HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2024 Cumartesi - 14:10

AK Partili Kaya'dan Dağ'a övgü: Torbalı'daki her çivide imzası var!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın Torbalı’daki oda başkanları buluşmasında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya “Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın Torbalı’daki çakılan her çivide imzası vardır. En son yaptığımız Kemalpaşa Köprülü Kavşağı şehrimize yakışmış, trafik konusunda da büyük çözüm sağlayan işte burada da Hamza Dağ’ın imzası var." dedi.

AK Partili Kaya dan Dağ a övgü: Torbalı daki her çivide imzası var!

EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Torbalı programı kapsamında ilçedeki oda başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhur İttifakı'nın Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ile çok sayıda oda başkanı ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, hem Dağ’ın Oda başkanlarını hem de Oda başkanlarının Dağ’ı yakından tanığını belirterek “Bizim şöyle bir avantajımız var: Buralara diğer siyasi partilerin de adayları gelecek ama siz bizim Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı zaten tanıyorsunuz. Kendisini anlatmaya gerek yok. İşin diğer güzel tarafı o da sizi tanıyor. Diğer siyasi partilerin adayları geldiğinde oda başkanlarımız görecek ki hayatında ilk defa duydukları isimler… İzmir’in sorunlarıyla bugüne kadar hiç uğraşmamış isimler. Torbalı’nın sokaklarını, yollarını yeni görecek isimler. Dolayısıyla aradaki ‘Dağ’ gibi farkı o kısımda görmüş olacaksınız.” dedi.

‘TORBALI GERÇEK BELEDİYECELİĞİ BİLİR’
Torbalı Belediye Başkanlığı’nın 2014-1019 yılları arasında AK Parti’de olduğunu hatırlatan AK Partili Kaya “Burada görüyorsunuz sloganı: Torbalı bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir. Evet biz, 2014-2019 döneminde kıymetli belediye başkanımız  Adnan Yaşar Görmez ile birlikte belediyeciliğin ne olduğunu herhalde Torbalı’daki tüm hemşehrilerimize göstermiş olduk. A’dan Z’ye Torbalı’nın yıllardır birikmiş problemlerine çok ciddi kamu yatırımlarıyla, genel iktidar ve yerel iktidar el ele vererek büyük çözümler bulduk. Hemşehrilerimizin çok rahat yapabileceği bir kıyas var zaten. İşte bizim yönettiğimiz 2014-2019 dönemi ‘işte biz yaptık’ dediğimiz dönem. Torbalı’nın bildiği gerçek belediyecilik dönemi. Daha sonra da yaşanan 2019’dan 2024’e… Bugüne kadar gelmiş olduğumuz kaos dönemi. Maalesef, artık bırakın büyük yatırımları, projeleri en temel  çöp toplamadan evinin önündeki asfalta kadar  çok basit yerel hizmetlerin de yapılamadığı bir dönemi yaşadık.” ifadelerini kullandı.

TORBALI’YI KAYBETTİK DİYE BAKMADIK
Torbalı’ya yatırımlarını kest etmediklerini dile getiren AK Partili Kaya şunları söyledi:

Biz bu dönem içerisinde hiç‘biz burayı kaybettik’ diye düşünmedik. Buna bakmaksızın kamu yatırımlarında hız kesmeden devam ettik. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın Torbalı’daki çakılan her çivide imzası vardır. En son yaptığımız Kemalpaşa Köprülü Kavşağı şehrimize yakışmış, trafik konusunda da büyük çözüm sağlayan işte burada da Hamza Dağ’ın imzası var. Yine 2014-2019’da hangi işi yaptıysak hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem de o dönem Başbakanımız Binali Yıldırım’a Hamza Dağ ile hep beraber gittik. Torbalı’nın bu temel problemlerini böyle güçlü bir irade ile her birini ayrı ayrı çözmüş olduk. Torbalı’ya genel iktidar bu kadar önem verirken, çünkü Türkiye’nin en çok üreten yeri. Sanayisiyle, tarımıyla, yavaş yavaş ortaya çıkan turizm potansiyeli… Çok büyüdü daha da büyüyecek. En son veriler açıklandı. 230 bin nüfus ve çok kısa bir süre sonra gözüken Çiğli akabinde Konak, İzmir’in merkez ilçesi kalbinde. 1 yıl içerisinde şu artışla Konak’ı da geçebilecek potansiyele sahip. Dolayısıyla Torbalı büyüyor. Her yıl 5 bine yakın sadece bizim ilkokula girecek talebelerimiz var. Her yıl 10 tane okul yapmamız, yerel yönetimin de 10 tane arsayı göstermesi gereken bir ilçede yaşıyoruz ve bu hız kesmeden devam ediyor. Burada 2-3 sene önce burada Ticaret Odası’nın yaptığı toplantıda CHP’li İzmir büyükşehir Belediyesi’nden Torbalı’nın taleplerini ilettiler. İzmir’in en büyük çevre projesi… Küçük Menderes’in ıslahını tamamladık. Torbalı’ya yapılacak iki tane artıma tesisi… Bunun maliyeti çok bir para değil. Bugün İzmir’de 30 büyükşehir belediyesi içerisinde park başına en çok gelir alan ikinci vilayet İzmir. Kocaeli 1, İzmir 2. Bu parametrenin oluşmasında en büyük katkı Torbalı’dır. Sanayisiyle, ödediği vergisiyle oluşuyor. 100-150 milyon civarındaki arıtma tesislerini bile yapmadılar Torbalı’ya. Büyükşehir Belediyesi maalesef el uzatmadı. Hep uzaktan baktı. Bir Torbalı’yı gördü. Kıymetli Özgür Erman Çağlar, işte o dönem işleri yaptığımız zaman Adnan Yaşar Görmez döneminde belediye başkanvekili olarak görev yapmış. Bilgi ve birikimiyle, tecrübesiyle bu ilçede hizmet edecek. Torbalı’da semt garajı yok. Bir ilçenin semt garajı olmaz mı? Maalesef Büyükşehir Belediyesinin yapacağı bir iş bunu bile reva görmediler. Torbalı’dan toplanan vergiye, büyükşehir belediyesine aktarılan paraya kadar… Biz Özgür Bey ile el ele vererek, Büyükşehir noktasında ‘Dağ’ gibi artık birikmiş, unutulmuş işlerin yapılacağından kuşkumuz yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İşte Hamza Dağ. Torbalı’da yaptı, ne kadar rahat oturuyor burada. Diğerleri gelecek, yapacaklarını anlatacaklar.”

 
AK Partili İnan, CHP'li yerel yönetimlere yüklendi: İzmir'de belediyecilikte eser siyaseti yok
 
AK Partili Bursalı, İzmir verilerini paylaştı: 7 yılda 288 bin aileye destek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:30

Niye halkapınar otogar metrosunu yapmadınız, Ankara istamnul vs bir sürü yol, raylı sistem yaptınız izmire gelince 3000 tl ödenek öyle mi, oy yok sınıfta kaldınız. Zaten bu kadar hayat pahalılığı adaletsizlik, sokak kavgaları, magandalık, kaçak göç, eğitimde gerileme hep sizin yanlış politikalarınız eseri, izmirde oy yok Türkiyeynin sizden kurtulması lazım.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan, CHP'li yerel yönetimlere yüklendi: İzmir'de belediyecilikte eser siyaseti yok
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Tugay, 31 Mart için iddialı konuştu: İzmir’de CHP bayrağı yere düşmeyecek!
Bayraklı’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
AK Partili Dağ'dan 'merkez-yerel uyumu' mesajı: Üçlü olsun, güçlü olsun!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
 
Meclis üyesi aday adaylarıyla buluşan Eşki: Hedef adalet ve liyakat!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Belediye Meclis Üyelikleri ...
Kritik zirve sonrası Soyer'den açıklama... Teklifi reddetti!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ, kadınlarla buluştu: Tarih 5 yıl sonraki İzmir'i konuşacak!
Kadın STK temsilcileri ile buluşmasında konuşan Cumhur İttifakı İzmir ...
 
TİP’in İzmir adayı mı oluyor?
Halk TV’deki görevinden istifa eden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Türkiye ...
CHP Konak adayı Mutlu: Toplumcu belediyeciliği hayata geçireceğiz
Saha çalışmalarını tam gaz sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Dağ'a 'canlı yayında ihale' göndermesi: Cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva