciddidir. Ülke yönetimini sadece siyasetçiler beceremez. Dernekler ve STK’lar da sürece dahil olmalıdır” dedi. Engin, toplantıların devam edeceğini ifade ederken önümüzdeki günlerde Karadenizliler ve Alevi Dernekleri ile buluşacaklarını söyledi.


 
AYNI CHP GİBİ!
İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu da Balkan dernekleri ile yapılan toplantı öncesinde yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Rodoplu, “Başkanlar değişmiş kimsenin haberi yok. Eski başkanlar yeni başkanların ismini söylemiyor, telefonunu vermiyor.  Biz kahvaltıyı, toplantıyı düzenlerken bile bir arada olmadığımızı gördüm. Aynı CHP gibi birbirimize ne kadar çok benzediğimizi gördüm” dedi.


 
ORTAK AKIL İLE YÖNETİM
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yaptığı konuşmada Balkan göçmenlerinin seçimde kendisine destek verdiğini söyledi. Atila, “Bizim amacımız Bornova’yı birlikte yönetmek ve ortak akılı hakim kılmaktır. Ben yaptım oldu mantığı ile değil birlikte hareket etmek istiyoruz. Kent için neler yapabiliriz bunları gündeme getirebiliriz. Belediyemizin pazaryerlerindeki alanlarında ortak projeler düzenleyebilir, dernekler için kermeslere yerler verebiliriz. Amacımız Bornova’da birlikte güçlü olabilmektir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Bornova ve İzmir’de olan hoşgörü ortamı Dünya’da hakim kılınsın. Hiçbir zaman anaların ağlamadığı bir ülke istiyorum. Bizim bu günlerimize gelmemize sebep olan Atatürk’ü de minnetle anıyorum” diye konuştu.
 
SADECE DERNEK DEĞİLİZ
Toplantıda söz alan Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak da Balkan derneklerinin önemine değindi. Baysak, “Bizim derneklerimizin önemli görevi var. Hemşehri dernekleri dışında geldiğimiz topraklarla Anadolu’yu birbirine bağlıyoruz. Ülkeler arasında dostluğu pekiştirirken yurt dışında kalan soydaşlarımızın hakları için de çalışıyoruz. Bosna’da iki kez sel felaketi yaşandı. Derneklerimiz o bölgelere giderek toplanan yardımları ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

BÖLGE TOPLANTISI İZMİR’DE
Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin yaptığı çalışma kapsamında İzmir’de bölge toplantısı için hazırlıklar başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Bölgesi Koordinasyon Toplantısı’nı İzmir’de yapacak. Program ve kesin tarih henüz netleşmezken İl Başkanı Ali Engin, Aralık Ayı’nın ilk gününü önerdiklerini söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Faydasız girişimler bunlar 19 Kasım 2014 Çarşamba 19:05

2015'te başlarına özellikle de İzmir'de geleceklerin farkındalar. Telaşları bundan. Fakat Neo-CHP anlamlı düşüşten daha fazlasını yaşayacak. İstilacılar tıpış tıpış tıpışlayacak.

Yorumu oyla      38      7  
değerli 19 Kasım 2014 Çarşamba 18:04

akıllar ortak ama neye ortak anlayamadık

Yorumu oyla      48      6  
Sonsöz 19 Kasım 2014 Çarşamba 16:50

Belediyeler hizmet üretse..izmirlinin yanında olduğunu hıssetse.. kapı kapı dolasmaya gerek yok

Yorumu oyla      20      8  
ado 19 Kasım 2014 Çarşamba 14:37

pardon balkanlar dan gelenler zati izmiri yönetiyor neyin açılımı bu hangi bi balkan göçmeni işsiz sıkıntıda

Yorumu oyla      66      10  
Vardar 19 Kasım 2014 Çarşamba 13:58

Dilerim Eskişehir bölge toplantısındaki ses problemi İzmir'de yaşanmaz.

Yorumu oyla      14      7  
trabzonlu 19 Kasım 2014 Çarşamba 12:43

Sayın başkanlar çok güzel çalışmalar da karadeniz derneklerini de unutmayın ve küçümsemeyin!İzmirde ilçeler ile beşyüz bin civarı karadenizli yaşıyor.Bizimde derneklerimiz var,çayımız var bekleriz.

Yorumu oyla      20      41  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli'den amatör kulüplere destek çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, belediye gelirlerinden amatör ...
Erdoğan'dan flaş bedelli açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik konusunda kendisine yöneltilen ...
İzmir'de ‘saray’ kavgası: Ulema’dan Çıray’a sert yanıt
CHP İzmir Milletvekili Çıray, ‘Ak Saray’ hakkında yeni bir önerge vererek ...
 
Bakan’a uçaklarda Kürtçe anons sorusu
HDP'li Zozani, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, ...
Şengül’den stat cevabı: Evet rant var…
AK Parti İzmir Milletvekili, Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın Yalı’ya ...
Meclis’te Urla tartışması, Çelik’ten Kemalpaşa savunması!
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Urla’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Davutoğlu'ndan Alevi çıkışı: Nasıl CHP'li...
Başbakan Prof. Ahmet Davutoğlu, dün Filipinler’den Türkiye’ye dönerken ...
AK Partili vekilden flaş Fazıl Say yorumu
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda, ...
AK Parti İzmir’de bir ilçeye daha yeni başkan
Kongre takvimi işlerken Dikili’de de değişikliğe gidildi. İlçede seçime ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva