HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2021 Salı - 09:53

AK Partili Kaya orman yangınları için net konuştu: 1 metrekare bile imara açılmaz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, orman yangınları sonrası turizm bölgesindeki alanların imara açılacağı endişesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bunlarla uğraşırken maalesef çok acı bir şekilde siyasi olarak buralardan bir şeyler çıkarma amaçlı bir takım iddialar ortaya atılıyor. 2019 yılındaki yangından sonra son Başbakanımız Binali Yıldırım orada güzel bir ağaçlandırma kampanyası düzenlemişti. Vatandaşlarımız şundan emin olsun yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak” dedi.

AK Partili Kaya orman yangınları için net konuştu: 1 metrekare bile imara açılmaz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SONSÖZTV’ye konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin son dönemde savaştığı afetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaya, 2019 Ağustos’unda İzmir’de meydana gelen orman yangınları üzerinden değerlendirmelerde bulunarak “imara açma” iddialarına da yanıt verdi. Kaya açıklamasında “Ülkemizin güneyinde yangınlar, kuzeyinde de sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bu tip krizler Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tür felaketlerde nasıl canla başla mücadele ettiğini gösterdi. Tartışmaları İzmir'de de yaşadık. 2019’daki yangın sonrasın maalesef yerel yönetimler başta, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereğinde yapılması mümkün olmayan konular ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı çıkıp ‘Buralar imara mı açılacak’ gibi sözler kullandı. Pek çok hattımızda yangınlar çıkmıştı... Bir yeri söndürüyorsunuz başka bir yerde çıkıyor… Bunlarla uğraşırken maalesef çok acı bir şekilde siyasi olarak buralardan bir şeyler çıkarma amaçlı bir takım iddialar ortaya atılıyor. 2019 yılındaki yangından sonra son Başbakanımız Binali Yıldırım orada güzel bir ağaçlandırma kampanyası düzenlemişti. Vatandaşlarımız şundan emin olsun yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak” diye konuştu.

İzmir’deki büyük yangınlar sonrası ağaçlandırma çalışmalarına hız verildiğini ve bu yılki yangınların ardından da aynı şekilde çalışılacağını söyleyen vekil Kaya, “Bunlar bu dönemde yaşanan yangınların olduğu yerlerde de görülecek. 2019 yangını devam ederken İBB başkanı ‘buralar imara açılır’ dedi. Biz yangınla ilgilenirken onların çalışmaları farklıydı. Bir yerde yangın var ve yangın ile mücadele var. Ancak başka arkadaşların başka başka mücadeleleri var. Bu iddialarda bulunan milletvekili arkadaşları orada pek göremedik. İzmir'de Ceyda hanım, Yaşar bey, Cemal bey 13-14 gün o bölgede vatandaşlarımız ile orman teşkilatlarımız, jandarmalarımız ile bir gayret gösterdiler. Bunu yangın olarak söylemek pek doğru değil, bu bir afet. Oradaki hemşerilerimiz görmüştür ki ilgili bakanlıklarımız oradaydı. Bu iddialarda bulunan milletvekillerini oralarda göremedik” ifadelerini kullandı.

4,5 MİLYONLUK ŞEHRİN BAŞKANI YALAN SÖYLEMEMELİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda deprem sürecinde koordinasyon toplantılarına çağrılmadığı yönündeki ifadelerini eleştiren Kaya, “Afetin siyaseti olmaz. Bunu depremde yaşadık. İBB başkanı ayrıca depremi siyasete alet etmek de istedi. Bunları da hep kendi yalanlıyor. Gördük… Deprem sonrası süreçte tam bir koordinasyon sağlamak notasında Büyükşehir ile de bakanlıkla da AFAD ile de büyük bir koordinasyon sağladık.  Ama 2-3 gün önce Sayın Soyer çıktı ‘beni çağırmadılar, ben kendi kendime basın toplantıları yaptım, bir kanaldayken bakan aradı ve çağırdılar’ dedi. Biz bunu haberler ve fotoğraflarıyla da koyduk. Deprem günü yapılan toplantıda bakanlarımız ve AFAD müdürlüğümüzün de yer aldığı toplantıda kendisi de vardı. Ben onun yerinde olsam siyaseti yapmayı bir kenara koymayı düşünürdüm.  İzmir depremindeki konuları nerelere getirdi… Sayın Valimiz de ben de Rıza Bey Apartmanı’nın oraya ilk ulaşanlardan biriyim. Benden sonra valimiz ve Sayın Soyer geldi. Daha orada zaten bir değerlendirme yapıldı. 31 Ekim sabahı bakanlarımız ile yapılan toplantıda genel sekreter ile Sayın Soyer mevcuttu. O günkü toplantıların ardından da Büyükşehir yetkilisi koordinasyon toplantısında hep yer aldı. Siyasetçi, hele ki İzmir Büyükşehir Belediyesi görevindeki bir kişi kamuoyuna yalan söylememeli. Çünkü sizin söylediğiniz sözler toplumu geriyor. Orada sabah teşekkür etti zaten kendisi. Kendi web sayfalarında bile var. Bu ilk değil, son da olmayacak. Ben onun yerinde olsam bu kadar yalanın yüzüne çarpıldığı noktaya düşsem kamuoyuna çıkıp özür dilerdim. Aklı başka yerdeydi sanırım o anda. Belgesi ve haberi ile koyuyoruz. Konu deprem… Partiler üstü bir duruş ortaya koymak lazım. İl başkanlığımıza gitti ve kendi kendini yalanladı. Bu şekilde CHP’li milletvekilleri de taca çıkmış oldu. Sorumluluk makamındaki siyasetçilerin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kamuoyuna yanlış bilgi vermemesi lazım... 4,5 milyonluk şehrin başkanı yalan söylememeli” dedi.

ÇADIR KOYACAĞI YERİ BİLE BİLMİYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor” algısı oluşturmak istediğini söyleyen Kaya, Soyer'in kafasında oluşturmak istediği bu. Sayın Cumhurbaşkanımız depremin hemen ardından İzmir'e geldi. Depremde yıkılan binaların bir kısmını bu ay sonrası bitiriyoruz. Türkiye'de bu noktada yapılmış en büyük çalışma yapıldı. Açıkça yalan söylüyor. Kendi lafını kendi yalanladı zaten.  CHP İl Başkanı da varken yapılan açıklama ortada. Bu yakışık alır bir tavır değil. Hele ki İBB başkanına yakışmayan bir durum. AFAD bu konuda hemen organize olmuş, çadırlarını kurmuş. Büyükşehir’in kurduğu çadır diyor. Biz kaldırdık o çadırları çünkü yıkılacak binaların önüne koymuş. Çadır koyacağı yeri bile bilmiyorlar. AFAD, Kızılay bunların hepsi akşam saatlerinde organizasyon tam olarak sağlanmış durumdaydı. Burada herkese düşen konu afeti siyaset üstü duruma getirmektir. Burada 75 bin vatandaşımızın mağduriyeti var ve çözüm noktasında yapılması gerekenler var büyükşehir belediyesi tarafında da” şeklinde konuştu.

ARAŞTIRMADAN MI MÜRACAAT ETTİLER?
Yeşillik Caddesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini ancak orada bir çalışma yapılmadığına vurgu yapan Kaya, "Yine çark ettiler dimi? Biz yaptık verdik.  23 Ağustos Pazartesi… 7 gün sonra Soyer'in görev sürecinin yarısı doluyor. Bize söylenen tüm konuları hallettik biz. Çünkü dedik ki mazeret bırakmayacağız. 2,5 yıl oldu… 3 tane battı çıktı yapılmaz mı Yeşillik Caddesi’ne. Battı-çıktı yapılacak diye başvuru yapıyorsun…  Araştırmadan mı müracaat etmiş İBB başkanı?"  diye konuştu.

ORTAK AKILLA YAPABİLDİĞİMİZ SADECE BUCA CEZAEVİ VE İNCİRATLI
Yeşillik Caddesi'nin altında Tahtalı Barajı'nın su borularının geçtiği yönündeki söylemlere de değinen Kaya, "Bunu en iyi kim bilir? İBB başkanı bilir. O zaman almasaydın, istemeseydin. Belki kalsa biz şimdiye kadar yapmıştık. Madem yapamıyorsun… İstemeseydin de nasıl bizim dokunduğumuz yerler var çevre yolu konak tüneli gibi. Biz de orası için bakanlığımız ile konuşurduk. Sen proje olmayan yere nasıl başvurursun? Bu kadar rahat nasıl yalan söylenir diye bizim de canımız sıkılıyor… Herhalde ben isteyeyim de bunlar nasılsa vermez dedi. Biz neden vermeyelim. Gaziemir'deki kurşun fabrikası konusu gibi her yerde sorunun çözüm noktasına ortak bir duruş koyabiliriz. 2011'den biri söylüyoruz. Yapabildiğimiz Buca Cezaevi ve İnciraltı… Körfez Tüp Geçiş Projesi’ne kim itiraz etti? Ekonomik olarak o dönem yapılma ihtimali ile şimdi yapılma ihtimali arasında büyük farklar var” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ VEKİLLER SOYER'İN BEYANI ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPMASINLAR, ÇÜNKÜ SOYER SONRA ÇARK EDİYOR, BOŞA ÇIKARLAR
İzmir’e yapılması planlanan İkinci Çevreyolu için sürecin devam ettiğini söyleyen Kaya, “İkinci Çevreyolu’nu ilk biz dediğimizde çevre yolu için ağaçlar kesilecek yaptırmam dedi. Güzergahını dahil bilmiyordu. Yaptırmam diye oy istedi İzmirlilerden. İzmir trafiği CHP'nin büyük beceriksizliğidir. Büyükşehir’in beceriksizliğidir bu. 25 yılda hiç alternatif yol yapmazsan İzmir'de trafik olur. İkinci çevre yoluna karşı çıktı ancak şimdi çark etti. Vatandaş baskı yaptı. Sen yapmıyorsan hükümet yapsın bari diye. Orada ÇED süreci başladı, samimiyetini orada göreceğiz. Kurum görüşlerinde göreceğiz. CHP'li vekiller Soyer'in beyanı üzerinden açıklama yapmasınlar, çünkü Soyer sonra çark ediyor, boşa çıkarlar. Kendileri ilk önce araştırıp incelesinler.  Onlarda bu kadar gerçek dışı beyanda bulunan bir başkandan rahatsızlardır" dedi.

VALİMİZİN AÇIKLAMASI NETTİR
Karşıyaka'da mülteciler için yapılacağı söylenen okul hakkında 'gerçek dışı' yorumunu yapan Kaya, "Benim saygı duyduğum bir CHP'li arkadaşta karıştı. Devletin valisi de açıklama yapmış… Buna gerek yoktu. Hele milletvekili düzeyindeki arkadaş… Ne zaman ararlarsa valimize ulaşabiliyorlar ona sorsalardı keşke. Valimiz açıklama geçti, buna rağmen onunla tartışma yapmak yakışmadı. Bu tip siyaset ne İzmir'e ne bizlere bir şey kazandırmaz. Bu anlayış CHP'yi armış bir anlayış.  Ankara'da bu olaylar yaşandı, kimse tasvip etmedi. Hepimize bu noktada sağduyu gerekir. Cumhurbaşkanımız başkanlarımız açıklamalar yapıyorlar. Huzurlu olsun hemşerilerimiz. Sayın vali beyin açıklaması var. Kanaat getirdiniz mi? Çok net bir açıklama değil mi? Buradaki konu şu, her birimize bir sağduyulu davranış lazım. Türk milleti çok büyük bir millet. Bizim geçmişimiz tarihimiz belli. Kamuoyunu provoke etmeye doğru yaklaşımlara karşı durmamız lazım. Bizim en çok birliğe kardeşliği ihtiyaç olduğumuz bir dönem." İfadelerini kullandı.

 
Egeli 913 gönüllü afet farkındalık eğitimi aldı
 
Gönül ailesine sahip çıktı: 3 kardeştik 4 olduk
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Köyceğiz beton balı 24 Ağustos 2021 Salı 22:15

Arsaları yakarak ürettiler. Şimdi halkın üzüntüsünün dinmesini bekliyorlar. Yakında chpsi akpsi kol kola kupon arazileri evvelallah satışa sunarlar.

Yorumu oyla      2      3  
24 Ağustos 2021 Salı 14:35

Bu arkadaşın hükümeti Otogar-Halkapınar metrosunu yapacaktı değil mi? Nooldu canım o iş?

Yorumu oyla      5      3  
Otogar metro ne oldu? 24 Ağustos 2021 Salı 13:45

Narlıdere'de yaklaşık 14 km metro tüneli açılmış-kazılmış, istasyonların ve diğer işlerin yapımı sürüyor; Çiğli'de tramvay inşaatı devam ediyor; Buca'da da metro temel atma aşamasına gelmiş(14 milyardan fazla yatırım); Karabağlar'da 28 km, Otogar-Kemalpaşa arasında da 27,5 km'lik metro hatlarının proje ihaleleri yapılmış; Karşıyaka'da 5 km'lik yeni bir tramvay hattının proje ihalesine çıkılmışken, Sayın Kaya da Yeşillik Caddesi'nde battı-çıktı niye yapmadınız diyor:) Biz yapardık demiş. Yol bunca zamandır sizdeydi, niye yapmadınız? Battı-çıktı düşünülen yerlerin çeşitli sıkıntıları var. İyi düşünülüp, yapılması gerekiyor. Örneğin; Alsancak'da belediye yol genişletmek, tramvay geçirmek için TCDD'ye yıllık 66,500 lira kira ödüyor. Su borusu, mülkiyet sorunu, davalar, alternatif yolun olmaması ... gibi sorunlar var.

Yorumu oyla      6      3  
Sabah Akşam Soyer 24 Ağustos 2021 Salı 11:18

Altgeçitlerle ilgili Buğra Gökçe mecliste açıklamalarda bulunmuştu. Su borusunun geçtiğini bilmediği gibi belli ki meclisi de takip etmiyor. Hadi işi vardır, takip etmiyordur, AKP'lilere sorabilirdi. Bizde olsa yapardık, çevre yolu yapacağız ... 8 yıldır otogara metro yapılacak, niye yapmadınız? 2.çevre yolu haberleri 2013'de çıkmıştı. Aradan geçmiş 8 yıl. Ne Soyer'i!

Yorumu oyla      6      3  
24 Ağustos 2021 Salı 11:05

İmara açılmaz??? Tabi tabi...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan İzmir’in Çernobili için çağrı: Sorumluluğu verin, biz temizleyelim!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in ...
CHP’li Bayır’dan Memleket Partisi’ne oy oranı göndermesi: Rüya görüyorlar herhalde!
Memleket Partisi (MP) Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir Büyükşehir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim barajı %5 olursa kime yarar?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim barajı %5 olursa kime yarar?
 
MP-CHP arasında kılıçlar çekildi! ‘Körfezdeki deniz de, koltuktaki Deniz de kokmuştur’
Memleket Partisi (MP) İzmir İl Kongresi'nde yaşanan 'afiş' krizi ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göç açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi göç baskısına karşı korumak için gereken ...
Memleket Partisi Kongresi'ne katılan CHP'li Tatlı'dan açıklama
Geçmiş yıllarda CHP’de uzun süre siyaset yapan ve sorumluluklar üstlenen ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Çernobil' çıkışı: Kanarya Sevenler Derneği Başkanı mısın?
'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen  Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasının ...
CHP’li Beko’dan mecliste Kur’an yeri tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis şube kütüphanesinin Kur'an okuma ...
Dışişleri: 'İltica başvuru merkezi kurulacak' haberleri gerçek dışı
Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan "Türkiye'de iltica başvuru ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva