HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2021 Perşembe - 08:47

AK Partili Nasır: Gösterilerinin hesabını veremeyecekler!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 Ekim depreminden sonra İzmirlileri deprem konusunda yanıltarak oyaladığını, hiçbir iş yapmadan seçime kadar zaman kazanmanın siyasetini yaptığını söyledi. Nasır; “İzmir depremini, gerçeği yansıtmayan vaat ve gösterilerle siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar. Ancak, gün gelecek; bu gösterilerinin altında kalacak, hesabını İzmirli hemşerilerimize veremeyecekler!” diye konuştu.

AK Partili Nasır: Gösterilerinin hesabını veremeyecekler!

İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırmaları ve risk azaltma projelerini hayata geçirdiklerini, İzmir’de herkesin kendini güvende hissetmesi için çalıştıklarını ve Türkiye’de ilk, dünyada örneği çok az olan bir çalışma başlattıklarını söylemesine rağmen bu sözlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Necip Nasır, “Sayın Soyer, 30 Ekim depreminin ardından bir yıllık çalışmalarını anlattığında, ODTÜ koordinasyonunda, 10 üniversite ile anlaşarak, Türkiye’de ilk Dünya’da örneği çok az olan, ‘Depremsellik Araştırması ve Zemin Davranış Modeli’nin çıkartılması için harekete geçtiklerini söyleyerek, ‘Dünya Bankası ile 330 milyon dolarlık kredi imzaladım’ gibi bir yalanı ifade etmiş veya bilgisizce konuşmuştur” dedi.

‘Yaptırıyoruz’ dediklerini, 7 yıl önce TÜBİTAK yaptı!

Milletvekili Nasır, İzmir’in zemin davranış modelinin 2014 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde bulunduğu, AFAD ve Dokuz Eylül Üniversitesi birlikteliğinde TÜBİTAK 1007 Projesi adı altında yapıldığına dikkat çekti. Necip Nasır, “Tunç Soyer’in yaptırıyorum dediği İzmir’in Depremsellik Araştırması ise 2011 yılında başlatılan Deprem stratejik eylem planı çalışmaları doğrultusunda, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından, İzmir merkezindeki fayların büyük bölümü haritalandırılarak, merkezdeki önemli 5 fay hattının çalışmaları tamamlanmış, 9 fay hattının projeleri de; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Çukurova Üniversitelerinden bilim insanlarının katılımıyla TÜBİTAK destekli çalışmalar başlatılmıştır ve 2020’deki İzmir depreminin ardından TÜBİTAK, İTÜ ve DEÜ koordinasyonunda karadan denize uzanan fayların karakteristik ve özelliklerini belirleyecek proje zaten yürütülmektedir” diye konuştu.

Nasır, Türkiye’nin tamamında milli imkânlarla gerçekleştirilen ilk denizde deprem araştırma projesi olan çalışmanın, AFAD koordinasyonunda yürütüldüğünü, İzmir depreminin yaşandığı bölgede deniz altındaki fayların analiz edildiği bilgisini verdi.

Uluslararası suları kapsayan ilk araştırma yolda…

Konuyla ilgili konuşan Necip Nasır, ilk sismik araştırma deniz seferi ile “Kuşadası Körfezi İçindeki Fayların Depremselliğinin Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleriyle Belirlenmesi Projesinde" bin 300 kilometrelik akustik veri toplandığını belirtti. Nasır, yalnızca ilk gemi seferinde, 2 hafta boyunca bölgedeki fayların depremselliği ve aktif tektonik özelliklerinin çıkartılmasına yönelik yoğun araştırmalar yapıldığını çalışma kapsamında batimetrik analizler ve akustik ölçümler yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi; “Haritalandırma çalışmaları yapıldıktan sonra, ikinci bir sefere çıkılacak. İkinci seferde karotlarla numuneler alınacak. Yaşlandırma yöntemiyle de geçmişte hangi deprem aralıkları gerçekleşmiş, bu bölgede ve geleceğe doğru nasıl bize yol haritasını çıkaracağını görmüş olacağız. Bu ülkemizin uluslararası sularının da dahil olduğu ilk araştırması. Bunların tümü kamuoyuyla paylaşılacak”                    

Gerçek dışı bilgilerle savurganlık

Necip Nasır, “Tunç Soyer konuşmalarında, Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırmaları ve risk azaltma projelerini hayata geçirdiklerini söyleyerek yine yalan yanlış konuşmuş veya bilgisizliğinden dolayı İzmirlilerin parasını heba etmiştir. Tunç Soyer’in yaptırıyorum dediği İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında, AFAD koordinasyonunda, İzmir’in İl afet risk azaltma planı 25, 26, 27 Ağustos 2021 tarihinde yapılan 2’nci çalıştay sonrası tamamlanmış, çalıştayda İzmir Büyükşehir Belediyesi de bulunmuştur. Yine Tunç Soyer, Bina Kimlik belgesi için çalışma başlattığını söylemiştir. Oysa, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında yer alan binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla Ulusal Yapı Denetim Sisteminde iş bitirme aşamasına gelen yapılara bina kimlik sertifikası verilmesine ilişkin uygulamaya 2021 yılı ikinci yarısından itibaren Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca başlanmıştır. Bu kapsamda ülke genelinde, 8 bin 500 sertifika bu yıl içerisinde tamamlanan binalara yerleştirilmiştir. İzmir ilimizde yaklaşık bin adet binada, sertifika verilmesi ve montajı işlemi tamamlanmıştır. Bakanlıkça farklı modüllerde yapılan yetkilendirmelerle hem bina sahibi vatandaşlarca hem de sonraki aşamalarda kamu görevlileri tarafından binaların teknik ve genel bilgilerine ulaşılması mümkün olacaktır, çalışmalar bakanlıkça devam etmektedir. Yaptıkları; gerçek dışı ve dayanaksız açıklamalardan, savurganlıktan ibarettir. İzmir’in umutlarını, parasını heba etmekten başka bir şey değildir.” ifadesini kullandı.

Algı yöneterek zaman kazanma peşindeler…

Türkiye’de deprem ile ilgili bilim kurulunu oluşturacak tek kurumun AFAD olduğunu söyleyen Nasır, Tunç Soyer’in Afet Bilim Kurulu oluşturduğunu ve çalışmalar içinde bütçeden 200 milyon TL. kaynak ayırıp yapılmış işleri yeniden yaptırarak milletin parasını boşa harcadığını, çalışmaların 30 ay içinde tamamlanacağı söylemiyle de hiçbir iş yapmadan seçime kadar zaman kazanmanın peşinde olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Necip Nasır, son olarak “Mevcut yapı stoku ile büyük deprem riski altında olan İzmir’de, yıllardır alt yapısı ile üst yapısı ile hiçbir çalışma yapmayan, gereksiz zaman geçiren ve vatandaşın aklı ile alay edercesine söylemlerde bulunan bu zihniyetten, İzmirli hemşerilerim günü geldiğinde hesap soracaktır.” dedi.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Sevmek yetmez aşkını göster!
 
İzmir'de o alan için kesin korunacak kararı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tahsin Şahin 28 Ekim 2021 Perşembe 19:14

Sayın nasır bu nasıl üslup resmen izmir halkının sectigi Belediye başkanını tehdit ederken bir taraftan depremzedeler icin hiçbirsey yapmadıgını iddia ederken diger taraftan deprem altyapı çalışmaları ile halkın parasının boşa harcandıgını söylüyorsunuz. Bu nasıl çelişki bu nasıl siyasettir. Depremzedelere Soyerin hiçbirşey yapmadıgını söylerken popilizm yapıp biz depremzedeleri kandıracagınizı sanıyorsunuz. 20 yıldır devleti yöneten CHP degil sizlersiniz. Yıne tüm vergileri sizler topluyorsunuz dahada önemlisi 21 yıldır bizlerden deprem vergisini belediyeler degil sizler alıyorsunuz. Biran 20 yıldır devleti yönettiginizi depremle birinci derecede sorumlulugunuzu unutup yerel belediyelerin bir sehrin planlanması yetkilerini elinden alıp proje alanındaki depremzedelerin bizlerin fikri dahi alınmadan arsalarımıza bir gecede el koyarken hiç gerekli olmadıgı halde şehir hastanesinin yanındaki binlerce dönüm arazilerle birlikte rezerv alan ilan edip proje depremzedelerin mülkiyet haklarını elinden alarak kafanıza göre gökdelenlerin içinde yatay mimari masalı ile bizleri aldatıp bahse mahsus bu alanlardan gerçek yetkili belediyeleri devre dışı bırakıp kendi arsalarımızda kuş yuvaları yaparak bizlere satacagınız evleri yapmayı depremzedelere hizmetmi yaptıgınızı sanıyorsunuz. Bıraksaydınız proje ve rezerv alanlarda belediyelerin yetkilerini elinden almayıp 8-10 katlı binaları 5 kata 3+1 daireleri 2+1 dönüştürmesiniz Bizler belediyelerimizle birlikte eski dairelerimizi aynı katında aynı yerinde aynı metrajında belediye mütahit ve bizler elele vererek 300 -350 bin TL. ile kendi dairelerimizi yaptırabilirdik. Sizlerin hükümet olarak sosyal devlet anlayışı ile yasal olan afetzedelere ödemeniz gereken yasal paralarımızı ve 21 yıldır ödedigimiz deprem vergilerimizi faizi ile verseydeniz. Gökdelenler içinde bogulmazdık herkez yerinde katında cephesinde metrajında dairesine geçerdi. Yetmedi 117 canımızi kaybeden proje alanı biz depremzedelere gökdelenler içinde 5 katı ve kuş yuvalarını layık görürken proje dışındaki 79 bin malikin oy potansiyelini hesap ederek yine aynı sizler bizlere yatay mimarı onlara belediyenin katkıları ile eski haklarını tanımasınıda yeterli görmeyip yine aynı sizler proje dışındaki depremzede kardeşlerimiz için arti 0030 emsal artışi isterken proje 8ci ve proje dışı çifte sstandart uygulamanızın siyasi bir popilizm ve oy hesabı oldugunu bizler yedikmi sanıyorsunuz. Kaldıkı Sayın Necip Nasır, Tunç Soyer, Serdar Sandal da bizler gibi hepimiz Izmirin evlatlarıyız. Büyuksehirin dünya bankası kredi mutabakatını pek ala akp temsilcileride biliyor fakat yalan degil ama hülle var evet böyle bur dosyanin Cumhurbaşkanına gelmedigi dogru ama mutabakatda dogru tabi dosyanın cumhurbaşkanına kimler niçin getirmiyor bunun cevabı yok.

Yorumu oyla      2      3  
Biz siyaset yapmıyoruz 28 Ekim 2021 Perşembe 11:38

O zaman deprem vergileriyle emsal arttırmadan yıkılan binaları yapın da bu mağduriyette bitsin.

Yorumu oyla      5      3  
karşıyaka da yaşa. 28 Ekim 2021 Perşembe 10:09

çevre şehircilik bina sertifikasına 2021 yılında başlarken oturma ruhsatı verilen binalardan bahsediyorsunuz,peki mevcut binalar ne olacak,onlarda bina kimlik çalışması yapılmasın mı.Tunç Soyer izmir deki deprem araştırmasını yaparken ,Devletinin yapması gereken ege bölgesi deniz faylarını da Tunç Soyer mi inceleseydi.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de Sayıştay ve KDK bütçeleri görüşüldü
Sayıştay Başkanı Metin Yener ve Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, TBMM ...
Kılıçdaroğlu'ndan kış için gaz ve elektrik önerisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir an önce 'kara kış fonu'nun kurulması ...
AK Partili Sürekli'den yerinde çağrı: Tapuları devredin, biz yapalım!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yurtoğlu ve Uzundere Mahalleleri ...
 
CHP'li Purçu'dan 'Romanlara yönelik ayrımcılık' açıklaması
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan, ...
Irak-Suriye tezkeresi TBMM'de kabul edildi
Suriye-Irak tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Irak ve Suriye'ye ...
Açılışta iki rakip birlikte kurdele kesti
Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Okan Korkmaz, ...
 
'Tezkereye hayır diyeceklerde hassasiyet yok'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Irak ve Suriye tezkerelerine "hayır" ...
CHP, Irak ve Suriye tezkeresine hayır diyecek
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon ...
Roman STK Yöneticileri CHP'ye geçti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin Roman Milletvekili Özcan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva