HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2021 Çarşamba - 15:53

AK Partili Sürekli'den yerinde çağrı: Tapuları devredin, biz yapalım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yurtoğlu ve Uzundere Mahalleleri için 'devlet yapsın' sözleri sonrası bölge halkı ile birlikte basın açıklaması düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "11 yıl oldu kentsel dönüşüm ilan edileli. Madem hükümet yapsın deniyor, tapular bir an önce hak sahiplerine verilsin. Bizler hak sahipleri ile oturalım bu işi çözelim" dedi.

AK Partili Sürekli den yerinde çağrı: Tapuları devredin, biz yapalım!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son İzmir ziyareti sonrası alevlenen Uzundere ve Yurtoğlu Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm tartışmaları sonrası AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bölgeye giderek mahalleliler ile bir araya geldi.

Bir vatandaşların CHP Lideri'ne  'ne zaman yapacaksınız' sorusunu yöneltmesi sonrası Kılıçdaroğlu'nun 'O zaman devlete söyleyin gelip Büyükşehir Belediyesi’yle anlaşsın beraber yapalım' sözlerini kullanması AK Parti'li siyasiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Uzundere ve Yurtoğlu Mahallelerine giderek basın açıklaması düzenleyen AK Parti'li Sürekli ise mahallelerde yaşanan sorunlar dikkat çekti.

UZUNDERE VE YURTOĞLU MAHALLELERİNDE BÜYÜK BİR SIKINTI HASIL OLMUŞ DURUMDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önceden 7 bölge için planlama yapıldığına dikkat çeken Kerem Ali Sürekli, "Bugün Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki kentsel dönüşüm sorununu yerinde tespit etmek ve çözümlerle ilgili görüşme yapmak üzere Yurtoğlu Mahallesi’ndeyiz. Zaten soruna hepimiz vakıfız. Geçmişinden bugüne kadar yakinen takip ediyoruz. 2010 yılında İzmir’de kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir'in başlattığı bir çalışma vardı. 7 bölgede bir çalışma planlanmıştı. Bunlardan 11 yıl sonra Bayraklı bölgesi 11 yıl sonra tamamen iptal edildi. 6 bölgede çalışmalar sürüyor. Bunlardan birisi de Karabağlar. Karabağlar’da da 4 etap şeklinde planlanmış vaziyette. 1. ve 2'nci etapta 774 konut yapıldı, hak sahiplerine teslim edildi. 3. ve 4. etap yani Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde maalesef büyük bir sıkıntı hasıl olmuş durumda" dedi.

ORTADA SOMUT BİR DURUM VAR
Projenin başlamasından itibaren 11 yıl olduğunu vurgulayan Sürekli, "Bu iş başlayalı 11 yıl oldu. Az önce muhtarım da ifade etti. 9 yıl önce sözleşmeler yapıldı ama bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı. Mahalleli tapularını devretti. Kentsel dönüşüm bu mahallelerde başlayamadı. Bununla ilgili mahalle sakinleri sorunlarını CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ifade ettiler. O görüşmede, mahalle sakinleri bir çözüm isterken Sayın Kılıçdaroğlu da ‘O zaman hükümet yapsın, devlet yapsın’ beyanında bulundu. Mahalle sakinlerinin de ‘O zaman tapularımızı verin. Bu işi hükümet yapsın’ beyanları oldu. Sonuçta böyle bir durum hasıl oldu. Biz de burada iktidar partisinin il başkanı olarak halkımızın sorunlarını yerinde tespit edip dinledik. Kendileriyle görüştük. Buraya gelmeden önce de Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ve milletvekillerimizle görüştük. Bizler, iktidar partisi İzmir temsilcileri olarak büyükşehir sözleşmeyi feshettiği, tapuları iade ettiği takdirde, öyle bir beyanları vardı Sayın Genel Başkan’ın. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşümü hızla yapma niyetimizi, arzumuzu, desteğimizi belirttik. Gönül isterdi ki bu iş bugüne kadar çözümlensin. Bundan sonra da hızlı bir şekilde çözülme imkanı varsa… Sözleşme revizyonu, sözleşme tadilatıyla olacaksa onu mahalle sakinleri ve Büyükşehir bilir. Ama son olarak ortada olan somut bir durum var. Bir taraf diyor ki ‘Hükümet yapsın.’ Öbür taraf da ‘Tamam hükümet yapsın, tapularımızı verin’ diyor. Bu aşamada gerçekleşirse bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ marifetiyle bu kentsel dönüşümün yapılması konusundaki desteğimizi burada mahalle sakinlerimize ilettik" diye konuştu.

TAPULAR BİR AN ÖNCE HAK SAHİPLERİNE VERİLSİN
TOKİ'nin İzmir'de 20 bin konut yaptığını belirten Sürekli, "Sadece destek ifadesiyle kalmayacağını, bu süreci yakından takip edeceğimizi de ifade ettik, ediyorum. Mahalleli soruyor, “tamam pazar günü öyle beyanlar oldu ama tapularımız verilmezse bu iş hala sürüncemede kalınmazsa ne olacak?” Biz burdayız, iktidar partisinin il teşkilatı olarak. Büyükşehir grupbaşkanvekilimiz, grup sözcümüz, ilçe başkanımız, il başkan yardımcılarımız hepsiburada. Vekillerimiz, genel başkan yardımcımızın burada düşüncelerini iletmiştim. Onlarında talimatlarıyla bu işin takipçisi olacağımızı tekrar ifade ediyorum. Sadece tapular devredilsin, bu sözleşme fesh edilsin bakalım demiyoruz. Sonucu da takip edeceğimizi de tekrar buradan ney olarak ifade ediyorum. Çağrımızı da yapıyoruz. Pazar günü böyle bir gelişme yaşandı. 11 yıl oldu kentsel dönüşüm başlayalı, ilan edileli. 9 yıldır sözleşme yapılalı, bir sonuç elde edilmediğinden. Madem hükümet yapsın deniyor, tapular bir an önce hak sahiplerine verilsin. Bizler hak sahipleri ile oturalım bu işi çözelim. Çağrımız Büyükşehir’edir. Bir an önce bu belirsizliği ortadan kaldırsınlar. Pazar günkü niyet beyanları çerçevesinde gereği yapılsın. Şunu da ifade edeyim; biraz önce buraya gelirken Limontepe’de bin 503 konutu daha TOKİ yaptı. İzmir’de şu ana kadar 20 bin konut yapıldı. Statlar yapıldı TOKİ tarafından. Onun dışında 2 bin 584 adet konut sosyal projeler kapsamında devam ediyor İzmir'in ilçelerinde. 3 bin konut 100 bin konut projesi çerçevesinde ilçelerimizde devam ediyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİM ÖNCESİ VAATLERİ VARDI…
Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da vurgulayan Sürekli, "2 milyarlık TOKİ burada hizmet yaptı. 2 milyarlık projelerde de devam ediyor. Devletimiz, hükümetimiz, Bakanlığımız bunu yapmaya muktedir. Yaparız. Biraz önce arkadaşlar da ifade ettiler. Büyükşehir’in bu hızıyla bu dönüşüm burada 36 yıl sürer diyorlar. Kendileri hesaplamışlar. Biz de 3 ay önce yaptığımız basın toplantısında bu hızla… Seçimden önce vaatleri var Büyükşehir Belediye Başkanının. Diyor ki; dönüşüm çerçevesinde 19 bin 682 konut yapacağız. Bugüne kadar yapılan konut 960. Bunun 300 küsuru Aziz Kocaoğlu döneminden kalma. Bizde hesapladık, bu konutların yapılması 50-60 yılı bulur. Onun için bir an önce buradaki mağdur vatandaşlarımızın sorununun çözümü için hemen harekete geçilmeli. İlk başlangıç Yurtoğlu ve Uzundere olsun. Burada tapuların devri olursa bizde Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

 
Düğününe 5 gün kalmıştı! Davetiyede kahreden ifade
 
Menemenspor Karşıyaka'yı eledi!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHPLİ 28 Ekim 2021 Perşembe 08:38

emin ol yaparlar chp belli

Yorumu oyla      2      3  
Ali yüksel 27 Ekim 2021 Çarşamba 21:10

İlk defa akpartiyi haklı buluyorum. Bırakın yapsınlar ne istiyorsunuz çıkarınız nedir anlamadım. Millet ev sahibi olsun destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Yakışmıyor bize İzmir’e yakışmıyor

Yorumu oyla      2      3  
Konuşmak kolay icraat. . 27 Ekim 2021 Çarşamba 21:09

Bizler artık haklarımızı istiyoruz, tapularımız verilsin. Magduriyet giderilsin yıllarca belediyemiz yapıcak diye umud ederken çok yorulduk ,hükmet el atsın artık sorun bitsin .

Yorumu oyla      2      3  
Ftt 27 Ekim 2021 Çarşamba 21:09

İmzalar atıldı ama chp belediyesi sürekli bir engel sürekli dava 9 yıl oldu hiçbir şey yok verin şu tapuları millete bu iş artık çözüme kavuşsun bıktık sizden

Yorumu oyla      2      3  
Sinan 27 Ekim 2021 Çarşamba 20:33

Şu işi kim çözecekse çözsün bıktık bu rezillikten bugüne kadar yapmayan belediye bundan sonra da yapmaz versinler tapularımızı il başkanı yaparız diyor devlet yapsın yeter artık.

Yorumu oyla      2      3  
Ebubekir 27 Ekim 2021 Çarşamba 20:30

Evlerimiz başımıza yıkılacak ama yıllardır oy verdiğim belediyemizin partimin umrunda değiliz, pişmanım. Perişanız umarım Akp il başkanı çözerde bizde sandıkta cevabı veririz bizi kale almayan partimize.

Yorumu oyla      2      3  
Eskiizmirli 27 Ekim 2021 Çarşamba 20:16

Bugün il başkanını dinledim, adam sorunlarımıza samimi şekilde net olarak desteğini belirtti, bizim başkanımız tunç başkana biz derdimizi anlatamadık, mağduruz, tapularımızı devredin hükümet yapsın.

Yorumu oyla      2      3  
Osman 27 Ekim 2021 Çarşamba 20:16

Vatandaş haklı. Bir CHP’li olarak genel başkanın açıklamasından ben utandım. AKP il başkanı gelmiş oraya tapuyu verin ben yapayım diyor ee yok artık CHP kapatıp gitsin bence.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 27 Ekim 2021 Çarşamba 18:14

Arkadaşlar bırakın masa başında konuşmayı hafta sonu kemal bey ile konuşulan konu ile ilgilendim yerine mahalleye gittim. adamlar dertli mahalle ikiye bölünmüş yarı yapılıp yarısı yapılmamış 9 yıldır bekliyorlar. bu projede bizim büyükşehirin. kemal beyde biz yapamıyoruz devlet yapsın diyince adamlarda tabiki sahiplenecek. ama bence yorum yapmadan önce gidin bir görün yerleri adamlar davasında haklı. izmir belediyesi sınıfta kalmış. sonra video yu tekrar izledim kimse siyaset yapmıyor adamlar haklarını istiyor bence çok doğal... ve okadar güzel şeyler söylüyorki adam karşısında kimse cevap veremedi

Yorumu oyla      2      3  
Asuman 27 Ekim 2021 Çarşamba 17:54

Yine güzel gelişme kim olursa olsun Vatandaşla ilgilenmeli hizmetin partisi olmaz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan 'Romanlara yönelik ayrımcılık' açıklaması
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan, ...
Irak-Suriye tezkeresi TBMM'de kabul edildi
Suriye-Irak tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Irak ve Suriye'ye ...
Açılışta iki rakip birlikte kurdele kesti
Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Okan Korkmaz, ...
 
'Tezkereye hayır diyeceklerde hassasiyet yok'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Irak ve Suriye tezkerelerine "hayır" ...
CHP, Irak ve Suriye tezkeresine hayır diyecek
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon ...
Roman STK Yöneticileri CHP'ye geçti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin Roman Milletvekili Özcan ...
 
TBMM'de bütçe maratonu başladı
TBMM'de, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi ...
AK Parti İzmir vites arttırdı... Sokaklar ve insanlar SOS veriyor!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı haftalık olağan yürütme ve yönetim kurulu ...
Bahçeli: 'AYM nerede bir hain varsa, onlarla yan yana!'
TBMM'deki grup toplantısında partililere seslenen MHP Genel Başkanı Devlet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva