HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2021 Salı - 08:54

CHP’li Bayır’dan Memleket Partisi’ne oy oranı göndermesi: Rüya görüyorlar herhalde!

Memleket Partisi (MP) Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik söylemlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Geçmişte de Sayın İnce'nin siyaset yapma usulü bu şekilde şova dayalıydı. Öyle anlaşılıyor ki yeni parti kurup Genel Başkan olunca da üslubunu aynı şekilde devam ettiriyor" diye konuştu. MP İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un “İzmir’de oyumuz yüzde 18” açıklamasına da yanıt veren Bayır, “Kusura bakmasın ancak yüzde 18 falan rüya görüyor herhalde" dedi.

CHP’li Bayır’dan Memleket Partisi’ne oy oranı göndermesi: Rüya görüyorlar herhalde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmasını ardından Memleket Hareketini kuran ve partileşme süreci ile birlikte Memleket Partisi Genel Başkanı olarak siyaset hayatına devam eden Muharrem İnce, dün partisinin olağan 1'nci İl Kongresi için İzmir'e gelmişti.

Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye katılan İnce, kongre öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kendi partisinin afişlerini söktüğünü iddia ederken, iddiaları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef almıştı ve sert sözlerle eleştirilerde bulunmuştu.

İnce'nin konuşmasının ardından Başkan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlarken, Soyer'in cevabı sonrası İnce ve Soyer arasında sosyal medya üzerinden söz düellosu yaşanmıştı. Konu ile ilgili kongre sonrası basın açıklaması düzenleyen Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı da Soyer'i sert sözlerle hedef aldı.

SON SEÇİMLERDE KAYBOLMUŞ BİR ADAMIN…
Ege'de Sonsöz'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, eleştirilere aynı sertlikte karşılık verdi. Bayır yaptığı açıklamada "Geçmişte de Sayın Muharrem İnce'nin siyaset yapma usulü bu şekilde şova dayalıydı. Öyle anlaşılıyor ki yeni parti kurup Genel Başkan olunca da üslubunu aynı şekilde devam ettiriyor. Oysa insanlar siyasette bu tür üsluplar benimsemiyor, aksine reddediyorlar. Birilerine çamur atarak, birilerinin yaptığını yanlış kötü gibi göstermeye çalışarak onlara karalamak toplum tarafından kabul edilmiyor. Ben bu anlamda son seçimlerde kaybolmuş bir adamın çıkıp da sandıkça seçim kazanmış bir büyükşehir belediye başkanına karşı bu tip ithamlarda bulunmasını, bir partinin Genel Başkanı olarak kabul edilebilir görmüyorum. Bizim de Muharrem İnce'nin siyaseten başarılı olmayacağını söylememizin nedeni bu. Kendisini tanıyor ve yapısını biliyoruz" diye konuştu.

UTANCINDAN ORADA OTURAMAZ
İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un 'Belki Kemal Kılıçdaroğlu bile gelip Memleket Partisi’ne üye olabilir' sözlerini de değerlendiren Bayır, "Aynı şekilde Memleket Partisi İzmir İl Başkanı da Genel Başkanımız için partimize kaydederiz gibi bir laf söylemiş, Sayın Oğuz'a tavsiyem kendine denk insanlara muhatap olsun. İl Başkanları ile ilgili konuşsun, bir partinin Genel Başkanına dil uzatmasın bence. Daha çok toy ve yeni il başkanı. Yoksa o kadar utanır ve mahcup olur ki orada oturamaz bile. Kendine denk insanlar ile sohbet etsin" dedi.

BAZI KONULARDA FAZLA DEMOKRAT DAVRANIYORUZ
İzmir'de tüm siyasi partilerin daha önce kongre yapmasına rağmen böyle tartışmaların hiç yaşanmadığın belirtilmesi üzerine de konuşan Bayır, "Bu şunu gösteriyor. Biz fazla demokrat davranıyoruz bazı konularda. Türkiye'de demokrasinin önüne ne zaman geçilse Cumhuriyet Halk Partisi bunu açar. Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi baraja takılacağı söylenmişti, HDP'nin takılacağı, İYİ Parti'nin seçime giremeyeceği söylenmişti… Bunların hepsinde CHP fedakarlıkta bulunarak bu partilerin barajı aşmasını ve seçime girmesini sağladı. İYİ Parti'ye vekil gönderdi gerektiğinde. Bu arkadaşların kurulmasının üzerinden ay geçmeden direkt ana muhalefet partisini vurmaları hırpalamaları ister istemez; 'Siz niye kuruldunuz? Siz iktidar olmak için mi kuruldunuz yoksa AKP'nin iktidarını devam ettirmesi için mi kuruldunuz?' sorunu akla getirir" ifadelerini kullandı.

HERHALDE RÜYA GÖRÜYORLAR
Oğuz'un '3 ay önce yapılan anketlerde yüzde 18 oy oranımız gözüküyor' söylemlerini değerlendiren Bayır, "Kusura bakmasın ancak yüzde 18 falan rüya görüyor herhalde… Öyle bir şey yok. Bir şeyi kendisine hatırlatmak lazım. Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıydı, Muharrem İnce olduğu için o oyu almadı. Yapılacak ilk seçimlerde aldığı oyun esamesi okunamaz, onun yüzde 1'ini alamaz. Biz bunun örneklerini daha ayrılıp parti kuranlarda yaşadık" dedi.

 
Başkan İduğ'dan Bornovalılara çağrı: Fırsatı kaçırmayın!
 
Kaz Dağları'ndaki yangın kontrol altında
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Caner 26 Ağustos 2021 Perşembe 00:15

Tunç Soyer Pervinle miting yaparsa, hiç bir icraat yapmayıp bu şekilde devam ederse daha bile yukarıda olucağını düşünüyorum oy oranının memleket partisinin İzmir de İzmir''i çantada keklik görüp doğru aday koymamanız hüsranla sonuçlanacak bu gidişle

Yorumu oyla      2      3  
24 Ağustos 2021 Salı 18:31

Yeni bir parti kurulur; partiye üye olanlar gaza gelir, açıklama üstüne açıklama yaparlar; sonra seçim zamanı gelir; sonrası hüsran, parti içi kavgalar başlar, istifalar ardı ardına gelir ...

Yorumu oyla      2      3  
Balaban 24 Ağustos 2021 Salı 15:44

Buram buram MEMLEKET kokularını alarak telaşlanıyorsunuz. 250 oyla seçilebilen il başkanından, Gaziemir'e dayatılan belediye başkanından hiç bir fayda olmaz.(Gaziemir belediye başkanı MEMLEKET lilerle dirsek temasındaymış.HABERİNİZ OLA!!!)

Yorumu oyla      13      3  
Mehmet79 24 Ağustos 2021 Salı 13:07

Madem şovmen, madem yapısını biliyordunuz, madem başarısızdı ne diye aday gösterdiniz. İşiniz polemik.

Yorumu oyla      15      4  
Partili 24 Ağustos 2021 Salı 10:45

Sayın Bayır,izmir'de il başkanlığı yapmış,bu CHP her zaman yapısını dokusunu bilen bir vekil olarak bu partide il başkanlığı seçiminde delegelerin yarıdan fazlasının oyunu alamayan il başkanı var,ayrıca son yerel seçimlerde genel merkezin torpilli adamları belediye başkanı olarak atandı,durum ortada,acaba bu konuda sizin engin deneyim ve görüşlerinizinden genel merkez bilginize başvurup rapor istedi mi?Evet biliyoruz almadılar,memleket partisi yurt partisi ne partisi olursa olsun CHP 'den ayrılan her üye CHP 'den bir şeyler götürüyor,parti dışından gelenlerde çok güvenmeyin,istanbul büyükşehir belediye başkanı Imamoğlu genel sekreter olarak iktidar partisinin 12 yıl Ziraat bankası genel müdürü olarak görev yapanı atadı,Ankara büyük şehir belediye başkanı Yavaş,mhp eski Elazığ milletvekilini genel sekreter olarak atadı görev verdiler,sizce partinden gidenler ve gelenleri kıyaslayın bu partinin resmi işte böyle,işte izmir CHP için her zaman yanında olup destek veriyor ama genel merkez yöneticileri ve mevcut atama il ve ilçe başkanları koltukları korunsun iktidara yürümek sözde oluyor bunların koltukları korunsun yeter...

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim barajı %5 olursa kime yarar?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim barajı %5 olursa kime yarar?
MP-CHP arasında kılıçlar çekildi! ‘Körfezdeki deniz de, koltuktaki Deniz de kokmuştur’
Memleket Partisi (MP) İzmir İl Kongresi'nde yaşanan 'afiş' krizi ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göç açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi göç baskısına karşı korumak için gereken ...
 
Memleket Partisi Kongresi'ne katılan CHP'li Tatlı'dan açıklama
Geçmiş yıllarda CHP’de uzun süre siyaset yapan ve sorumluluklar üstlenen ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Çernobil' çıkışı: Kanarya Sevenler Derneği Başkanı mısın?
'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen  Gaziemir'deki eski kurşun fabrikasının ...
CHP’li Beko’dan mecliste Kur’an yeri tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis şube kütüphanesinin Kur'an okuma ...
 
Dışişleri: 'İltica başvuru merkezi kurulacak' haberleri gerçek dışı
Dışişleri Bakanlığı, İngiliz basınında yer alan "Türkiye'de iltica başvuru ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson'la görüştü. Liderlerin ...
Soyer-İnce sosyal medyada atıştı... Afiş savaşı!
Memleket Partisi’nin İzmir İl Kongresi’ne katılan partisinin Genel Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva