HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2018 Pazartesi - 10:50

AK Partili Kaya: Cumhur İttifakı’nın İzmir’de birinci olacağını düşünüyorum!

İzmir Milletvekili Kaya, 24 Haziran için, “Siyasette rakam vermek doğru değil. Kafamızda tabi bir şeyler var. Ben ‘Cumhur İttifakı’nın İzmir’de birinci olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde milletvekili seçimlerinde de bu ittifakın birinci çıkacağı kanaatindeyim” dedi.

AK Partili Kaya: Cumhur İttifakı’nın İzmir’de birinci olacağını düşünüyorum!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

 İzmir Milletvekili Kaya, 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

İSTEMEZÜKÇÜ VE STATÜKOCU BİR ANLAYIŞLA MÜCADELE İÇİNDEYİZ
Hafta sonu gerçekleşen mitinge değinen Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İzmir’e kendimizi yeterince anlatamadık’ sözleri hakkında da konuştu. Kaya, “İzmir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı her zaman bağrına basmıştır. Erken seçimin ilan edilmesiyle birlikte hep birlikte İzmir olarak tarihi bir günü yaşadık. Şehre hep negatif algı salan, istemezükçü ve statükocu bir anlayışla mücadele içindeyiz. İzmir’e bir şey kazandırmak için davalarla, hukuki süreçlerle uğraşıyoruz. Bizim daha çok çalışmamız lazım. İzmirli hemşerilerimizin verdiği oy oranlarını dikkate aldığımızda bunu İzmir’in değil bizim hatamız olarak değerlendirilmesi kanaatindeyim. Yerel yönetimlerdeki iktidar CHP’nin gerçek yüzünü halka anlatmamız lazım. Propaganda sürecimizde bunlara değineceğiz” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

CHP İZMİRLİ HEMŞERİLERİMİZİN HASSASİYETİNİ SUİSTİMAL EDİYOR
Kaya, CHP’nin İzmir yerelindeki temsilcilerini eleştirirken, “CHP çok net bir şekilde İzmirli hemşerilerimizin hassasiyetini suistimal ediyor. Şehre hiçbir şey katmadan bunu yapıyorlar. Öyle bir noktaya varıyorlar ki bizim tarafımızdan İzmir’e yapılacak projelerin de önünü kesici olabiliyor. Birkaç klişe cümle ve sloganla hizmet üretemeyenler İzmirlilerin önüne sürüyorlar. Aziz Kocaoğlu ve yanındakiler şunu söylüyor; ‘İzmir emekliler tarafından tercih edilen bir şehir’. Bu vizyon bu şehri hiçbir yere götürmez. Gençlerimiz göç ediyor. İzmir cumhuriyet tarihi başlarında Türkiye’nin itici gücü olmuştur.  Yerel yönetimler ne yapıyor? Hiçbir şey. Slogan slogan slogan… Bunun biteceği kanaatindeyim” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NUN İZMİR’İ GETİRDİĞİ NOKTA BUDUR
Kaya, “İzmir’e 50 milyarlık yatırım kazandırdık. Biz herkese hizmet için el uzattık. Ama bizim kapımızı kimse çalmadı. Biz hep onların kapısını çaldık ama onlar o kapıyı aralamadı. Ben İzmir’de CHP’ye oy vermiş hemşerilerimiz dahil kimsenin yerel iktidardan mutlu olduğunu düşünmüyorum. Kaçak yapılar yüzde 62’ye ulaşmış. CHP’nin ve Kocaoğlu’nun 14 yılda İzmir’i getirdiği nokta budur. Şehri planlayamadılar. Kınık, Kiraz, Ödemiş’te bir planlama sorunu yok. Ama İzmir merkezindeki belediyelerin plansızlığın çözümü için Başbakan Yıldırım müjde verdi. Onu da biz çözeceğiz. Planlarını yaparsın, vatandaşları oturtursun. İmar barışı olması gereken bir şeydir” açıklamasında bulundu.

DAVA AÇMAK İÇİN PLAN YAPMAMIZI BEKLİYORLAR
İnciraltı’nın planlarına ilişkin konuşan Kaya, “Kocaoğlu’nun kafasındaki plan oradaki 3-5 kişiyi mutlu edecektir. Bu ülkeyi biz idare ediyoruz. Kocaoğlu önce bunu bilecek. Plan yetkisi bizde... Biz İnciraltı’ndaki tüm vatandaşlarımızın menfaatini düşünmek zorundayız. Oradaki iki üç tane dededen kalan büyük arsa sahibi için yapmayız. Bu noktada onun teklifini değerlendirmeyi düşünmeyiz bile. Oradaki çalışmaların sonuna geliyoruz. İzmirli vatandaşların bu sorunun sebebinin Aziz Kocaoğlu olduğunu bilmesi lazım. Biz planı yapalım da dava açalım diye bekliyorlar” dedi.

O KADAR SIĞ KONUŞUYORLAR Kİ…
Kent yerelinde yıllardır krize dönüşen statlar sorununa dair açıklama yapan Kaya, “Şehrin ortasında stat olmaz diyorlar. O kadar sığ konuşuyorlar ki, dünyayı gezmiyor ve bilmiyorlar. İzmir trafiğine bir gram zararı olmaz. Ama kime katkısı olur? Oradaki esnafa olur. O bölgelerdeki gelişimi statlar bitince hep birlikte göreceğiz” yorumunda bulundu.

CHP’YE ÇOK SERT TEPKİ: BU KADAR OMURGASIZ, PROBLEMLİ BİR PARTİDEN…
Kaya, Özkanlar pazaryerinin kaldırılması sonrasında oluşan belirsiz durum hakkında ise, “Klasik CHP zihniyeti. Taraflar kim? İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve Bornova Belediyesi. Hepsi CHP’li. Üçü oturup bir sorunu çözemiyor. Artık bunların İzmir’i yönetemeyeceğini İzmirli görüyor. Bir şeyleri kendi aralarında paylaşamıyorlar. Kapris yapıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Kendi aralarındaki rekabeti, vatandaşın menfaati üzerine koyarak yürüyüp gidiyorlar. İzmirli hemşeriler artık bunların 3-5 sloganından etkilenmiyorlar. Sorunlar üzerinden tepkilerini koyuyorlar. Bunlar bitti artık İzmir’de. 3 tane CHP’li belediye başkanı anlaşamıyorlar anlaşamazlar. Liderleri de girdi devreye. Ne kadar lider olarak gördükleri de belli değil. Bu kadar omurgasız problemli bir partiden İzmirli hemşerilerimizin beklentilerinin kaldığını düşünmüyorum. Bu artık İzmirlilerle dalga geçmektir. 3 CHP’li belediye başkanı çok basit bir Pazar problemini çözemiyorlar” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İN DURUMUNU ORTAYA KOYUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerini yeni binada ziyaret etmesini değerlendiren Kaya, “Aslında ne kadar acı… İzmir’in durumunu ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Ticaret Odası’nın cumhurbaşkanı olarak üçüncü ziyaretçisi oluyor” dedi.

ADNAN MENDERES HAVALİMANI’NI KİM YAPTI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1987 yılında inşa edilen Adnan Menderes Havalimanı için ‘Biz yaptık’ açıklamasının sosyal medyada eleştirilmesi karşısında konuşan Kaya, “Adnan Menderes Havalimanı’nı kim yapmış? CHP’nin slogancıları devreye girmiş. Adnan Menderes Türkiye’nin en iyi iç hatları olan havalimanıdır.  Orada da dava açtılar istemezükçüler. ‘Benim tarihsel anılarım var, burayı yıkıp yenisi yapılmasın’ dendi. İzmir’e bir yatırım yapılmasını istemeyenler bunlar” açıklamasında bulundu.

BİZİM ADAYLARIMIZ CHP’NİN ADAYLARINDAN DAHA VİZYON SAHİBİ OLACAK
Kaya, “Biz İzmir’i dünya şehri yapmaya çalışıyoruz. Bizim adaylarımız CHP’nin adaylarından daha vizyon sahibi olacak. İnşallah hemşerilerimiz de bize destek vereceklerdir” dedi.

GÜNEŞ MOTEL VAKASI’NDAN BİLE DAHA AĞIR BİR OLAY
CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili hakkında konuşan Kaya, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır özelinde açıklamalarda bulundu. Kaya, “15 arkadaş için çok acı bir süre. Güneş Motel Vakası’ndan bile daha ağır bir olay. Arkadaşların durumunu da çok kötü görüyorum. Nereden aday olacaklarını bilemiyorlar. Kendi iradesiyle olduğunu sanmıyorum. Bu soruyla bile muhatap olmak kötü. Bu bile CHP’nin ilkesizliğini, omurgasızlığını, nasıl bir vizyona sahip olduğunu ortaya koyan bir tablo. Siyaset artık masa başında dizayn edilmiyor. CHP tabanının buna nasıl tepki verdiğini görüyoruz. İçinde İzmir milletvekilinin de olması bizim için üzücü” diye konuştu.

İZMİR CHP’YE MUHTAÇ DEĞİL
Kaya, “Ekmeleddin olayında Kılıçdaroğlu ‘sandığa gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz’ demişti. İzmirlilere buradan sesleniyorum. Vatandaşlarımız İzmir’in oyunu çantada keklik görenlere, iradelerini yok sayanlara 24 Haziran’da gerekli dersi versin. İzmir CHP’ye muhtaç değil” dedi.  

‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN İZMİR’DE BİRİNCİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
24 Haziran seçimleri için öngörüde bulunan Kaya, “Ana muhalefet partisi daha aydını açıklayamadı. Ben bu işin ilk turda biteceğini düşünüyorum. ‘Cumhur İttifakı’nın İzmir’de de birinci olması açısından arkadaşlarımız çalışmalar ortaya koyacaktır. Siyasette rakamlar vermenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Kafamızda tabi bir şeyler var. Ama bunu açıklamanın seçmen iradesine saygısızlık olacağını düşünüyorum. Ben ‘Cumhur İttifakı’nın İzmir’de birinci olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde milletvekili seçimlerinde de bu ittifakın birinci çıkacağı kanaatindeyim. Çalışmalarımızı bu yönde inşa edeceğiz. Bunu vatandaşlarımızda da görüyoruz. CHP’nin geldiği nokta, sloganların içinin boşluğu, Atatürk çizgisinden çıkması, HDP ile kol kola girilmesi... Ayrıca artık İzmir’in iradesinin çantada keklik görünmesinin vatandaşlarımız tarafından tepkiyle karşılanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN ATATÜRK’Ü İSTİSMAR ETMEKTEN BAŞKA YAPTIKLARI BİR ŞEY YOK
Kaya, “CHP’nin Atatürk’ü istismar etmekten başka yaptıkları bir şey yok. Hem Ankara’da hem İzmir’de yan gelip yatıyorlar. Atatürk’ün hepimizin önüne koyduğu muasır medeniyetlere ulaşma hedefi var. CHP bunlar için hiçbir şey yapmıyor. Mecliste 2 buçuk yıldır görev yapıyoruz. Bazen konuşanın CHP’li mi HDP’li mi olduğu belli olmuyor. Nerede Atatürk? Zaten İzmirlilerin iradesini çantada keklik görüyorlar. Halktan da uzaklaşmış. Artık burada iş İzmirlilere düşüyor. İzmirli hemşerilerimiz bu işi gözetliyordur” dedi.  

 
Çeşme'de 7'den 70'e zumba
 
Seçim takvimi başladı! YSK Başkanı'ndan açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pelin 30 Nisan 2018 Pazartesi 23:29

Tanju ve ibo ile mi

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 30 Nisan 2018 Pazartesi 20:27

Bir gülme geldi bir gülme geldi......

Yorumu oyla      9      5  
İnsan 30 Nisan 2018 Pazartesi 19:14

Şu kameralar televizyon kanallar siyasileri çıkartıp konuşturuyor onlarda atış serbest komutuyla istediğini anlatıyor.Hiç bir parti ile ilişkisi olmayan, hayat pahalılığından beli bükülen vatandaşı da çıkartsanız ya o siyasilerin karşısına.İstatistik kurumu rakamları beni yansıtmıyor, döviz, akaryakıt, enflasyon, işssizlik canıma okudu

Yorumu oyla      14      5  
SAYIN KAYA 30 Nisan 2018 Pazartesi 19:11

İzmir'e 1 metre metro mu yaptınız? Ak Partili büyükşehirlere hazineden hafif raylı sistem ve metro yatırımı için yardım yapılırken niye İzmir'i savunmadınız? Siz yapmıyorsunuz ama yapmış gibi anlatıyorsunuz.Gıda fiyatlarını bakın Allah aşkına bu mübarek kandil günü.Neden bahsediyorsunuz? Artık size oy yok millet sizi 24 haziranda muhalefete layık görecek.

Yorumu oyla      14      5  
Pirinç - buğday hikayesi 30 Nisan 2018 Pazartesi 18:59

İnsanların hayat pahalılığı canından bezdirmiş sayın vekil çıkmış hala Chp ve Kocaoğlu diyor.Arkanıza dönüp bakın 15 yıldır size destek verenler bile artık desteğini vermiyor.İl kongresinde ki kalabalığı gördük koca İzmir'de diğer illerden taşıma seçmenle bile ancak o kadar insan bulabildiniz.Madem ittifaktı Atatürk Stadını niye dolduramadınız? Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan da oldunuz haberiniz yok.

Yorumu oyla      12      5  
Kesin Birinci olursunuz 30 Nisan 2018 Pazartesi 16:44

Adaylara bakın, bu adaylarla birinci olunmaz ise kiminle birinci olunur. adaylarımız; "İbrahim Tatlıses, Tanju Çolak ve Savcı Sayan." Hele bir de Bülent Ersoy ile Hülya Koçyiğit aday olurlarsa kesin AKP İzmir'i silip süpürür.

Yorumu oyla      14      5  
Seydiköylü 30 Nisan 2018 Pazartesi 15:49

Başkan bak, Ödemişte üretici Aziz başkanı nasıl karşılamış, bayram yapıyorlar, siz tarımı bitirmeye çalıştıkça Aziz başkan üreticiye sahip çıkıyor, yaşasın İzmir Büyükşehir Belediyesi

Yorumu oyla      15      5  
Uğur 30 Nisan 2018 Pazartesi 11:58

İnciraltı planları çok gecikti seçimden önce planlar askıya çıkmayacaksa, farklı niyetler olduğunu düşünmeye başlayacağız. Hükümet İzmir''i kazanmak istiyorsa somut adımlar atarak ön yargıları yıkmalıdır. Yinede güven ve inancımız devam ediyor, inşallah İnciraltı İzmir''e kazandırılacaktır diye inanıyoruz.

Yorumu oyla      11      12  
volkan 30 Nisan 2018 Pazartesi 11:39

Çandarlı limani? Bornova Opera binası? izmir cevre yolu menemen baglantisi? selcuk İZBAN hatti hala tek hat tcdd 2. hattin elektrigini tamamlamadi ? havalimanı yid ile yapildi sanki para harcandi.. hızlı tren güzergahı bile belli degil menemen ? Halkapınar? 10 senede otogar metroda anca karar çıktı cok hizli masalllah!! birini eleştirmek icin once sözlerinizi realize edin sayin vekil!!!

Yorumu oyla      19      5  
Gürkan 30 Nisan 2018 Pazartesi 11:27

İttifak İzmir' de en fazla yüzde 25 alır. İzmir' de AKP' nin yüksek oy alamamasının sebebi de CHP değil AKP ' nin bizzat kendisidir. Havaalanını biz yaptık tartışmaları da komik. Sen yapacaksın tabiki de belediye değil. İnciraltı' nda seçilmiş belediye başkanının yaptığı planı değerlendirmeyiz bile açıklaması da düşündürücü. İzmir' de kentsel dönüşüm adına Çevre Bakanlığı bugüne kadar ne yapmış ? Var mı bir tane büyük dönüşüm projesi ? Yok. Niye yok ? İzmir' i şöyle büyüteceğiz, şöyle yapacağız diyenler Manisa ile olan teşvik sorununu niye çözmüyor? İzmir' e bir takım vaatler veriliyor ancak çoğu havada kalıyor. Bunlardan biri de dünyanın en büyük 10 limanından biri olacak denilen 2011' de temeli atılan ancak devamı gelmeyen Çandarlı Limanı. Bu liman ne oldu ? Statlar . Yılda 50 milyar vergi veren bir şehre mahalle arası semt statları mı layık görüldü? Yapılan statlar küçük ve yetersiz. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası' nı alırsak İzmir organizasyonda yok. Niye yok ? Statlar yetersiz de ondan yok. Böyle bir şey olabilir mi ? Her yere 30-40 bin kişilik statlar bize gelince semt statları yapılıyor

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Seçimi ikinci turda % 60 ile alırız'
Habertürk gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Bahçeli’nin antika araba sayısı 11’e çıktı!
Nostaljik araçlara olan merakıyla bilinen MHP lideri Devlet Bahçeli son ...
AK Gençliğin eski başkanı genç destekle yola çıktı!
AK Parti İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Adil Yüksel, 24 Haziran seçimleri ...
 
İzmir Milletvekili Bayır: Doğal olanı partimizden aday olmaktır!
CHP’den İYİ Parti’ye geçen Bayır, 15 ismin partiye geri döneceği iddiaları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ne kadar çok cumhur adayı, o kadar zorlar Erdoğan’ı
Mehmet KARABEL yazdı... Ne kadar çok cumhur adayı, o kadar zorlar Erdoğan’ı
Gol kralı İzmir'den başvurdu: O partiden vekil adayı!
'Gol kralı' unvanıyla bilinen milli eski futbolcu Tanju Çolak, 24 Haziran'da ...
 
AK Parti'de adaylık için başvuru süresi uzatıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti'de ...
AK Parti İzmir'de kampa giriyor
AK Parti İzmir teşkilatları, seçim öncesi 11-13 Mayıs’ta Menderes'in turistik ...
CHP, İzmir'i o isme emanet etti!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarının belirlenmesi için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva